Сблъсъкът Бокова-Георгиева – състезание на САЩ и Русия

"Икономист": Две българки са водещите кандидати да оглавят ООН
Обновена: 27 яну 2016 16:05 | 27 яну 2016 16:00,
104
Сблъсъкът Бокова-Георгиева –  състезание на САЩ и Русия
Снимка: bgonair.bg

Две българки са водещите кандидати за поста генерален секретар на ООН, пише британското сп. "Икономист". Изданието описва сблъсъка между Ирина Бокова и Кристалина Георгиева като състезание между САЩ и Русия.

Ирина Бокова някога се радваше на американска подкрепа, но си създаде врагове с лобиране през 2011 г. Вашингтон да се съгласи с приемането на Палестинската автономна власт в ЮНЕСКО, отбелязва „Икономист“.

Според изданието днес Бокова е възприемана като предпочитания от Москва кандидат.

Като нейна съперничка е посочена еврокомисарят и зам.-председател на Европейската комисия Кристалина Георгиева. Текстът на статията е илюстриран именно със снимка на Георгиева с обяснение, че тя е близка до премиера Бойко Борисов, който може да я номинира, "макар че би предпочел тя да остане като негов съюзник в Брюксел".

"Състезанието ще бъде мръсно, кандидатите им тихо водят кампании един срещу друг и някои обещават скоро да има доказателства за корумпираността на другия", пише още "Икономист".

Според изданието въпросът коя от двете ще бъде издигната от правителството, вече създава политическа турбуленция в София, като припомня заплахите на Георги Първанов партията му да напусне управляващата коалиция, ако не подкрепи Бокова.

Статията на "Икономист" идва, след като министърът на външните работи Даниел Митов сезира ДАНС за изтичане на класифицирана информация, свързана с кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
18
 
4
 
! Отговори
залпът на аврора преди 8 години
еееей *** рубла пропала продалжите без пари
44
6
 
11
 
! Отговори
бг преди 8 години
ООН е създадено от Илюминатите(Ротшилд и др.) за да прикрива създаването на Новия световен ред. ООН е само само параван за пред човечеството
43
10
 
26
 
! Отговори
УМЧО преди 8 години
ЗА ТОЗИ ПОСТ Е НЕОБХОДИМ ДИПЛОМАТ, А ТАКЪВ Е САМО БОКОВА! ТОВА Е!
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Две силни жени според интернационалните стандарти.(Според българските стандарти ,щом е българка значи не е читава.) Които винаги са представяли достойно България.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 58защо не?
40
2
 
8
 
! Отговори
Tато преди 8 години
Нито едната , нито другата ще ги бъде,ние нямя да предложим никоя.
39
5
 
32
 
! Отговори
Д. Димитров преди 8 години
Хора, защо си мислите, че Кристалина Георгиева (с рождено име Сталинка) е голям радетел на демокрацията? По времето на комунизма някой поинтересувал ли се е, тя на сина на кой виден комунист е била любовница? По онова време кои хора са получавали образование на запад? Поради какви причини е била привилегирована? Събудете се бе хора... случайни демократи няма, всички са номенклатура! Деца на партизани и активни борци.. върли комунисти :) Ние сме най-добри в братоубийствените войни. ДО КОГА?
38
17
 
4
 
! Отговори
демокрация преди 8 години
човекът на болшевиките няма шанс
37
3
 
4
 
! Отговори
dp преди 8 години
47 - 111 - може би не съм те разбрал. Във всеки случай ясно е, че за обикновена леля като нея $3М аз апартамент където и да е няма как да е по чист начин.
36
12
 
22
 
! Отговори
оон преди 8 години
ирина бокова е почтена жена и да стане ръководител на оон
35
1
 
13
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Абе сталина първо да си оправя демографията. Колко се облизваше за *** шпек горката, сега остава да не се облажи. За какво и е това ООН
34
1
 
16
 
! Отговори
78974 преди 8 години
смятяй колко е деградирало това ООН, щом българска лелка ще му е секретар...то и без това за ООН-то нищо не става, последните 5 години хич го няма.. нито в Сирия, нито в Либия, нито за бежанците нещо направиха... по зле са от общинско ведомство...
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма база за сравнение между двете в този проект. Сталинка може и да е комисар, но за такъв състезанието е съвсем различно, доколкото го има. Освен това не и стигнаха качествата за по-високата позиция в Комисията. Платформата на Бокова е съвсем друга и тя заслужено получи и втори мандат, въпреки трудните финансови времена проблеми. Проблемът е в късогледството на хората, от които зависи издигането на кандидатурата. А това, кой е комунист и кой не - докато са угодни са едното, после - другото.
32
2
 
16
 
! Отговори
Амииии преди 8 години
По принцип света мрази банкери лицемери та не знам бабичката Сталин въобще как ще я приемат за кандидат по вероятно е някой от Чехия,Унгария,Полша,Гърция отколкото Бокова.
31
14
 
10
 
! Отговори
dp преди 8 години
41 - 111 - това руските слуги все такива умствено изостанали напъни по цял ден продуцирате, ей.Кого ще излъжеш - че руснаците нямали пари за агентура ли бе. Ми те нейните не са и от Русия дошли, от там е дошла наследствената и позиция в БГ да може да ги отмъкне от българите.А руснаците за друго може да нямат ама за подривна дейност имат, без последната просто няма удържане на властта там. $20М годишно само за агитация в БГ, медиите тук са на тяхна издръжка.
30
4
 
10
 
! Отговори
dp преди 8 години
Едната явна руска агентура, другата - навярно пак ама не толкова афиширана, страхотно.
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българска работа. Вместо да се разберат и да се обединят усилията около една кандидатура, винаги се подлива вода. А всъщност Кристалина (Сталинка) също е толкова близка до Москва, колкото и Бокова :)
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tърсят ги защото са възпитани и послушни и предвидими. Да си шеф на ООН означава да си предвидим и да не правиш резки движения и изцепки. Например най-неподходящия за този пост в света е Волен Сидеров или пък Владимир Жириновски.
27
3
 
6
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Нещо не мога да схвана. Толкоз пък да са кадърни и двете, че ООН-ето да се бият за тях!?! Отде са се пръкнали, ато в нашта родина селски кмет естен не можем да намерим.
26
4
 
12
 
! Отговори
HM преди 8 години
И ДВЕТЕ КОМУНИСТКИ, ЕДНАТА ОБИКНОВЕНА ДОНОСНИЧКА (КГ), ДРУГАТА АГЕНТ НА ДС...........ВСЕ ТАЯ