Пиер Берже навлезе на религиозна територия

Бизнес партньорът на Ив Сен Лоран е скандализиран от мюсюлманските дрехи
8 апр 2016 14:44, Криси Табачка
10
Пиер Берже навлезе на религиозна територия
Снимка; Reuters

Смело навлизане в чувствителната територия на религиозните отношения направи Пиер Берже с коментар за модните къщи, насочени към новите пазари.

Бившият бизнес партньор на Ив Сен Лоран обяви, че е „скандализиран“ от модните марки и дизайнери, които се опитват да пробият на мюсюлманския пазар с творения като забрадки и бурки.

Той заяви, че е „недопустимо“ марки като Marks & Spencer, Uniqlo и Dolce & Gabbana да произвеждат облекла и аксесоари специално за мюсюлмански клиенти.

„Аз съм скандализиран. От работата си с Ив Сен Лоран за близо 40 години винаги съм вярвал, че модните дизайнери са там, за да правят жените красиви и да им осигуряват свобода, а не да приемат тази задължителна диктатура, този гнусен начин за скриване на жените“, коментира Берже пред радио Europe 1.

„Това не е така, защото жените са принудени да се обличат по този начин от съпрузите, семейството си или тяхната среда, че да трябва да отиват в тази посока“, добави той.

„Напротив, трябва да ги научите да се съблекат, да се вдигнат на бунт, за да живеят по начина, по който живеят днес жените по целия свят“, коментира Берже.

Повод за този коментар е последната тенденция, в която много марки създават отделни колекции, предназначени и съобразени с вярванията на мюсюлманството.

Marks & Spencer представиха бански костюм, който покрива цялото тяло, а Dolce & Gabbana дебютираха с колекция бурки и хиджаб, която можете да видите в галерията на Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив, трябва да ги научите да се съблекат, да се вдигнат на бунт, за да живеят по начина, по който живеят днес жените по целия святИслямисткото покриване с чаршафи отгоре до долу е прекалено, но да видим какво донесоха на запада юдео-масонските доктрини на разврат и морална и сексуална деградация - масово безморални *** в и и мъжки *** в и, неверни и неблагодарни, разрушаващи с лекота семейства заради прищявки, хомосексуалисти и лесбийки, феминистки, транс к0нчити, извращения и т.н.
7
0
 
0
 
! Отговори
Ал Багдади преди 8 години
С покриването на жената, мохамеданските мъже предпазват жената от собствената си похотливост - което си е двуличие. От друга страна, наистина , където е зверска жега е добре да си завит от взякъде - те и арабелите и бедуините си чалмосват лицата и главите с шамия (Ясер Арафатка).
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
във пустинните райони има смисъл да си зачохлен отвсякъде.начина им на обличане първоначално не е свързан с религията а от практичността.но в последствие се намесва религията наложена в даден район и резултата е налице.
5
0
 
1
 
! Отговори
до st.anger преди 8 години
Да, и аз съм забелязал как всички мислят за достойнството и се отнасят с уважение към чалга-певиците примерно или към всички жени, облечени като тях
4
1
 
1
 
! Отговори
st.anger преди 8 години
До Мне е зле да знаете също, че в западната култура отдавна е ясно,че жената има достойнство и не е само красиво тяло. и то без да са нужни специални закони или пък разни религиозни изисквания и други такива дивотии.
3
3
 
1
 
! Отговори
М преди 8 години
до 4Не, това е базирано на идеологията, че жената има достойнство и е нещо повече от красиво тяло. Така жената се предпазва от мераците на чуждите мъже по улиците. А на мъжете не им се случва много често жените да ги зяпат и да им подвикват по улиците и може би за това не ходят чак толкова покрити
2
14
 
1
 
! Отговори
М преди 8 години
Защо този разбирач на религията реши, че някой принуждава жените да ходят така. Аз познавам доста забулени жени и всички го правят по своя воля. На някои дори мъжете им в началото не са удобрявали това.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво е нужно да се прави цял бански за ***. Един водолазен неопрен с маска върши същата работа. Те и без това си приличат на пингвини.