Хиляди бежанци бедстват в морето, Индонезия не ги иска

Мигрантите изпитват недостиг от храна и прясна вода
12 май 2015 07:56, Красимир Ангелов
21
Хиляди бежанци бедстват в морето, Индонезия не ги иска
Снимка: БТА

Стотици мигранти, изоставени в открито море от трафикантите, са пристигнали в Индонезия през последните два. Но около 6000 мигранти от Бангладеш и Мианма са още в морета в претъпкани дървени лодки, като индонезийските власти не ги допускат до брега, съобщава АП.

Според миграционни служители и правозащитници бедстващите в морето изпитват недостиг от храна и прясна вода и са в голяма опасност.

Поради опасения, че вълните ще започнат да изхвърлят на брега трупове на хора, представители на Върховния комисар на ООН за бежанците, на САЩ и няколко други чуждестранни правителства са осъществили спешна среща. Но те не са взели решение за осъществяване на спасителна акция в натоварения от морски съдове Малакски проток.

Обект на особена загриженост са бегълците от Мианма, които са от етноса рохингя и нямат право на гражданство в Мианма. Общността рохингя, която изповядва исляма, от десетилетия е дискриминирана от властите в Мианма, където водещата религия е будизмът, пояснява БТА.


21
Още по темата: бежанциИндонезия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 6 години
КВИ СА ТЕЯ РОМИ НА СНИМКАТА?
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не бъдат върнати обратно преплувалите, докато съществува схващането, че с едно преплуване се имигрира така лесно, те няма да спрат да идват. Въпрос на време е от Южна Америка да запчнат да плуват към САЩ с хиляди както африканците към Европа или азиатците към Малайзия, Индонезия или Австралия.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно.ес ще прати кораби, за да ги докара в европа.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изоставени били.Ами с кой акъл дават по десетки хиляди левове на некви дето виждат за първи път за да ги повозят малко на някое ръждиво корито?Изобщо никога не съм разбирал как умиращи от глад хора вадят по 5,10,20 хиляди долара за нелегален трафик.Очевидно е че нито са бедстващи нито умират от глад.
12
1
 
9
 
! Отговори
pesho преди 6 години
То там война няма. Това са икономически имигранти. Съмнявам се да целят да останат в Индонезия, а по-скоро Малайзия им е целта.
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕВАЛАТА НА МИАНМАР!!! ТАКА СЕ ПРАВИ БЕ! ИНАЧЕ ЩЕ НИ ИЗЯДАТ ГЛАВИТЕ ТЕЗИ ***
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямате ли на работа някой редактор със завършен 5-ти клас да ви каже, че държавата се казва не Мианма, а Мианмар (бивша Бирма) ?
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украинците масово се преселват в Русия. Търсят закрила, работа и спасение от поредната мобилизация при "врага".
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9Аляска и Хавай искат да си бегат със се териториите.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Но те не са взели решение за осъществяване на спасителна акция в натоварения от морски съдове Малакски проток."Ха, що така бе? САЩ да си представят, че Индонезия е Иран и да изпратят бойни кораби в района, както направиха по време на задържания кораб с българи, след което да си натоварят бежанците и да си ги закарат у тях. Разните НПО ще подскачат от щастие, предполагам.
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Индонезия нe иска бежанците, а Аляска и Хавай не искат да са в състава на САЩ.Аляска и Хавай искат самоопределение. Какво ще отговори САЩ?
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а защо мъжете са преобладаващи... бежанци /било тук ,било там/ значи жените могат да живеят навсякъде - мъжете търсят по-хубавото...
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щатите да ги прибират
3
3
 
40
 
! Отговори
бежанци стрелба преди 6 години
Това са икономически емигранти а не бежанци! До 1990 светът беше подреден емигрант се ставаше или по легален или по нелегален път, т.е. ако минеш границата жив може и да станеш емигрант. Тоталната демокрация води до това всеки ходи и си прави каквото си иска и си мисли че някой е длъжен да ко приема впдържавата си с неговата келтура език и манталитет само защото бил в нужда. Няма какво да питаме ООН и сащ. Стрелба по всички граници и положението ще се нормализира друг правилен начин няма
2
18
 
4
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Редно е да ги приемат има голям брой необитаеми острови и слабо населени планински райони подходящи за целта.
1
2
 
43
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 6 години
" Обект на особена загриженост са бегълците от Мианма, които са от етноса рохингя и нямат право на гражданство в Мианма. Общността рохингя, която изповядва исляма, ... "НАЛИ ИНДОНЕЗИЯ Е ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, ЗАЩО НЕ ГИ ИСКАТ ?!ДА ГИ ДОКАРАТ ТУК, НАШИТЕ У-ПРАВНИЦИ ПРИБИРАТ И ДАВАТ УБЕЖИЩЕ И ПО 1 200 лв. МЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА НА ЩО *** ИМА ПО СВЕТАНО 35 лв. ДЕТСКИ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА НЯМА !!!