С щурм разбиха барикадата в Пловдив

55-годишният Стоян Стоянов е задържан
Обновена: 25 мар 2011 21:48 | 25 мар 2011 20:39,
145
С щурм разбиха барикадата в Пловдив
Снимка: Булфото

Въоръжени полицаи от специалните части щурмуваха сградата, в която цели 22 часа се беше барикадирал 55-годишният Стоян Стоянов. Мъжът от Пловдив беше заплашил, че ще взриви апартамента си на улица "Скопие" №47 с газови бутилки.

Заради заплахата му днес полицията евакуира цял 8-етажен жилищен блок, училище, детска градина и банка в района.

„Колегите проведоха една успешна операция, задържаха мъжа и сега предстои окръжната прокуратура да реши дали да му повдигне обвинения“, това заяви минути след акцията шефът на пловдивската полиция Тодор Чонов.

По непотвърдена информация мъжът има психични проблеми. По тази причина не се знае какви обвинения ще му бъдат предявени.

В късния следобед на място пристигна майката на Стоян, която обясни, че синът й е в депресия, защото нямал работа.

Още по темата

„Услужих му със 100 лева, които взех назаем. Когато синът ми разбра това, се почувства много зле и реши да се барикадира", разказа притеснена майката на Стоян.

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов, който живее зад блока на пиромана, обеща да намери работа на своя съсед, ако той излезе невредим.

Тепърва полицията ще изяснява какво е подтикнало 55-годишния мъж да иска да се самоубие.

Органите на реда разполагат със запис от телефонно обаждане на тел. 112, с което снощи около 22 часа Стоянов съобщил, че ще се самовзриви, защото жена му иска развод.

През целия ден психолозите на МВР се опитваха да убедят пловдивчанина да се предаде доброволно, но преговорите с него останаха без резултат.

След щурмуването на сградата предстои оглед на апартамента и изнасяне на газовите бутилки от сградата.

Към 20 часа всички семейства от блока продължаваха да стоят зад оградителните полицейски ленти и да изчакват приключване на полицейската акция.

Съседи от блока коментираха, че от утре започват подписка, в която ще настояват 55-годишният Стоян Стоянов да бъде изселен от блока, за да не им създава повече проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: пловдивбарикада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
3
 
! Отговори
до 143 преди 13 години
и Аркан
133
1
 
8
 
! Отговори
Да живей еснафът! преди 13 години
"Съседи от блока коментираха, че от утре започват подписка, в която ще настояват 55-годишният Стоян Стоянов да бъде изселен от блока, за да не им създава повече проблеми." - Е, при такива съседи изобщо не е трудно и да психясаш. Пък после - защо хората не искали Закона за етажната собственост?! Ами защото ставаш плячка на болшинството - ***, които просто защото са по-много потискат умния, чувствителния, човека. А ако пък има и котка - разстрел! Пълен болшевизъм на пост-феодална основа!
132
1
 
3
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 13 години
be kakv zov za pomow? tova si e 4ist kamikadze. kato se moliw za pomow piwi zalbi kadeto trqbva i 4akai ot umrql pismo. vsi4ki zovem za pomow e haide da vzrivqvame, da obirame banki, da pravim owe mnogo newa.
131
3
 
8
 
! Отговори
Lu до 136 преди 13 години
Бате изобщо не се чуди ами се изнасяй. И аз стисках зъби 26 години и видях, че ми остават най-малко още 3 пъти по толкова. И познай какво направих........ Да живей хър меджасти Елизабет !!!
130
1
 
14
 
! Отговори
Nas преди 13 години
Ето това става с хората , когато нямат работа , пари и храна... Обезумяват! Докато едни мизерстват , други взимат тлъсти пари в парламента и спинкат цял ден , вместо да ходят в парламента..
129
7
 
7
 
! Отговори
haha преди 13 години
Няма толкова долно селянче като Глас Народен. Поредния безмозъчен *** дошъл от нивата да се реализира на пазара на труда. Ходили в офиса му усмихнати и готови за работа, ти *** ли си? Кой нормален човек може да седи от 9 до 5 в инкубатор, на изкуствен въздух, на изкусвета светлина, да яде изкуствена храна и да кибичи пред няква *** радиационна кутия и да е щастлив. Само *** селянче захвърлило лопатата и отишло да копае във фейсбук. *** КО**ЛЕНЦЕ и всички като теб на кол майка ви мръсн
128
1
 
5
 
! Отговори
дако преди 13 години
славчо и аз искам работа и аз съм ти съсед
127
6
 
5
 
! Отговори
d преди 13 години
Ами така ще е, след като всички се юрнаха да защитават сливенския терорист, някои тук са готови даже и медал да му дадът, нормално хората да взимат пример!
126
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво прави режима на Бойко с хората . Ако каже още веднъж , че трябва да стискаме зъби и се изнасям , на 25 години съм и цял живот стискам зъби .
125
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 13 години
zapI6ete se na bezplaten kurs finansiran ot ES NE 4AKAITE,,,,,,,
124
8
 
8
 
! Отговори
до poohy преди 13 години
Какъв зов за помощ???Някой натрупал сума оръжие и газови бутилки , заплашва да убие, рани ,и буквално да срине блока... и те му викаш зов за помощ...О.оЗа такова нещо има болници! Има психолози , психиатри и приятели , ако няма рознини.. Даже да е съвсем сам пак има начини да потърси помощ.Не може с убийство и раняване на хора да намериш помощ! А ако ще се самоубиваш не е нужно цял свят да разбира! Принудително лечение за 20 години в лудница за такива!
123
1
 
31
 
! Отговори
:) преди 13 години
изтрещяваме бавно, изтрещяваме бавно......неусетно почти....по- невидимо аз,по- невидимо аз, много видимо тиииииииииииииии.......ляляля... ;)
122
11
 
43
 
! Отговори
Атанас преди 13 години
Половин България е психясала , заради икономическата политика на правителството!!!! Магистрали не се ядат!!!!
121
3
 
5
 
! Отговори
бг преди 13 години
БОИКО...........изчакаите ,,,,,,,,,,,,оцеляват само силните НЕЗНАЕТЕ ЛИ ?????,,,,,,,БЯРВАИТЕ ,,,,,,това е вашата храна,ЗА ДУШАТА МИСЛЕТА не за тялото ..тоооне е ваше вечно ,,,,,НАКАЛЕТЕ ГО<<<<<ГЛАДУВАИТЕ ,,,ако издьржи значи ви обича ЖИВЕИ
120
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ало , Бойко , четеш ли "dnes.bg" , какво става в България или си живееш в твоя измислен свят?Взимай мерки или се махай!
119
1
 
21
 
! Отговори
roditel преди 13 години
Пълни глупости са писанията,че училището и детската градина са били евакуирани. Децата играеха на двора,когато полицаите бяха там от часове. Учениците бяха на училище до 18 часа. Не знам защо се пишат лъжи, може би да се приписват заслуги на полицаите,които през повечето време си бъбреха с публиката и чоплеха семки. p.s. Живея в съседния вход ,родител съм на дете от училището и бях там през цялото време.
118
6
 
43
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Без работа, стана дума и за развод, пък и съседите ще искат подписка да им се маха = не е луд, ами живее в идиотска ситуация сред бездушни хора. Неговото не е заплаха, а зов за помощ. Това не го ли разберат, не му ли намерят работа, изкарат ли го луд = открито безнаказано убийство.
117
5
 
8
 
! Отговори
dan4o преди 13 години
i po zle 6te stava ako ne se nadignem i vsi4kata mar6a -van na bokluka
116
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
борисов, четеш ли това? ела ми хапни магистралата, *** ***
115
18
 
42
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Ей това ежедневие побърка хората направо. А Борисов само магистралите са му в главата.