Великобритания тръгва срещу социалния туризъм

Озбърн ще преговаря за бъдещето в ЕС
10 май 2015 19:23, Александър Попов
48
Великобритания тръгва срещу социалния туризъм
Снимка: Reuters

Веднага след като в петък стана известна внушителната победа на Консервативната партия на парламентарните избори, европейски лидери побързаха да предложат на Камерън преговори за реформи в ЕС, за да се разсее несигурността за бъдещето на Великобритания в блока.

Британският премиер Дейвид Камерън ще назначи финансовия министър Джордж Озбърн за главен преговарящ с Европейския съюз, пред който Лондон ще настоява за отстъпки преди обещания референдум за членството на Великобритания, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Сънди таймс".

Според вестника външният министър Филип Хамънд ще помага на Озбърн, който в петък стана вторият по ранг член на правителството след Камерън. Двамата министри ще направят посещения в Берлин и Брюксел, предвижда програмата на Камерън за първите сто дни управление на новото правителството.

Камерън обеща в предизборната кампания, че ще се опита да издейства от Брюксел Великобритания да си върне част от правомощията преди да бъде свикан референдумът към края на 2017 г. Това предизвика опасения в бизнес средите, че пазарът за британския износ ще се стесни, отбелязва Ройтерс.

Засега не е ясно какви са намеренията на Камерън за преговорите с ЕС, но той неведнъж е заявявал, че трябва да се ограничат възможностите новопристигнали мигранти във Великобритания да искат социални облаги.

Европейската комисия подготвя пакет от предложения за мобилността на трудовия пазар, който трябва да е готов към края на 2015 г. Очаква се в тези предложения да бъдат взети под внимание безпокойствата на по-богати страни като Великобритания, Германия и Холандия от наплива на бедни мигранти от други части на ЕС, които се опитват да се възползват от щедрите социални системи.

"Сега искаме да чуем какво искат британците и останалите ни действия ще зависят от това", каза представител на
ЕС.

След като Камерън назначи днес Майкъл Гоув за министър на правосъдието, досегашният титуляр Крис Грейлинг ще замени Уилям Хейг като ръководител на групата на консерваторите в Камарата на общините, предаде Франс прес.
Грейлинг ще отговаря за конституционните реформи, с които ще се дадат по-широки правомощия на Шотландия и на други региони на Обединеното кралство.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега точно както обещанията на Ципрас не се изпълниха, тези на Камерън няма да се изпълнят също. Той не иска малки промени, иска да дискриминира, нещо което няма да стане. Даже най-малка промяна иска подписа на останалите държави. Ако бяхме само ние нашите продажни политици биха се нагъзили веднага, но защастие Полша или Унгария никога няма да подпишат. От тези преговори няма да излезе почти нищо. Британците много говорят против ЕС но накрая нищо не правят, чиста демагогия.
23
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
ЕС ако не пресече социалния туризъм, разпадането му е въпрос на време
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевNe stave tochno taka. Pone tuk v Anglia ne mojesh da kandidatsvash vednaga za pomoshti oshte s prestiganeto. Trqbva da si rabotil tuk pone 6 meseca mislq che beshe za da se vyzpolzvash. Tova deto go prikazvat za pomoshtite vaji za imigranti idvashti ot strain izvyn evropeiskiq saiuz, koito s vlizaneto tyrsqt ubejishte I ako gi odobrqt imdavat pomoshti, jilishte vsichko. Taka che problema s pomoshtite ne e za migrant on EU. Izvinqvam se no nqmam kirilica.
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да излиза великобритания от ЕС , това е добре , вместо да занимават всички с техните глупости . Когато излезе от ЕС , тогава и Шотландия , ще излезе от великобритания , после е ред на окупиранта Северна Ирландия , ирландците са единствените , които са окупирани и разделени от англия , но това е "демократично"
20
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лошо е че ЕС като се разпадне ние ще сме живи умрели, не можем даже и да се защитим защото нямаме армия , управниците ни, ни скараха с русия а след разпад на ЕС едва ли някои ще ни погледне без да има интереси от нас но поне няма да има геиски правила и щастливи кокошки , да ми казват че краставицата трябва да е права в противен случаи не отговаря на стандарта
19
2
 
12
 
! Отговори
браво преди 8 години
Като държава с точно определени групи от население с близъка културна и етностна принадлежност.Та в Лондон е изключително опастно да се движис с чантичка с пари или докумети,защото приемат и подържат с големи помощи необразовано африканско население..... Ако изгонят българите от UK ще ни направят услуга,но няма кой да им поддържа градовете и да им строи небостъргачите.
18
4
 
30
 
! Отговори
браво преди 8 години
Когато Камерън изгони работещите поляци,българи,турци,португалци,литовци и турци Англия ще поеме обратно по пътя на консервативното печатане или в електронния му вариант начукване на парични знаци.В помощ за харченето,престъпността,нехигиеничноста и мизерията ще останат Сенегалци,Индиици,Пакистанци,Нигериици,Ганиици,Кениици,Афганци и други помощни генофондове,продължавайки да тъпчат англииски дрогирани *** в лъскави немски возила.С други думи Англия не съществува в смисъла на държава с точно
17
5
 
18
 
! Отговори
123 преди 8 години
След като Гърция постави началото но края на ЕС, надявам се тези да го продължат.
16
4
 
19
 
! Отговори
американо лате преди 8 години
Англичаните май наистина са доста големи г*на. Хак да са им ***, арабите и сичкото друго. Те колко кръвчица са пуснали, включително българска.
15
3
 
17
 
! Отговори
ф преди 8 години
Хитри са англичаните ! Усетиха накъде отива деградираща Европа и още от сега вземат мерки.
14
5
 
24
 
! Отговори
някой преди 8 години
Ингилизите са най големите социални туристи в Европа ! Като искат ограничения да ги получат , но останалите членки да ограничат и тях ! Тогава да видим за какво ревът !
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да и се възражда сив и преводната рубла и ще обесим олигарсите комунисти
12
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еврокочината се разпада.
11
3
 
31
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
И аз съм за ограничаване на "социалния туризъм". Хората не са длъжни да хранят *** и пульо от данъците си
10
9
 
12
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
Абе тия хора не мога да ги разбера, толкова ли им е трудно да си опазят страната и да работят само за нейните поданици. Ами ето, веднага давам пример аз ако бях какво щях да направя. Значи показваш паспорта, пише - роден в UK (или Холандия, или Германия), значи получаваш помощи. Ако пише - роден в Балканистан, Мюсюлманистан или друга такава измекярска територия, ами оправяй се сам, щом си имал пари да дойдеш, значи не си зле. Ако сгафи, екстрадиция до живот
9
0
 
53
 
! Отговори
байхуй преди 8 години
Пълно е в UK с ***, индийци, араби и всякаква друга *** те тръгнали белите европейци да гонят.
8
5
 
6
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
11 на този Евразийски саюз кво ще предложим? Чалга, евроценности, безработица, гей паради, пенсионери или мургавелковци? Мммм може домати и краставици, ама и тях не произвеждаме. Тези номера от преди 89 вече не минават. Като ни питат, кво ще предложите и до там. Ще гледаме упулено...
7
14
 
9
 
! Отговори
667876 преди 8 години
До Чекистприсъединяваме се към Евразийския съюз
6
7
 
14
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
По вероятно нас да махнат от ЕС отколкото Англия да си отиде... И кво прайм след това? Някви идей?
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Британците да се махат от ЕС, защото и без това само мътят водата и са в единомислие с янките, отколкото с европейците. След това Шотландия и Уелс ще се отцепят и англичаните ще се чудат от къде им е дошло. Те друго и не заслужават с тяхното колониално империалистическо мислене. Отцепниците ще им го нацепят родните им шотландци и уелсци. Какъв кеф ще е тогава! *** и долна *** начело с лицемерното кралско семейство, което очисти принцеса Диана без милост...