Тръмп зад журналист – добряк, обвинен в сексуален тормоз

67-годишният Бил О`Райли от Фокс нюз с поне 5 афери
Обновена: 6 апр 2017 08:16 | 6 апр 2017 08:06,
7
Тръмп зад журналист – добряк, обвинен в сексуален тормоз
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити топ водещ на американска телевизия, обвинен в сексуален тормоз, предаде Франс прес.

Бил О'Райли е една от звездите на Фокс нюз. 67-годишният журналист с консервативни възгледи води изключително популярното предаване "Факторът О'Райли" и е известен с това, че оспорва фактите.

Вестник "Ню Йорк таймс" разкри наскоро още три предполагаеми нови случая на сексуален тормоз от страна на водещия по Фокс нюз. Досега бяха известни две афери, в които се смята, че е замесен О'Райли.

В резултат много рекламодатели решиха да не купуват повече рекламно време в предаването на журналиста.

Попитан от "Ню Йорк таймс" за коментар по случая, Тръмп защити О'Райли. "Не вярвам Бил да е извършил нещо лошо. Това е човек, когото познавам добре, това е добър човек", каза президентът на САЩ. Той допълни, че О'Райли не е трябвало да сключва споразумения с жените, които го обвиняват в сексуален тормоз, за да запазят мълчание и да не го съдят.

Журналистът е платил на петте жени общо 13 милиона долара, отбелязва Франс прес.

Агенцията припомня, че по време на кампанията за президентските избори в Съединените щати миналата година Тръмп защити и главния изпълнителен директор на Фокс нюз Роджър Ейлс, който бе принуден да подаде оставка през юли заради обвинения в сексуален тормоз.

В разгара на предизборната надпревара пък бе разпространен видеозапис на бъдещия президент на САЩ от 2005 г., на който той използва той говори изключително вулгарно и унизително за жените. Материалът предизвика шок, който не подмина и хора от лагера на самия Тръмп.

Впоследствие десетина жени обвиниха публично кандидата на републиканците в сексуален тормоз. Тръмп винаги е отричал тези обвинения.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: сексуален тормозТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алекс, колко шекела ти даде Сорросс?
4
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Хахахаха, сериозно заплахи по новинарски сайтове? Колко ***.ло.умни станахте вие троловете бе. :)О'Райли си е пълен не'щастник, само факта че работа за пропагандната машина Фокс си е показателен. Освен това е хващан в лъжа толкова пъти, че ако беше в друга медия да е изхвърчал барабар с половината от останалите. Само дето това няма нищо общо с причината да го съдят. Ако си е позволил волности ще го осъдят, (това май само на дръвника Доналд му се разминава), ако не ще продължава да си плещи...
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимнияНе си мисли че си анонимен. Той и Райли си мислеше че е недосегаем, ама след минус 13 милиона вече не си мисли така.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СМЕРШ Путин е убиец! А О,Райли да си отговаря за това каквото си е надробил!
1
2
 
3
 
! Отговори
СМЕРШ преди 7 години
Ааа, тоя така наречен журналист нарече Путин убиец. Сега като поолекне с още 20-тина милиона ще преосмисли постъпката си и ще прочете наръчника по професионална етика три пъти. А в дългите бедни и безсънни нощи ще си мисли дали руските хакери и КГБ не му скроиха тая постановчица от балшой театр. А ходи пак плямпай безотговорно, другарю Оххх'Райли