Михаил Саакашвили остана без грузинско гражданство

По-рано тази година Саакашвили стана гражданин на Украйна
4 дек 2015 22:45,
22
Михаил Саакашвили остана без грузинско гражданство
Снимка: архив, Reuters

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили бе лишен от гражданство на страната, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Грузинските власти аргументираха това решение с националното законодателство, което забранява двойното гражданство. По-рано тази година Саакашвили стана гражданин на Украйна.

Бившият грузински президент определи решението като политически мотивирано. Според него целта е той да не може да оглави своя политически блок на парламентарните избори в бившата съветска република догодина.

Президент на Грузия от 2004 до 2013 г., Саакашвили напусна страната, след като му бяха повдигнати обвинения в злоупотреба с власт. Неговата партия е в опозиция от 2012 г., когато загуби парламентарните избори от нова формация, основана от милиардера Бидзина Иванишвили, който е натрупал своето състояние в Русия.

Бившият грузински президент е заклет враг на Русия, с която неговата страна воюва през август 2008 г.

По-рано тази година Саакашвили получи украинско гражданство. Прозападният президент на Украйна Петро Порошенко освен това назначи бившия си грузински колега за губернатор на Одеска област. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
21
 
! Отговори
Челен опит преди 8 години
Не е лошо и Дани Митов и Меги Кунева да останат без българско гражданство, при положение, че фактически по душа сърце и дейност Митов има американско и английско, а Кунева френско :))
9
1
 
9
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Toya na edno video si yade vratovruzkata.
8
5
 
37
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
Каква война е водил тоя ? Нападна и разруши град, изби мирни жители и след това руснаците за три дена стигнаха до Тбилиси и ги спукаха от бой. Такива отдавна трябваше да са в затвора или лудницата.
7
5
 
29
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Като се замисля,С украинско или американско гражднство, предателя си остава предател.Добуташ ли се дотам да ти отнемат родното гражданство, пътя от там е сам един - към позор.
6
0
 
15
 
! Отговори
сапун преди 8 години
Звездобройците са се побъркали започнаха да цензурират и перилни продукти да си пишем със звездички тогава.
5
33
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Саакашвили е един от борците срещу кремълскато джудже и сега гонаказват агентите на КГБ.На мен също не ми пука дали ще ми отнемат българскто гражданство -важното е да имам като Саакашвили великото Американско гражданство.
4
1
 
62
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Странна държава е Украйна. За престъпниците, които са на власт Саакашвили е достатъчно доказателство, че са такива. Назначен на висок държавен пост, обявен в червения бюлетин на Интерпол за арест с обвинение за убийство, изнудване, рекет, кражба и какво ли още не от грузинските власти. Някой да мисли, че сегашните грузински власти са проруски настроени или са поставени от Путин?... немам думи....
3
5
 
51
 
! Отговори
ли преди 8 години
Помага на украинските фашисти да убиват още и още наши българи от Одеска област и Мариупол. Нещо да разбархме от нашите медии за двете ИЗГОРЕНИ БЪЛГАРКИ в ОДЕСА??? Няма и да чуете, защото са ви едни такива медиите.....добре, че имигрирах и не съм в *** ГЕРБерска среда!
2
58
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствен Саакашвили, разтури милицонерската орда некадърници, престъпници и рушветчийстващи мърди,завзели властта. Трябва и в задунайския клозет един такъв човек. Защото тази рушветчийска пасмина, се е помислила за фактор.
1
9
 
63
 
! Отговори
Булгари преди 8 години
Американски пудел