Забавени полети във Великобритания заради технически проблем

Причината са проблеми със системите за сканиране на паспорти
27 май 2023 17:45, Красимир Ангелов
14
Забавени полети във Великобритания заради технически проблем
Снимка: БГНЕС

Летищата във Великобритания бяха засегнати от проблем, свързан със системите за сканиране на паспорти, с които оборудвани автоматичните врати за граничен контрол, предаде Ройтерс.

В социалните мрежи бяха публикувани снимки, на които се виждат стотици пасажери, които се редят на опашки на лондонските летища "Хийтроу" и "Гетуик". Много пътници се оплакаха, че им се е наложило да чакат по няколко часа.

"Наясно сме с проблема с граничната система в цялата страна, който засяга пристигащите пътници в Обединеното кралство", заяви говорител на британското министерство на вътрешните работи.

"Работим по разрешаването на проблема възможно най-скоро и поддържаме връзка с пристанищните оператори и авиокомпаниите, за да сведем закъсненията до минимум", допълни той.

Във Великобритания паспортните проверки на чуждестранни пътници от редица страни трябва да се извършат от служители на граничния контрол. Гражданите на страни от ЕС, САЩ и някои други държави обаче могат да използват автоматичните врати, известни като електронни портали, за да сканират паспортите си.

През изминалата година британските авиокомпании и летища бяха изправени пред някои други проблеми, включително и стачки на летищния персонал и служителите на граничните сили.

(БТА, Николай Велев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
...Не ти препоръчвам да кажеш ГЕтуик на някой британец, защото ще те изгледа много странно, а може и да не те разбере. Произнася се ГАтуик. Потърсете в Ютюб how to pronounce Gatwick и слушайте, а не пишете глупости, да се правите на интересни. С тая демокрация неграмотността цъфти... Само тя, де.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гетуик се е наложило на български заради неграмотни журналисти като тебе. Неграмотността става норма при измислената демокрация. Където всеки *** бърза да учи американски и дори журналисти не знаят правилата за заимстване на чужди имена
9
0
 
4
 
! Отговори
Батман преди 10 месеца
То в английската версия все проблеми си имат по летищата.. миналата година пътувах до там.. и 1 час за да си взема куфара.. защото нямало кой да работи и да разтоварване нямало персонал.. английска му работа... че ве ко по до бниии англичани
8
0
 
1
 
! Отговори
Батман преди 10 месеца
Да за съжаление...и аз отмених полета си..заради дългото чакане, 5 часа закъснение и сигурно още толкова за паспорта.. хиледарката от джоба ми замина но аз не тръгнах..заради английски те простотии.. вече найстина се замислям да ползвам самолетите.. ами с кола.. макар че пътя е много и умалително.. но днешно време към английски те граници още по умалително е... дано някога поумнеят тия *** англичани
7
0
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 10 месеца
Ей ентелегент а като излиташ и трябва да ти се направи проверка и системата не работи кво правиш бе ентелект...закъснява ли ти полета
6
2
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 10 месеца
Точно си е Гетуик на български ....на английски е Парис ама на бг а Париж....на английски е Ландън ама в бг а Лондон...така че не се прави на ентелегент
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ГАтуик, а не Гетуик! Само българите в Англия казват Гетуик. Префърцунено и поамериканчено
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Паспорти се проверяват както на пристигащите така и на излитащите и от там идват забавените полети. Американски граждани не могат да използват автоматичните системи и съответно се редят на опашката като всички други ;)
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как се забавят полетите, когато проверка се прави само на пристигащи пътници? Нито кацащи нито излитащи имат нещо общо с проверка на паспорт. Това, че пристигнал пътник чака 2 часа да му проверят паспорта не е забавен полет! Мислите ли, когато пишете статия за това, което пишете???
2
6
 
4
 
! Отговори
Шегобиец преди 10 месеца
Пакитата са най-добрите програмисти на света! Само индийците са почти толкова добри.
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво ме интересува Великобритания !Там ,няма Българи. !