Руски военен сателит се е разрушил над Тихия океан

Няма официална информация за неговото предназначение
3 апр 2021 12:51, Елка Василева
63
Руски военен сателит се е разрушил над Тихия океан
Снимка: архив, НАСА

Руският военен сателит „Космос-2525“, изстрелян през 2018 г., е излязъл от орбита и се е разрушил над Тихия океан, сочат данни на ВВС на САЩ, публикувани на специализирания уебсайт space-track.org, цитирани от РИА Новости.

Апаратът е бил изстрелян в орбита с ракета носител "Союз-2.1в" от космодрума „Плесецк“ през март 2018 г. Неговото предназначение не е обявено официално.

Според американските военни „Космос-2525“ е навлязъл в земната атмосфера на 1 април. Според техните прогнози унищожаването на спътника е станало около 7:43 московско време (съвпада с българското) над южната част на Тихия океан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
Щерев преди 3 години
нищо ново от руския животински обор
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПроСоТо: Колхозниците "доставяха" американци на МКС, при това срещу омразни долари, но това вече е минало"Soyuz MS18, Fri Apr 09, 2021 07:42 UTCЕдиният от тримата космонавти ще бъде астронавтът от НАСА Марк Томас Ванде Хей.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изгорял е в атмосферата. Според американците това е бил опростен експериментален разузнавателен секретен спътник от програмата "Разбег". Руснаците заедно с Белорусия и Казахстан разработват нови спътници за система от 5 спътника.
53
0
 
8
 
! Отговори
У преди 3 години
Щом е паднал точно в Тихи океан, са го направили планирано. Ако се стовари ей така, както си мислите в София или в друг град, без да изгори всичко в атмосферата, представя ли си някой какво ще стане? Това са към 8000 м/с= 28000км/ч. Кинетичната енергия на удара зависи от останалата маса по квадрата на скоростта. Даже да останат 100кг при такава скорост, ще пробият дупка сигурно 50-100м. Все едно да падне метеор.
52
9
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До петолъчник 53Не следиш новините, товарищ.Колхозниците "доставяха" американци на МКС, при това срещу омразни долари, но това вече е минало!Апропо, тук коментираме не това, а фактът, че руски "безаналогов" военен спътник, взел, че паднал! Скръбна вест за военната техника на крепостните! Моите съболезнования :)))
51
6
 
2
 
! Отговори
Американокакашка преди 3 години
Това е руски спътник - къде си исака там ще се приводни!Руските спътници са свободни със собствена воля!Не са като американските робски спътници! :)
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСтоТоТия 'селяни' още доставят краварите на космическата станция.А Мъск явно работи над детонационен двигател - 11-та кофа за *** детонира.:):)
49
3
 
2
 
! Отговори
агенция ЕЖК преди 3 години
може дае паднал, а може и да няма сателити, а може и да няма Космос изобщо. Космос 2525 също може да е нямало, а да е било прожекция в небето, където може би има таван. Нали казват че там прожектират Слънцето и Луната, защо да не прожектира някой сателит 2525 и после, хоп, нямало го!!
48
9
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Къде е оня цоциалист Боби, да вземе да ми обясни за величието на съветската, пардон, руската техника и технологии и как тази новина е фалшива, платена от гадните американци :)))
47
4
 
1
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 3 години
МОСКОВСКОТО ВРЕМЕ И ЧАС НЕ СЬВПАДА С БЬЛГАРСКОТО. МЕЧТАТЕЛИ ЖАЛКИ.
46
11
 
5
 
! Отговори
към 19 преди 3 години
Сopocoидитe са толкова първосигнални. Не стига, че живеят на фронтовата линия Интермарио от Пилсуцки, но и гръмогласно ежедневно викат "Ела, Вълчо, изяж ме".
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хрусчов (болшевик) с един указ прехвърля Крим към новата страна - Украйна.*******Значи, четете Указа!Всъщност, какво ли означаваше тази дума в руски език?
44
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...А инак и прахосмучката, и компютърът са ми китайски, щото гледам да съм подготвен за близкото бъдеще, когато хамерика ще стане китайска периферна провинция."*******Ясно, не са руски.А в русия ли са произведени, в Сибир?Дето от години е китайска провинция?
43
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!Няма лошо.Те винаги са си били некадърници.
42
16
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Че те крепостните и сателитни ли имали?Най-вероятно са платили на китайските другари да им го направят и дръпнатите са икономисали някоя платка :)
41
16
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"слаба ракия" са рашъните!..-Да им са изгуби само един сателит....На краварите що совалки са разрушиха и при излитане,и при приземяване,ей!.Секи ден да губат *** по адин сателит,пак нема да ги догонят!......./обаче нашите мажоретки са изприщиха от кеф../....НЕЩАТА СЕ СЛУЧВАТ,надъхани същества!!!!!!..Само едно е ясно:-Български сателит никога нема да са разруши в орбита!Причината?..Ами "Не се руши туй,що го нема"..../айде със здраве!/..
40
8
 
7
 
! Отговори
само преди 3 години
Екатерина Велика, александър Велики, петър Велики путь. Велики сателит Вилики тихо в океана.
39
11
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Сателитчето е...съборено е от турски дрон "Байрактар",преди малко Ердоган се...похвали.
38
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските ракети и сателити имат голям проблем с прелитането на Тихия океан. Мине се не мине месец два и някой от тях се гмурнат във водата да се освежат.
37
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонеимен 18 "Някой от вас случайно да има руска пералня, печка..."Пропуснал си да питаш за хладилник. А, ясно защо - защото от рзи си ползват един такъв да си държат ваксините в него.