Индонезия vs. проституцията, бута "червените фенери"

Булдозери сриват всички постройки в Калиджодо, Джакарта
9
Индонезия vs. проституцията, бута "червените фенери"
Снимка: Reuters, архив

Властите в индонезийската столица Джакарта започнаха разрушаването на най-големия квартал на "червените фенери" в разгара на обявените от правителството мерки срещу проституцията, предадоха БТА и ДПА.

Под зоркото наблюдение на въоръжени представители на силите за сигурност булдозери започнаха да сриват паянтовите постройки в Калиджодо - бедняшки район, известен от десетилетия като гнездо на проституцията.

"Изморихме се да се борим", каза местен жител, чиято малка сергия за продажба на храни бе разрушена. "Съдбата ми остава в ръцете на Бог", добави той.

Губернаторът на Джакарта Басуки Пурнама каза, че районът трябва да бъде разчистен не заради проституцията, а защото постройките в него били незаконни, а според градоустройствения план той е предвиден за зелена зона.

Там администрацията възнамерява да строи паркове и спортни съоръжения. Изграждането им щяло да започне след пет месеца.

Въпреки опасенията от остри сблъсъци с местните жители и търговци, разрушаването започна без съпротива, тъй като повечето от жителите вече бяха напуснали.

Миналата седмица министерството на социалната политика обяви, че правителството планира да закрие и останалите 100 квартала с бардаци до 2019 г.

От началото на кампанията през 2013 г. вече са разрушени 68 такива зони. Според индонезийските закони проститутките се смятат за жертви, а сутеньорите и собствениците на публични домове подлежат на затвор до 1,5 г.


9
Още по темата: ИндонезияДжакарта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова ли е трудно да се напише Индонезия срещу проституцията, или си мислите, че това "Индонезия vs. проституцията" звучи много интелигентно...
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проституцията, особено насилствената от крайна бедност, е едно от най-страшните неща на света.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Джакарта нямат ли околовръстно ?
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия що си разрушават поминъка. Сега като не ги еб*ат Европейците и Американците, от къде ще се изхранват?
1
6
 
16
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Индонезия да пусне седемте австралийски кифладжии както и случайно попадналия в лаборатория за амфетамин французин и след това да се занимава с проституцията.