САЩ стартира търговска война със санкциите срещу Русия

България също ще пострада, твърди експерт от БТПП
8 авг 2017 15:07, Екип на Bloomberg
99
САЩ стартира търговска война със санкциите срещу Русия
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За пръв път при налагането на санкциите срещу Русия сме свидетели как Конгресът на САЩ се намесва в дейността на президента толкова силно и ярко. Това каза Аспарух Карастоянов от Българо-американски търговско икономически съвет към БТПП в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Тези санкции се отнасят само за сферата на енергетиката и съвсем малко за даването на кредити към руски компании, но не засягат работата, касаеща космическото пространство и другите сфери на сътрудничество", коментира той.

"Това е начало на търговска война, чиито измерения ще бъдат тепърва показани през септември", настоя Карастоянов.

Санкциите трябва да се разгледат исторически, за да се види какво се постига чрез тях. Този път сме свидетели на започваща търговска война, която включва и Европа и за това има влияние и върху България, каза гостът.

"Всички сме свидетели, че България всеки ден губи енергийната си независимост. Загубихме позиции в продажбата на ток, в преноса на газ и при ефективно влязло ембарго след решението на Конгреса на САЩ можем да очакваме проблем при развитието на плановете за подобряване на енергийното състояние на България".

По-сдържан ли се оказа Путин от Трумп? До къде свършват медийните образи и какви са реалните резултати? Опасно ли е впечатлението, че Тръмп може да бъде "управляван" от Конгреса? Расте ли риска от корпоративни влияния в политиката на САЩ? Възможен ли е диалог между САЩ и Русия, който тепърва може да стартира? Ще се стигне ли до силно обтягане на отношенията? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
има нашествие преди 6 години
последните гласувания в КОнгреса бяха под обемно проникващ блокиращ разум контрол на голям медиен манипулатор.ДАже симпатичния Кейми от FBI беше видимо обсебен от проникващ масов убиец ..Пращайте пострадалите на море лечение разходки и далече от часовници лични и служени карти банкови скенери в карти и подобни предлага Ню Йорк стреснато
62
0
 
2
 
! Отговори
warning преди 6 години
Извънземни от бялата нарко мафия ползват произведени под техен контрол пси активни наркоспец добавки за : ползват американски спец наркотици за да стимулират напрежение с вътрешен ПИАР нарко замах в КНДР подава природата там .КИм чен ун е презобен с подсладители от преди години..с подобни са тровени десетки години и видни американци вкл генерали и други
61
3
 
0
 
! Отговори
Теди Ръкспин преди 6 години
Увеличените плащания за заплати и социални осигуровки ще разклатят и без това нестабилните финанси на ИНЗ.
60
1
 
1
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Аз както Ви е известно се застъпвам за социалното благополучие на тр*л*вете във форума. Те трябва да поискат увеличение на заплащането и добра социална осигуровка за да не бъркат в кошчетата с надеждата да намерят някоя недоизядена от българите закуска.
59
2
 
2
 
! Отговори
Путин Велик преди 6 години
В Санкт Пеербург просяците вече завладяват Гостинний двор. Скоро ще стигнат Зимния дворец.
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1111Народът на Русия НЕ УМИРА ОТ ГЛАД! Лъжеш! Русия е най-големият световен производител и експортьор на зърно, отсвириха САЩ и Канада! В отговор на санкциите си направиха и ***- и птицекомплекси, и парници! Храната им е много по-чиста от тази в ЕС, вихте аферата с холандските яйца! Няма ГМО!А тук съм виждал озверели от глад да се прехранват от контейнерите!
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България има бъдеЕ, но само много, много далеч от НАТО и САЩ. Иначе сме обречени, като страните от централна Америка. Безспорно е, че сме част от ЕС, но по икономически показатели сме някъде в дъното на "Третия свят".
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПатриотКомунизъм няма никъде! Това плашило, с което се манипулират наивниците.
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жертвите сме ние в името на интереса на някои кръгове в САЩ. Струва ли си?
54
4
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Крим е част от териториалната цялост на РФ,това е ясно на всички!....е може би не на всички но това няма никакво значение!
53
3
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Комунизъм господа *** има само в Северна Корея,може би и в Куба и със сигурност в овчите ви тикви!!
52
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той човека може да си говори , колко иска. Никой не е длъжен да споделя мнението му. Ние имаме партньори и трябва да сме с тях в хубаво и лошо. Така правят мъжете.
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,***! Човека ви казва ,че и България ще пострада ,а вие се радвате на санкциите срешу Русия.Ако не засягаха Европа и България ,радвайте се колкото искате ама при това положение да се радвате това е свързано с недостиг на сиво вещество.
50
10
 
4
 
! Отговори
Миял преди 6 години
До Burzum--43;Абе казвал ли ти е някой колко си ХАЛТАВ? Русия не е велика сила. Тя е със затихващи функции. 140 милиона е и всяка година намалява с 800000. по време на комунизЪма са изчезнали 24000 населени места. 60% алкохолици, а Спина и Наркоманията са епидемия. Нищо хубаво не е дала на света,освен Пещерния комунизъм. От тяхните лаборатории се пръкна и СПИНА. Сталин искаше да кръстосва Човек с *** за да създава Силни и Глупави войници.
49
11
 
5
 
! Отговори
Миял преди 6 години
До Василев--36;По--страшна колониална д-ва от Русия няма. Окупацията и сйед ДЕВЕТИ ни струва 140 милиарда лв.Никой не ни е грабил и избивал като руснаците и тяхните възпитаници ***. *** бяха колониалната администрация на СССР.
48
12
 
7
 
! Отговори
1111 преди 6 години
Как така Русия е свръхдържава ,при положение ,че е едно икономическо джудже ,с разпадащи се градове и безкрайна мизерия на която народа умира от глад ? Русия е равна на Сирия ,но с ядрен арсенал.
47
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така санкции до дупка. Джуджето само от чепата сопа разбира.
46
13
 
5
 
! Отговори
Миял преди 6 години
За да няма санкции,Русия да изпълнява подписаните договори за Украйна и да се маха от Крим.1920г. другаря ви Ленин взема огромен заем от САЩ ,като залага Крим. Заема не е върнат,така че Крим е Американски. 1994г САЩ,Русия и Англия подписват в Будапеща споразумение да гарантират териториалната цялост и независимост на Украйна затова че тя дава на Русия ЯДРЕНОТО си оръжие. Путин наруши споразумението. Ами Грузия? Ами опита за преврат в Черна Гора. Путин да се кротне ,че ще яде Хурката.
45
6
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Русия показа,че не се плаши от ембарго и търговски ограничения!Високи технологии има и на изток не само на запад!!А пък и времето показва,че руснакът живее все по добре ...хм кой ли ще страда от тези нови санкции,може би ние...а?
44
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говорите за природни ресурси, а рашките немогат сами да си положат трабите за Турски поток, нямат технологии за работа в шелфа, ползват на Сименс газови торбини и т.н. и т.н.По вашата логика Япония трябва да пълна с алкохолици, жулещи лосион.

Спонсорирани публикации