6 причини да сключите брак, докато сте млади

Имате по-малки очаквания
45
6 причини да сключите брак, докато сте млади
Снимка: Istock

Много двойки се страхуват да сключат брак в 20-те си години. Чувстват се твърде млади, за да поемат по пътя на съвместния живот. Страхуват се, че може би ще направят грешка, като се врекат на любимата си половинка прекалено рано и ще съсипят живота си.

Бракът не е съсипване на живота и има много доказателства за това. Стига човек да направи правилен избор, сключването на брак, докато е млад може да има много ползи. Ето няколко от тях.

Израствате заедно като хора

Когато партньорите са млади и изберат да продължат живота си заедно, те се учат заедно и един от друг, развиват се като личности и се затвърждават в компанията на другия. Когато човек отлага брака за 30-те си години или по-натам, той вече е изградена личност, която по-трудно може да прави компромиси. Човек става по-придирчив, по-малко склонен да се нагажда към нови партньори, вижда повече от негативните им страни отколкото докато е млад.

Има много по-малко емоционален товар

Младите двойки, които избират да прекарат остатъка от живота си заедно отрано, имат по-малко емоционален товар по простата причина, че младостта им все още не ги е натоварила с много тежки любовни мъки. Колкото по-възрастен става човек, толкова повече опит трупа в любовта и често този опит е горчив.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
чоко преди 2 месеца
НИКОГА НЕ ГО ПРАВЕТЕ ТОВА НЕЩО! ОЩЕ ПОВЕЧЕ АКО СТЕ МЛАДИ!ЖИВЕЙТЕ СИ ТАК И КАТО СЕ СЛУЧИ КОЙ НА КЪДЕ ХВАНЕ !
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кухата лейка си въобразява, че е хванала Бога за шлифера само защото е успяла да сложи брачна халка на дясната си ръка. Чак после установява, че нито тя, нито избраникът й искат да се натоварят със семейните задължения. Следват разводи или серии от изневери.
Златотърсачките са нещо друго. И на 18 г. би скочила да се омъжи за какъвто и да е по възраст, характер, социален статус и външен вид, стига той да има пари. Готова е и на 40 г., с пораснали деца, да се разведе, ако докопа по-богат.
42
1
 
6
 
! Отговори
Ако момичето няма преди 2 месеца
късмета да срещне сериозен мъж още в ранната си младост, започва трудна и дълга борба за да си извоюва място в живота и да си осигури най-напред доходи, достатъчни за нейната собствена издръжка, а след това евентуално и за издръжката на дете. Не една и две жени се решават да станат самотни майки, само за да не останат без потомство. Не говоря за онези от малцинството, а за сериозните жени над 30-35 г., които не са попаднали на свестен мъж.
По други схеми действат кухите лейки и златотърсачките
41
2
 
5
 
! Отговори
За момичето е важно преди 2 месеца
да намери стабилен, сериозен мъж. Тогава може да си позволи да се омъжи и на 20-22 г. и да роди деца още в първите години след сватбата. В наше време по-ранна възраст не е препоръчителна за брак дори и за момичетата. Задължително трябва да е завършила поне средно образование и да е поработила поне 1-2 години, ако няма да следва. Така натрупва поне елементарен житейски опит,което важно, за да има трезва преценка за бъдещия си съпруг.
Не намери ли стабилен мъж още в ранна младост, започва трудна и
40
2
 
4
 
! Отговори
На семейни начала преди 2 месеца
Момчетата лигльовци говорят за такова съжителство с победоносен тон, "Щом искам, мога да си тръгна!" Казва го така, като че ли е надвил някого, макар че в повечето случаи такива юнаци дори още нямат постоянна приятелка. Като ги слушаш, ще си помислиш, че за тях на опашка чакат поне десетина моми.
Но във всеки случай мъжете са по-облагодетелствани от такова съжителство.
Девойката търси сигурност. Въобразява си, че гражданският брак ще й я осигури. Всъщност, важното е да намери стабилен сериозен
39
1
 
1
 
! Отговори
Уонко Нормалият преди 2 месеца
Любовта е особено коварна болест, лекувана чрез брак.
38
5
 
5
 
! Отговори
Азазело преди 2 месеца
Ученик към Питагор:
- Учителю, кога е най-правилния момент да се оженя?
- Когато ти омръзне спокойствието!
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре е да се направи на време, защото с тези съжителства по 5-10 години , много от младите не осъзнават за какво са се събрали и почва да им е удобно без деца, без грижи, винаги с едно на ума , че ако се скарат ще се разделят и готово.... А така минават години и са все на едно на същото място.
36
2
 
5
 
! Отговори
Народна младеж преди 2 месеца
За пари - основна причина, иначе от кифли и чалгари на 20 стават чичковци и лелки на 30 и без образование най-често.
Освен това в някои общностти на 18 са вече стари за брак.
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Познавам три семейства с успешен брак, които са започнали с любов още в гимназията и почти веднага след абитуриентския си бал са се оженили.
Но за съжаление трудно мога да изброя онези, които са се оженили или също толкова рано, или на възраст 20-24 г. и после са се развели. Все забравям някои и после се сещам и за тях. Ако поне единият е над 25 г., повече има шанс бракът да е успешен.
34
3
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 34 преди 2 месеца
Сигурно си прав, защото чувам подобни мнения и от други хора.
Но като гледам моите връстници и като слушам какво говорят жени, момували през 70-те и 80-те години на миналия век, стигам до извода, че мамините синчета считат за житейски триумф това да имат интимни отношения с момиче и дори да живеят с нея, но да не сключват брак. Останах с впечатлението, че това е било характерно за времето на късния социализъм. И сега има такива глезльовци, но като че ли са по-малко.
33
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бракът и сватбата са за да се демонстрира уважението към жената, не за друго. Добре е да има сватба!
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само не разбрах защо трябва да подпишете за да израстете като личности заедно или за се научите да се уважавате и да правите компромиси. Ама щом казвате, че без подпис не става... нищо, че живеете заедно с години, ми така да бъде.
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На който когато му е писано.
Човек и добре да живее, винаги може да се ожени.
Някои бързат на по 20 години, други на 30, 40, и по-късно, а може и на 100.
За всеки влак си има пътници.
За жената е важно обаче ако иска деца да побърза, че като мине 40 става трудно.
30
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма свестни жени.
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
7. Нямам пари, защото нямам свястна работа;
8. Живея още при майка и татко, поради причина номер 7;
8. Още да изреждам ли? Може би, че не спадам към етническо малцинство?
28
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма свестни мъже.
27
18
 
4
 
! Отговори
Момиче преди 2 месеца
Не мерси. Като си омръзнем после и тръгнем да се развеждаме да сме си още млади ;)
Не може секс с един човек цял живот - всичко опротивява на един етап.
26
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е лошо да се ожениш млад, но на който, когато му дойде времето. Ще познаете правилния човек по това, че животът ви става по-лек, по-приятен и по-успешен, когато сте с него. И нямам предвид по-лек, по-приятен и по-успешен заради налични много пари. Животът, също така става и по-здравословен, по-спокоен, по-чист с правилния човек. Намерите ли такъв човек - събирайте се с него. А дали с формален, църковен брак или без брак - това не е най-важното. Всеки според личните си разбирания.
25
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лично аз се ожених за момичето, в което се влюбих още в девети клас. Станахме гаджета в единайсти и се оженихме веднага след казармата. Никога не съм съжалил и един ден за това! Имало е трудни моменти от всякакво естество, но днес, след повече от 30 години все още се обичаме. Може и да не вярвате, но е така. Ключовата дума е ПРИЯТЕЛСТВО, не сех. Въпреки, че и той е много важен. Ако не си приятел, другар с партньора си, всичко е една имитация на нещо като брак.