Терористите си разбирали от работата, целта – деца

В периферия сме, това ни пази, смята проф. Чуков
Обновена: 23 май 2017 08:41 | 23 май 2017 08:40,
10
Терористите си разбирали от работата, целта – деца
Снимка: БТА

Атентаторът в Манчестър си е разбирал от работата, целта с концерта, където е имало главно тийнейджъри, е била много точно подбрана и нещата са извършени така, че да се предизвика паника, коментира пред BTV проф. Владимир Чуков.

Още по темата
Според Чуков полицията говори малко, защото иска да съобщава само проверени данни. Той смята, че е възможно това да е отмъщение за ареста и осъждането на двама души от нигерийски произход, убили преди 4 години британски войник, роден в Манчестър. Друга възможна версия е цялото медийно внимание от визитата на Тръмп в Саудитска Арабия и посланията там срещу тероризма, това е един вид отговор, че тероризмът не може да бъде победен. Професорът смята, че това, което пази България в тази ситуация е нейната периферност.

Според Нидал Алгафари, който също коментира атентата, вниманието вероятно ще се насочи към Близкия изток, защото всичко се насочва натам. Той смята, че атаката не е свързана с предстоящите британски избори, тъй като това не е почерка на противниците на изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чуков, трагедията е огромна нормалните хора. Ако питаш хора изучавали подривна дейност, ще разбереш, че това е чики'джийско изпълнение. "Впечатляващо" за профани, но нямащо дълбочина да разпали гражданска война, или да срине определени структури. Чети "Изкуството на войната" ако искаш да впечатляваш с лафчета като по филмите.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не се интересува от България бе! Никой не знае е къде е това!
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО ДА ПРАВЯТ У НАС АТЕНТАТИ? ТОЙ БОРИСОВ НИ СТИГА С НЕГОВИЯ ТЕРОРИЗЪМ.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган беше казал, не ги снабдявайте терористите с оръжия, същите оръжия един ден ще се обърнат срещу вас!
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да накажат със смърт целия род на терориста. Това е единствения начин да използват единствената мозъчна клетка в главите си. Трябва спецялен закон за наказание на терорист ислямист извършил атентат.
3
4
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Сегашните европейски лидери трябва да си отидат начело с Меркел! Те допуснаха тези ***, които промениха тотално живота ни! Те ни забраняват концертите, да пазаруваме в магазините, да се разхождаме свободно по улиците и плажовете, а сега убиват и децата ни! Това ли е нашата Европа?! След всеки атентат да палим свещички и да оставяме цветя, а след това да казваме, че сми силни! Стига вече! Да изгоним до крак всички мюсюлмани от Европа!
2
3
 
14
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
За какво да си хабят бомбите у нас?! Тука постоянно умират от катастрофи хора. А и друго си е да бомбиш европейски градове.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф и тоя "експерт". Пази ни това, че нищо не зависи от нас.