6 причини да сключите брак, докато сте млади

Имате по-малки очаквания
45
6 причини да сключите брак, докато сте млади
Снимка: Istock

Много двойки се страхуват да сключат брак в 20-те си години. Чувстват се твърде млади, за да поемат по пътя на съвместния живот. Страхуват се, че може би ще направят грешка, като се врекат на любимата си половинка прекалено рано и ще съсипят живота си.

Бракът не е съсипване на живота и има много доказателства за това. Стига човек да направи правилен избор, сключването на брак, докато е млад може да има много ползи. Ето няколко от тях.

Израствате заедно като хора

Когато партньорите са млади и изберат да продължат живота си заедно, те се учат заедно и един от друг, развиват се като личности и се затвърждават в компанията на другия. Когато човек отлага брака за 30-те си години или по-натам, той вече е изградена личност, която по-трудно може да прави компромиси. Човек става по-придирчив, по-малко склонен да се нагажда към нови партньори, вижда повече от негативните им страни отколкото докато е млад.

Има много по-малко емоционален товар

Младите двойки, които избират да прекарат остатъка от живота си заедно отрано, имат по-малко емоционален товар по простата причина, че младостта им все още не ги е натоварила с много тежки любовни мъки. Колкото по-възрастен става човек, толкова повече опит трупа в любовта и често този опит е горчив.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
чоко преди 3 години
НИКОГА НЕ ГО ПРАВЕТЕ ТОВА НЕЩО! ОЩЕ ПОВЕЧЕ АКО СТЕ МЛАДИ!ЖИВЕЙТЕ СИ ТАК И КАТО СЕ СЛУЧИ КОЙ НА КЪДЕ ХВАНЕ !
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кухата лейка си въобразява, че е хванала Бога за шлифера само защото е успяла да сложи брачна халка на дясната си ръка. Чак после установява, че нито тя, нито избраникът й искат да се натоварят със семейните задължения. Следват разводи или серии от изневери.Златотърсачките са нещо друго. И на 18 г. би скочила да се омъжи за какъвто и да е по възраст, характер, социален статус и външен вид, стига той да има пари. Готова е и на 40 г., с пораснали деца, да се разведе, ако докопа по-богат.
42
1
 
6
 
! Отговори
Ако момичето няма преди 3 години
късмета да срещне сериозен мъж още в ранната си младост, започва трудна и дълга борба за да си извоюва място в живота и да си осигури най-напред доходи, достатъчни за нейната собствена издръжка, а след това евентуално и за издръжката на дете. Не една и две жени се решават да станат самотни майки, само за да не останат без потомство. Не говоря за онези от малцинството, а за сериозните жени над 30-35 г., които не са попаднали на свестен мъж.По други схеми действат *** *** и златотърсачките
41
2
 
5
 
! Отговори
За момичето е важно преди 3 години
да намери стабилен, сериозен мъж. Тогава може да си позволи да се омъжи и на 20-22 г. и да роди деца още в първите години след сватбата. В наше време по-ранна възраст не е препоръчителна за брак дори и за момичетата. Задължително трябва да е завършила поне средно образование и да е поработила поне 1-2 години, ако няма да следва. Така натрупва поне елементарен житейски опит,което важно, за да има трезва преценка за бъдещия си съпруг.Не намери ли стабилен мъж още в ранна младост, започва трудна и
40
2
 
4
 
! Отговори
На семейни начала преди 3 години
Момчетата лигльовци говорят за такова съжителство с победоносен тон, "Щом искам, мога да си тръгна!" Казва го така, като че ли е надвил някого, макар че в повечето случаи такива юнаци дори още нямат постоянна приятелка. Като ги слушаш, ще си помислиш, че за тях на опашка чакат поне десетина моми.Но във всеки случай мъжете са по-облагодетелствани от такова съжителство.Девойката търси сигурност. Въобразява си, че гражданският брак ще й я осигури. Всъщност, важното е да намери стабилен сериозен
39
1
 
1
 
! Отговори
Уонко Нормалият преди 3 години
Любовта е особено коварна болест, лекувана чрез брак.
38
5
 
5
 
! Отговори
Азазело преди 3 години
Ученик към Питагор:- Учителю, кога е най-правилния момент да се оженя?- Когато ти омръзне спокойствието!
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре е да се направи на време, защото с тези съжителства по 5-10 години , много от младите не осъзнават за какво са се събрали и почва да им е удобно без деца, без грижи, винаги с едно на ума , че ако се скарат ще се разделят и готово.... А така минават години и са все на едно на същото място.
36
2
 
5
 
! Отговори
Народна младеж преди 3 години
За пари - основна причина, иначе от кифли и чалгари на 20 стават чичковци и лелки на 30 и без образование най-често.Освен това в някои общностти на 18 са вече стари за брак.
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познавам три семейства с успешен брак, които са започнали с любов още в гимназията и почти веднага след абитуриентския си бал са се оженили.Но за съжаление трудно мога да изброя онези, които са се оженили или също толкова рано, или на възраст 20-24 г. и после са се развели. Все забравям някои и после се сещам и за тях. Ако поне единият е над 25 г., повече има шанс бракът да е успешен.
34
3
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 34 преди 3 години
Сигурно си прав, защото чувам подобни мнения и от други хора.Но като гледам моите връстници и като слушам какво говорят жени, момували през 70-те и 80-те години на миналия век, стигам до извода, че мамините синчета считат за житейски триумф това да имат интимни отношения с момиче и дори да живеят с нея, но да не сключват брак. Останах с впечатлението, че това е било характерно за времето на късния социализъм. И сега има такива глезльовци, но като че ли са по-малко.
33
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бракът и сватбата са за да се демонстрира уважението към жената, не за друго. Добре е да има сватба!
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбрах защо трябва да подпишете за да израстете като личности заедно или за се научите да се уважавате и да правите компромиси. Ама щом казвате, че без подпис не става... нищо, че живеете заедно с години, ми така да бъде.
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На който когато му е писано.Човек и добре да живее, винаги може да се ожени.Някои бързат на по 20 години, други на 30, 40, и по-късно, а може и на 100.За всеки влак си има пътници.За жената е важно обаче ако иска деца да побърза, че като мине 40 става трудно.
30
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма свестни жени.
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7. Нямам пари, защото нямам свястна работа;8. Живея още при майка и татко, поради причина номер 7;8. Още да изреждам ли? Може би, че не спадам към етническо малцинство?
28
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма свестни мъже.
27
18
 
4
 
! Отговори
Момиче преди 3 години
Не мерси. Като си омръзнем после и тръгнем да се развеждаме да сме си още млади ;)Не може секс с един човек цял живот - всичко опротивява на един етап.
26
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е лошо да се ожениш млад, но на който, когато му дойде времето. Ще познаете правилния човек по това, че животът ви става по-лек, по-приятен и по-успешен, когато сте с него. И нямам предвид по-лек, по-приятен и по-успешен заради налични много пари. Животът, също така става и по-здравословен, по-спокоен, по-чист с правилния човек. Намерите ли такъв човек - събирайте се с него. А дали с формален, църковен брак или без брак - това не е най-важното. Всеки според личните си разбирания.
25
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лично аз се ожених за момичето, в което се влюбих още в девети клас. Станахме гаджета в единайсти и се оженихме веднага след казармата. Никога не съм съжалил и един ден за това! Имало е трудни моменти от всякакво естество, но днес, след повече от 30 години все още се обичаме. Може и да не вярвате, но е така. Ключовата дума е ПРИЯТЕЛСТВО, не сех. Въпреки, че и той е много важен. Ако не си приятел, другар с партньора си, всичко е една имитация на нещо като брак.