Право в оркестъра

За дългоочаквания концерт на Веско Пантелеев – Ешкенази и Людмил Ангелов в зала България е подготвен специален подарък за най-големите им почитатели - те ще могат да ги слушат направо от... сцената
31 окт 2007 15:49,
2
Право в оркестъра
Снимка: Кантус Фирмус и Джаз ФМ радио

На 31 октомври, сряда, от 19:30 часа, великолепното българско дуо Веско Пантелеев – Ешкенази и Людмил Ангелов ще свири пред препълнената зала „България”. Заради големия интерес към техния концерт, най-големите им почитатели ще се наслаждават на изпълненията от сцената, където ще бъдат разположени допълнителните места.

Това е прецедент за класически концерт в България, но е тенденция в световните зали, където най-скъпите места са на сцената, близо до изпълнителя. Прекрасно е, че родните музиканти ще свирят пред пълна зала – това е най-голямото признание, което могат да получат от българската публика.

Камерният концерт е част от цикъла „Концертмайсторите”. Веско и Людмил са включили в програмата си Камий Сен-Санс, Астор Пиацола и Джордж Гершуин.

В сряда вечерта ще звучат:

Камиий Сен-Санс: Хаванеза, Танц на смъртта, Ария на Далила из операта “Самсон и Далила”, Интродукция и Рондо капричиозо

Астор Пиацола: Танго-рапсодия ‘Adios Nonino’(аранжимент за пиано на Лаерцио да Фрейтас), Танго в ла, Grand Tango (аранжимент за цигулка и пиано на София Губайдулина)

Джордж Гершуин: Шест песни (аранжимент за цигулка и пиано на Боб Цимерман), Embraceable you, Clap yo’hands, Love is here to stay, Fascinating rhythm, Someone to watch over me, I got rhythm

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Шантал преди 16 години
Беше великолепно. Който не е бил там да гледа по Канал 1 в Неделя !