Силно земетресение разлюля София

Трусът с магнитуд 5,2 по Рихтер бе усетен силно по високите етажи на сградите в страната
24 май 2009 19:20,
541
Силно земетресение разлюля София
Снимка: БГНЕС

Силно земетресение разтърси София около 19.19 часа

Земетресението е с магнитуд около 5,2 по скалата на Рихтер, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации.

Епицентърът му не е на територията на страната.

Земетресението бе кратко, продължи не повече от 10 секунди.

Пет минути по-късно трус с епицентър в Македония, но с магнитуд 4,2 по скалата на Рихтер отново бе усетен у нас, но само по високите етажи на градовете в Югозападна България.

Засега няма данни за пострадали и материални щети.

Читатели на Dnes.bg съобщават, че трусът е усетен и в Благоевград, Кюстендил, Плевен, Пловдив и Пазарджик.

По-рано днес три земетресения удариха Македония, съобщи Европейският сеизмологичен център.

Първото в 17.13 ч. с магнитуд 3,3 , второто - в 17.29, със сила 4,4 по Рихтер и последното - в 17.34, с магнитуд 4 по Рихтер.

Епицентърът им е бил на северния бряг на Дойранското езеро.

Какво да правим при земетресение

Не се паникьосвайте и не хуквайте да бягате напосоки.

Не трябва да напускате сградата, в която се намирате, освен ако можете да излезете на открито до 10 секунди.

В никакъв случай не тръгвайте да бягате по стълбите или с асансьора, това може да е смъртоносно.

Заемете най-безопасното място в помещението, в което сте – под рамката на вратата, близо до вътрешна стена, колона, под стабилна маса или легло.

Ако сте на улицата, застанете далеч от сгради и далекопроводи.

Ако земетресението ви завари зад волана, спрете на открито безопасно място и изчакайте.

След затихване на земетресението напуснете по най-бързия начин сградата, като преди това изключите тока, газта и водата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
541
0
 
1
 
! Отговори
Усака Софиянец Лиз преди 13 години
Ние от столицата на България, града на Мъдростта - София, дето с факт имаме да докажеме, че мислиме щом имаме БРАЗДА НА ЧЕЛАТА, не обичаме град Пловдив заради най-вече тая дума ЛОВ де я съдържа! Щото хич не искаме да ни подиграват, че сме се хванале точно ние шопето на КЮСПЕ, УМРЯЛ ЧЕРВЯЙ, а най-напоследък и на БЛЕСНА с тези юрофондовце! Та ДОЛУ ПЛОВДИВ! Не е вярно, че след соцяллизъма и капетализъма иде криза! Пращайте софийски фекал да ги изтровим тези ЗЕВСеци де ни юрнаха за юро от селата!
540
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Майнатаун, по-известен като Филибе, е български град с преобладаващ анадолски ген сред жителите му.Характерна за обитателите на този град е шовинистичната омраза към всичко и всички, които не са родом от Майнатаун.Градът е популярен в България с редица деца-рецидивисти и нечовешките им садо-мазо изстъпления спрямо техни съученици и приятели, много от които завършват с ритуални убийства.^Напълно отговаряш на това описание!
539
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Апокалипсис сега ..........................................
538
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТАКА Е В ПЛОВДИВ ИМА МНОГО *** ОТ ПАЗАРДЖИК КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗСЕЛЯТ!
537
0
 
1
 
! Отговори
sekret преди 14 години
научете се да се изразявате правилно, овладейте българския правопис и тогава коментирайте всяка написана дума говори за вашия умствен багаж - интелект.
536
0
 
1
 
! Отговори
bankata преди 14 години
отиам да изровя 1 морков от градината и идвам пак..
535
0
 
1
 
! Отговори
Mesten преди 14 години
Vun selianite ot staria Plovdiv !!!Cql Plovdiv e pulen sus selianduri ot okolnite sela i razni samonastanili se *** - da se mahat inache shte ima genocid !!!
534
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Искам да ви кажа че ми писнахте с вашите тъпотии кой от кое село бил, не разбирате ли, че сички сме от един дол дренки???? Цял свят ни се подиграва....
533
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Ха-ха-ха-хааааааааа!!!Сигурен бях!!!Още преди да отворя новината и коментарите бях сигурен, че тук се обсъжда кой е по-голям селянин! :))))))
532
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Така като гледам...явно си от някои село и си ми отишъл в Варна преди 3 4 години .. и съвсем случайно си забравил от къде си тръгнал..и с такива селски изявления точно това доказваш ..Да Провадия малък град без никакви възможности и реализация.. а какъв хляб са ти изяли не ми е ясно ако ти се работи работиш ако ли не идва някои на твоето място .. така че по добре си замълчи просто ставаш ацки смешен... ! А и заглавието до колкото виждам не е политиката на град Варна или Евтина работа рака или neshty си такова.. нз защо не си пишете коментарите на подходящите за това статии..а не просто да се каже че сте написали нещо
531
0
 
1
 
! Отговори
greg преди 14 години
Филма е Gran Torino с Clint Eastwood... :) стойностен е!
530
0
 
1
 
! Отговори
jent преди 14 години
Поздравления за 522. - 10:05 - xoxooxox!Репликата от филма е наистина забележителна. А и твоя коментар също. Но какво да се прави... хората сме различни
529
0
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 14 години
Ами да ме извинявате, ама ако на това му викате "разлюляване", много ми е любопитно какво ли са написали по вестниците колегите македонци?
528
0
 
1
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 14 години
В чужбина може да се работи всичко, не само мияч на чинии, не забравяйте това. Освен всичко друго се плаща в пъти по-добре от в България и е някак се живее по-нормално. Вие си преценете кое ви е по-добре.
527
0
 
1
 
! Отговори
BBB преди 14 години
Който мисли че България е дупка да се маха по най бързия начин от тука и да бега да мие чинии и да духа на *** в щатите !!!!!
526
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
МРАЗЯ МУЗИКАТА, ПРЕДПОЧИТАМ ФИЛМИЕИ НАЙ-ТЪПИЯ ФИЛМ Е ПО-ДОБЪР ОТ НАЙ-ДОБРАТА ПЕСЕН.
525
0
 
1
 
! Отговори
greg преди 14 години
Ами приберете го тоя хляб на сигурно място!
524
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Кой те открил бе? Мислиш ли че някой в белите държави знае къде е тая дупка ***?
523
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
АЗ СЪМ ОТ ВАРНА И ПРОКЛИНАМ СЕЛЯНИТЕ ОТ ПРОВАДИЯ, КОИТО ИДВАТ ДА НИ КРАДАТ ХЛЯБА!!!
522
0
 
1
 
! Отговори
greg преди 14 години
Гледах един филм наскоро, където една реплика ми хареса много. Момчета от една гангстерска банда опитваха да свалят едно момиче и я питаха на колко години е и тя отговори така: "Mentally, too old for you!".Като чета коментарите тук, точно тази реплика ми хрумва - умствено, явно съм много по-голям от вас!!!Едно време в училище се деляхме на: "малки" и "големи", А клас и Б клас, момчета на момичета, "зубъри" на "готини", и т.н и т.н. А тук, където всички много отдавна са минали през този период от живота си, започва едно деление на "софиянци" и "провинциалисти" (или "от страната"), което е толкова малоумно, че чак е безкрайно тъпо! И то още по-тъпо, защото всички сме си еднакви в мизерията - била тя духовна или материална. Не дай си Боже наситина да стане някакъв катаклизъм в България, не ми се мисли, какви лешояди ще се пръкнат из дебрите на душевната българска мизерия...Айде бегайте да си играете!...