САЩ: Китай често дава празни обещания

Изявлението е по повод скъсването на връзките на Хондурас с Тайван
26 мар 2023 08:29, Александър Попов
48
САЩ: Китай често дава празни обещания
Снимка: БГНЕС/EPA

Докато волята на Хондурас да скъса връзките си с Тайван е суверенно решение, важно е да се отбележи, че в замяна на дипломатическо признание Китай често дава празни обещания, които в крайна сметка остават неизпълнени. Това съобщи говорител на Държавния департамент на САЩ по повод решението на правителството на Хондурас да скъса отношенията си с Тайван, предаде Ройтерс.

"Решително насърчаваме всички страни да разширят своята ангажираност с Тайван и да продължат да отстояват демокрацията, доброто управление, прозрачността и придържането към правовата държава", се казва в изявлението на говорителя на американския Държавен департамент.

"Китай и Хондурас установиха дипломатически отношения", заяви в "Туитър" Хуа Чунин, говорителка на китайското външно министерство.

Установяването на дипломатически отношения с Хондурас, чиито власти съобщиха, че скъсват връзките си с Тайван, е дипломатическа победа за Пекин. Китайският външен министър Цин Ган и външният министър на Хондурас Едуардо Енрике Рейна подписаха в Пекин съвместно комюнике за установяването на дипломатически отношения на ниво посланици.

"Правителствата на двете страни се споразумяха да развиват приятелски отношения на основата на принципите на взаимното зачитане на суверенитета и териториалната цялост, на взаимното ненападение, на ненамесата във вътрешните работи, на равенството, на взаимната изгода и на мирното съвместно съществуване", се казва в документа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: КитайСАЩХондурас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Украинка от Донбас преди 1 година
Кой го казва, боже мой, слез и прибери версии. Стига му толкова, да гори в ада.
35
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
А относно Коста Рика как е?
34
2
 
25
 
! Отговори
Реконтра преди 1 година
...за разлика от САЩ, които дават ВИНАГИ празни обещания (а не често)...
33
0
 
2
 
! Отговори
В. преди 1 година
Значи ако искате да имате здрава банка, не приемайте милиардери, така ли?Ами..Милиардерите висят в социалните медии..
32
4
 
24
 
! Отговори
$$$$€€€€ преди 1 година
Китай има добър пример.USA са най - добрите майстори на лъжата Една голяма разлика има.Китай има хиляди години история и мъдрост а Америка има 240 г.история която е пълна с войни и избити месно население,от престъпници дошли в Америка.За това нямат право да коментират и да се правят на велики Крадят мозъците на света с нагласена лотария но само те имат правото да са недостижими.Колко жалко.
31
22
 
3
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Тук русофили и червени се надпреварват да " оригиналничат" на гърба на щатите пък нещо все ви тегли на запад, начин на живот( защото все натам отивате а не в русия) коли, западна техника, култура, храна и т. н. и т. н. Къде са децата на руската върхушка, просто питам....
30
2
 
22
 
! Отговори
Boko преди 1 година
Китай "превзе" латиносите и диша във врата на ФАЩ. Боли, боли и то силно, така че глашатаят на бай-Дън само може фалшиво да припява. Латиносите поумняха и помъдряха в сянката на ФАЩ!
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А къде са нашите ф 16?
28
13
 
3
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
До" за сметка на това" само да поясня , щом толкова си се загрижил за природата, що не кажеш нещо за ЧЕРНОБИЛ, от който замърсяването на Европа и България включително е стотици пъти по опасно и смъртоносно , че и до днес.
27
8
 
4
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Краставите магарета се надушват през девет баира...... Всички на които западната демокрация не им е по мярка се надушват!!!!!!
26
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А САЩ винаги дават напразни надежди.
25
4
 
15
 
! Отговори
Внимание преди 1 година
Този човек, видимо неориентиран,е забелязан да се разхожда из белия дом доста често, и казва, че бил президент. Моля, ако някой познава негови роднини, да се свърже с тях да си го приберат!
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя трудно може да се намери нормална снимка
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМИ НА ПРАЗНИ КРАТУНИ, ПРАЗНИ ОБЕЩАНИЯ.
22
4
 
31
 
! Отговори
За сметка на това преди 1 година
САЩ изпълняват неща които дори не са обещавали. Като например това да замърсят природата в страни като Ирак, Сърбия, Авганистан с обеднен уран. А после Свободните медии на запад някк си не забелязват десетките хиляди случаи на хора с генетични мутации и израждания след като човеколюбивия световен хегемон САЩ изхвърля в Ирак десетки хиляди тонове ядрени от-па-дъ-ци под формата на снаряди от ОБЕДНЕН УРАН. Изключителен хуманизъм!
21
3
 
29
 
! Отговори
А пък от ФАЩ често преди 1 година
дават ОБЕДНЕН УРАН насам натам. Дори и да не го искат! От Лондон казаха, че обеднения уран бил на народни цени! Даже накупили хиляди тонове и щели да пращат към житницата на Европа. В Ирак и в Сърбия изхвърлиха, скоро и в Украйна. Който проявява интерес да звънне на Ричи Сунак. Раздава за без пари! А ето и видео от резултатите в Ирак от тази човеколюбива политика на нашия демократичен пътеводен фар САЩ. https://youtu.be/RNi_1pbSqGY
20
3
 
18
 
! Отговори
Каракочев преди 1 година
Дядката съвсем е изкукуригал. Какви ги приказва?
19
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно от оръжията на запада - да изопачава истината ... Виждаме го всеки ден!
18
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък вие ги испълнявате от край до край.Намерил какво да каже
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надявайте се. Китай, за разоика от всички други, малко говори, а повече действа.