Защо предварителният договор за връзка е добра идея?

Ще ви даде възможност да обсъдите очакванията, ценностите си и целите
40
Защо предварителният договор за връзка е добра идея?
Снимка: Istock

Предбрачният договор е документ, с който някои двойки решават да установят предварително всичките си отношения, преди всичко финансовите и имотните. Някои хора го считат за излишно вмешателство в магията на любовта, което само може да разруши отношенията, а не да им помогне. Повечето двойки не искат да гледат на връзката си като на договор, за да не помрачат любовта. А и кой иска да мисли предварително за провала на връзката си, докато още е на върха на щастието.

Да бъдеш обичан безусловно е една от най-съкровените мечти на всеки човек. Дори в най-неромантичните представи на хората безусловната любов е нещо, което дълбоко в себе си всеки желае – да бъде обичан такъв, какъвто е без да бъде съден.

Оказва се обаче, че да имате предварителен договор за връзката си не е чак толкова лоша идея, дори напротив. Според сайта yourtango.com, договорът за връзка може да помогне на отношенията ви да бъдат ясни, точни, да няма недомлъвки и изненади.

Договорът ще ви даде възможност да обсъдите очакванията, ценностите си и целите, които си поставяте като двойка. Не е нужно да правите истински договор на хартия. Но ако решите да го направите, той ще ви даде възможност да го преразглеждате от време на време, когато имате нужда от опресняване на някоя точка. Все пак с времето човек се променя и израства, това се случва и с връзката.

Кои са точките, които е добре да включите в договора си за връзката?

Каква е целта

Важно е да сте наясно каква е целта, която всеки от вас иска да достигне във връзката. Ако още в началото установите, че единият иска дълготрайна и пълноценна връзка с перспектива, а другият – неангажиращи отношения, това може да ви подскаже за бъдещето на отношенията ви и има ли смисъл да продължавате.

Домакинските отговорности

Може да звучи прозаично и твърде битово, но е важно да разпишете и задълженията си в домакинството, ако живеете заедно. Невероятно е колко конфликти във връзките възникват именно въз основа поддържане на дома и разпределение на домашните задължения. Може да мислите, че сте над тези неща, но е добре да сте наясно какви отговорности трябва да поема всеки партньор.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
2
 
! Отговори
Duch. Cringe @ SS преди 2 години
А ти знаеш ли, че женските от онзи континент биха взели всеки европеец, само и само да ги измъкне от бедността? Т. е. тя е с теб заради парите и само заради това. Дори и да не усещаш. Разбирам, че явно плиткоумма искаш ци-га.. нка, ама нямаме ли си достатъчно наши, че мъкнеш чак от там? Аз правя голяма разлика между мъже за секс (поради обстоятелствста ми са само германци) и мъже за евентуална женитба (само българин, иначе оставам стара мома). Таз мешаница на расите е гнусна.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предбрачният договор го разбирам, но "договор за връзка" е прекалено. Бракът е договор сам по себе си, предбрачният договор е предварително уреждане на някои въпроси, т.е. като анекс. Една връзка (не брачна) сама по себе си няма никаква правна стойност, така че договор за връзка е смехотворно. Ставаме гаджета и отиваме при нотариус. Явно съвсем сте се изчерпали откъм теми и започвате да cмyчeтe от пръсти.
20
1
 
4
 
! Отговори
ОПАСНО Е преди 2 години
Без ДОГОВОР човек РИСКУВА ВСИЧКО ДА ЗАГУБИ и ДА СИ ПОЧЕРНИ ЖИВОТА.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бай Х Ама ти не си ли разбрал до сега че НЯМА любов??? Всичко е интереси, ползи, секс, пари и време ТОВА Е няма любов.
18
4
 
5
 
! Отговори
бай Х преди 2 години
Има ли предварителен договор , значи няма любов ! Има сметка !
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е да дадат и статистика колко стигат до развод от тези с предварителен договор и от тези бе договор. Защо ли си мисля, че почти всички спедварителен договор се развеждат?
16
4
 
3
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 2 години
Доказано: предварителния договор, нито предпазва от изневяра, нито предпазва от раздяла, нито е гарант за добро съвместно съжителство - следователно е ненужен! Предварителния договор само регулира евентуална раздяла.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След подписа при брак, психиката се променя. Някакво мъгляво чувство за собственост се загнездва и нещата почват да изглеждат като в криво огледало. Донякъде е развличащо, но идват и моменти на раздвоение кое е реалното и кое изкривеното. Ако не приемаш всичко крайно насериозно, печелиш. Все пак, движение напред и кой както. Рецепти няма.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Често срещано е, че едното семейство е по-богато или поне така си мисли и иска такъв договор за застраховка, но после се оказва, че към момента на раздялата другото семейство е по-богато.
13
0
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Когато сте в граждански брак, не може да продавате или ипотекирате основното семейно жилище без съгласието на съпруга(та). В случай на развод, докато децата навършат 18 г остават в семейното жилище без да дължат наем с родителя, на когото са присъдени. Това са неотменими права, както 8-часовият работен ден. Ако не ви устройва"режим на разделност" и имате някакви свръхпретенции, значи не сте намерили човека за вас и по-добре не се женете
12
0
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Ако ще съставяте брачен договор, по-добре изобщо да не сключвате брак, защото такава връзка няма да издържи дълго. В Семейния кодекс има предвиден "законов режим на разделност" при който съпрузите си запазват правата върху имотите от преди брака, а придобитите през брака остават за този, на чието име е извършена покупката. Религиозните обреди нямат правно действие и затова Българската православна църква изисква подпис в общината, преди венчание. Някои секти не го изискват, но то си е за сметка н
11
2
 
10
 
! Отговори
До този под мене преди 2 години
Да бе, правил си ти тройка. Гледал си малко повече отколкто трябва порнхъба.
10
0
 
6
 
! Отговори
До SS преди 2 години
Искрено ти желая да си добре още дълги години! Щом имаш вариант да се поддържаш, все пак е добре. Бъди здрав!
9
2
 
7
 
! Отговори
Договорко преди 2 години
той ще ви даде възможност да го преразглеждате от време на време, когато имате нужда от опресняване на някоя точка... Прибираш се скапан от работа, а у вас пак е бардак, разхвърляно, мръсно. Жена ти цял ден е пушила на терасата и гледала клипчета в нета. Поръчала е онлайн купища ненужни уреди и щуротии, пак е забърсала колата някъде. Какво правиш ти: скъпа, вземи договора и ела на масата да си го опресним. Нека погледна пак и сложи двете загуби на везната. Май е по-добре да следвам договора.
8
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 2 години
До 8. Моето не се лекува.Пия много скъпи лекарства внос от чужбина.Те ме крепят.Благодаря за загрижеността непознати приятелю.
7
1
 
12
 
! Отговори
Реален случай преди 2 години
Мои близък приятел се хвана с една. Тръгна да се жени. Сподели ми, че майка му държи да подпишат предбрачен, но на него му било неудобно да я пита. Казах му: пич, аз тази не я познавам толкова добре. Вероятно *** я познава и има някакъв резон. Това беше от мен. Нашият не събра смелост. Вдигнаха сватба, църковен, граждански, меден месец, голяма любов. След няма и година развод. Олекна с един апртамент и чувал пари. Та, колкото и да сте влюбени, твоя човек си е твои, чуждият си е чужд.
6
6
 
13
 
! Отговори
SS преди 2 години
Жена ми е от жълтата раса и в нейната страна от малки учат жените,че трябва да се починяват на мъжа.НЯМА ФЕМИНИЗЪМ ! В къщи каквото кажа това става ! Но кълна се винаги съм държал и гледал семейството си ! Особенно на нея ! Осигурих и стандарт на живот за който не е мечтала.Навремето ми спаси живота.Обещах и да я гледам и да се грижа за нея докато съм жив !И си спазвам обещанието почти 27 год.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако двойката мисли че договора или подписа е най важно жестоко се кажем за мен е най важно обичта и уважението а не неква хартия наречена договор ако нема трапка и пет договора да има все си е тая само разправии ништо повече Нери и разходи главоболия договора треба да е вътре във сърцето у разума
4
1
 
6
 
! Отговори
До SS преди 2 години
Остави това, ти как си със здравето, че веднъж беше писал лоши неща?
3
8
 
11
 
! Отговори
SS преди 2 години
Аз нося парите в къщи,жена ми върши домакинската работа ! Разбира се постарал съм се да и облекча труда възможно най много.Нямам брачен договор,и при евентуален развод ще съм най потърпевшия.На времето изобщо нямаше такива работи.Тя тръгна от Югоизточна Азия с мен с едни сандалки,една рокличка и две клечки за ядене на ориз. Сега имаме 6 имота в страната и един в чужбина.Веднъж ми каза ,че ако можем да върнем времето назад пак ще се омъжи за мен.