Бедни и богати се обединиха срещу крайната бедност

ООН ще се заделя средства за амбициозен глобален план
16 юли 2015 07:36,
5
Бедни и богати се обединиха срещу крайната бедност
Снимка: архив, Reuters

В четвъртък богати и бедни държави се съгласиха да заделят средства за изпълнението на амбициозен глобален план за премахване на крайната бедност, защита на околната среда и подобряване на икономическите перспективи до 2030 година, съобщи Reuters, цитиран от БТА.

ООН анонсира сделката на своя уебсайт в последния ден от Третата международна финансова конференция за развитие на ООН, която се проведе в Адис Абеба, след тежки преговори за финансирането на новите Цели за устойчиво развитие (Sustainable Development Goals - SDGs), които световните лидери трябва да приемат през септември.

"Това споразумение е критична стъпка напред в изграждането на устойчиво бъдеще за всички нас“, заявява генералният секретар на ООН Бан Ки-мун на сайта на организацията.

По негови думи "резултатите тук в Адис Абеба ни дават основите на едно жизнено глобално партньорство за устойчиво развитие", което "няма да изостави" нито една страна.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само за една година ,ако не се дават пари за оръжия и войни, Африка може да се превърне в парк-резерват, в който хората от цял свят да ходят за удоволствие. А тия същите я опоскаха, разориха и нарушиха екологичното равновесие с изсичането на горите. Затова хората гладуват и нямат вода.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато човечеството не осигури безвъзмезден достъп на всеки свой член до храна, облекло, образование и медицинска помощ ще си останем варвари! Това е основната пречка за постигането на следващата стъпка в еволюцията!
1
1
 
12
 
! Отговори
нищо ново преди 8 години
Нищо ново. Богатите се обединиха срещу бедните.