Авиокомпания заряза пътници за 5 часа на летище “София”

От Ryanair не били платили летищните такси на аеропорта
23 фев 2012 21:26, Бойчо Попов
50
Авиокомпания заряза пътници за 5 часа на летище “София”
Снимка: Reuters

Пътници на нискотарифната авиокомпания Ryanair останаха блокирани на летище “София” заради неплатени летищни такси, съобщи бТВ.

Хората са били изложени на студа пет часа, а сред пътуващите е имало бебета и малки деца. Никой не им е осигурил нито храна, нито напитки.

Ситуацията рискуваше да повтори летния скандал, при който стотици руски туристи останаха в България, след като Bulgaria Air отмени чартърни полети за Москва и Санкт Петербург. Причината бяха неуредени задължения на туристическата компания "Алма Тур“.

При днешната ситуация нито един представител на авиокомпанията така и не обясни на пътниците защо самолетът не излита. След повече от 5 часа чакане в крайна сметка пътниците излетяха за Франкфурт, след като от Ryanair обещаха, че ще се издължат за неплатените летищни такси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: авиокомпанияRyanair
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
10
 
! Отговори
O BOJE преди 12 години
С Раян еър се лети за да отидеш някъде за ден 2 -3 седмица когато не ти трябва багаж. А полета ти едва ли продължава 9 часа, все ще си остискаш глада и жаждата! А за багажа дето бил безплатен -глупости. С бритиш в билета ти влиза сандвича, водата, багажа и тази такса за обслужване на летището. И да разбира се че има за по 190 Паунда билети но има за по 20, но когато има само от скъпите си купуваш бритиш!
26
11
 
7
 
! Отговори
От Лондон преди 12 години
Лондон до София с British Airways-160 паунда,комфорт,усмихнат екипажл, без скрити удръжки,ядене и пиене на корем-безплатно.Лондон до Пловдив с Rayanair,190 паунда1.80 паунда за бутилка минерална вода,7.80 паунда за сандвич.Багаж-15 кг-20 паунда,при нормалните авиокомпании е 23 кг безплатно.
25
3
 
12
 
! Отговори
Б преди 12 години
до UK:Подкрепям А. Ниско бюджетните компании са ниско бюджетни защото избираш дали да плащаш за "луксове" като храна, багаж, вестници, ядки, и напитки. Ако си поръчаш багаж резервираш място и ядеш нещата, които ти предлагат, плати и 20 ЕУР за застраовка, плати още 40 за чекин на летище щото си много важен да си го принираш сам и много ясно че ще платиш пари като за нормална компания. Ходи си с ръчен багаж не си резервирай място, яж си у вас, носи си книга и билета ще ти е 30 ЕУР.
24
4
 
11
 
! Отговори
A преди 12 години
не знам какви билети си купувал/а от тях на аз никога не съм плащал повече от 30 ЕУР, а не е като да съм летял веднъж. Не мога да разбера за какво изобщо се вдига шум. Всеки ден се отлагат полети, други закъсняват хората висят по летищата и по повече от 10 часа и плетите им се отлагат на всеки 2 часа (личен опит с редовна компания). Като летиш с low budget трябва да си знаеш риска който поемаш. Само вдигаме шум, да се чешем езиците.
23
11
 
6
 
! Отговори
UK преди 12 години
От доста години Британското правителство и Европейският Съюз се опитват да сменят политиката на Ryanair с техните лъжливи реклами подвеждащи клиентите че предлагат евтини полети. Не знам как все още се измъкват от това. Всички нормални авиокомпании ти показват реалната цена за която можеш да летиш.Ryanair ти праскат някакви ненормални реклами за 20-30 паунда. След като свършиш с букинга се оказва 150 паунда.
22
16
 
3
 
! Отговори
UK преди 12 години
Кореняк пловдивчанин съм,живея от много години в Лондон и се надявам Пловдив да премахне тази въшлива компания. Трябва да се привличат истинските нормални авио компании. Не на така наречените "евтини бюджетни" каруци като Ryanair,Easyjet,Wizzair.
21
6
 
4
 
! Отговори
UK до 18 преди 12 години
Лондон до София с British Airways,Airfrance,AlItalia,Lufthansa- комфорт,безплатен обяд, без скрити такси. Няма нужда да ми гърмят ушите с продажби на лотарийни билети,календари и незнам си какви други глупости.Дори и да платя 100 лева за такси от София до Пловдив пак по-евтино ми излиза.
20
3
 
4
 
! Отговори
loli преди 12 години
само да добавя, че полета не е до Фракфурт ам Майн, а до Франкфурт Хан, а те са на повече от 100 км, не, че е важно в случая на спора, но понеже тука някой говореше за воден транспорт и т.н а и все пак, нека бъдем точни...
19
5
 
6
 
! Отговори
До бай Цеко преди 12 години
Стига си лъгал като дърт ***. В който и сезон да пътуваш няма по-евтин билет от 150 паунда между Лондон и Пловдив.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това специално за платените тоалетни е с цел реклама.. Такажа им е политиката - не плащат скъпи реклами, а от време на време изцепват нещо такова.Иначе по темата. Аз съм доволен от Райън Еър. Просто всеки трябва да много наясно като си купува билета какво прави. Аз съм си купувал 3 билета отиване и връщане за 18 паунда още 2008. Няма как да очакваш каквото и да било обслужване и привилегии. Това е, ако просто отиваш някъде на час-два път и не в сезон. За останалите случаи - редовните линии са
17
4
 
2
 
! Отговори
do 10 преди 12 години
koi kvoto i da goviri si e dalavera.Za drugite nz no az letq pochti vinagi s Wizzair.minalata godina bqha pusnali promociq Wizzclub.Plashtash 10 evro i cqla godina poluchavash 10eu otstapka ot polet.lqtoto se pribirah kam BG ot Polsha i otivan i vrashtane platih 16 evro! bez bagaj bqh samo s rachen beshe lqto :D .inache Dort-Sf sam patuval za 44evro dvuposochen plus taksi bagaj 40evro,si4ko e za 84 evro koeto ne e losho,a Ryanair sam hodil do Milano,London za po 15eu dvuposochen za po 1 den :D
16
4
 
9
 
! Отговори
бай Цеко преди 12 години
А бе всички драскащи тук дали сте в ред ,пишете пишете и се забравяте,от две год. ползвам нискотарифната ирланска компания,и съм много доволен...всеки вторник,пристига в Пловдив в 11,40 и излита 12,10,пътувал съм за 48 паунда отиване и връщане за Лондон,всичко зависи от сезона и времето...
15
2
 
3
 
! Отговори
Деян преди 12 години
@ Гошо ....За това питах. Не съм те иронизирал. Просто питах дали има начин наистина това да се случи.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги полети са се пренасочвали от София за Пловдив или обратно поради лоши метеорологичи условия. Разтоянието между двете летища се взима за един час с автобус по магистрала Тракия.
13
6
 
7
 
! Отговори
F..K KOMUNISTITE преди 12 години
Пътници на нискотарифната авиокомпания Ryanair останаха блокирани на летище София,samo 4e tazi kompania ne leti ot Sofia , stiga ste lygali amo pi6ete realno za kakvo stava vypros
12
3
 
1
 
! Отговори
Алек преди 12 години
до 5: Като не грешите, можете да напишете и тази информация в новината. Защото пътуването с автобус от Пловдив за София не е като от Люлин до центъра. Очевидно не добре свършена работа от ваша страна. Айде, не напълно свършена работа.
11
2
 
22
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Деяне,лятото ако си свободен,хвани някое корабче по Дунава за Германия и можеш да отидешсвободно до Франкфурт.Той е на река Майн,която е свързана чрез плавателен канал с Дунав.Хората там са много..напред с материала и имат силно развит воден транспорт по основните си пълноводни реки.По Дунав от Русе,може през Германия да...отидеш до Атлантика.
10
8
 
20
 
! Отговори
UK до е преди 12 години
Хайде стига глупости, ниско бюджетна авиокомпания. Летял съм само веднъж от Лондон до Пловдив и обратно. Едва ли ще се навия отново. Отиди на уебсайта им да резервираш билет. Плащаш за багаж,всевъзможни такси, за това че използваш кредитна карта и накрая ти излиза 150-160 паунда най-евтиният билет. Да не говорим че трябва да плащаш дори за чаша вода. Миналата година тука в Англия новините бяха гръмнали че искат да въвеждат 1 паунд всеки път когато искаш да ползваш тоалетна.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това си е редовен полет от и за Пловдив до Франкфурт. Беше отменен заради мъгли в Пловдив и пренасочен за София.
8
4
 
12
 
! Отговори
e преди 12 години
Mnogo si e dobre daje Ryanair, s koq druga avioliniq 6te letite za 26 evro (zaedno s taksite) do frankfurt i obratno??? Ne naprazno say naj golqmata niskotarifna aviokompaniq!!!