Вечерен час за австралийските котки

Мярката е предприета след нападение на мъркащ хищник над беззащитен опосум
10 юни 2011 16:10,
29
Вечерен час за австралийските котки
Бърза да се прибере. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Общинските власти в Сидни въведоха вечерен час за местните котки, с цел да опазят дивите животни от нападенията им, съобщи "Дейли телеграф".

Идеята за въвеждането на ограничителната мярка дошла на зам.-кмета Мишел Маккензи, след като синът й едва спасил майка пръстеноопашат опосум и малкото й след вероломно нападение на домашна котка.

Лийчхард, една от общините в Сидни, е разработила програма за развъждането на малки опосумчета в зелените пространства, така че те трябва да бъдат предпазени от нападенията на домашните животни. Котките се катерят по дърветата през нощта и ги ловят вместо мишки.

Градските власти получили оплаквания за 564 нападения над тези симпатични малки двуутробни.

"Това е най-малкото, което могат да направят стопаните на тези домашни животни, за да опазим местната природа, заяви г-жа Маккензи. Да не забравяме, че опосумите са живели по тези места далеч преди нас. Ние дойдохме тук с нашите котки, така че трябва да бъдем отговорни за тяхното поведение!"

Зам.-кметът предлага писаните в Сидни да стоят под ключ от залез до зори. През деня е препоръчително котките, които не са вкъщи, да бъдат с камбанки на нашийниците, за да подплашват опосумите. Според местна екоорганизация домашни любимци извършили 16 775 нападения над диви животни през последните 5 години, съобщава още БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
Батко до 16 и 20 преди 12 години
"Да им имам проблемите"Ами аз не бих имал нищо против проблемът на моята Родина да бъдат домашните котки. С удоволствие ще разменя нашите *** за техните писета (и в пряк и в преносен смисъл).
28
2
 
3
 
! Отговори
Свтл преди 12 години
Хе, българите, отговорни! Ние само мързел и подозрителност показваме. В село заживя холандец. Наскоро разхождал кучето си. Животинката свършила нуждата си и стопанина ѝ извадил пликче, събрал а*то. Видяли го и една жена:Малиии,тоя слага нещо да ни отрови. Една рускиня я просветлила какво прави чужденеца, а тя:Ми защо го събира, да не го яде? Мантилитети!!!
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
" Ние дойдохме тук с нашите котки, така че трябва да бъдем отговорни за тяхното поведение!"Много ми хареса частта дето трябва да сме отговорни за поведението на домашните си любимци. Никой не коментира точно тези думи , може би защото е по- лесно да сме безотговорни. Затова има глутници кучета по нашите улици ,затова го има обичая "тричане" , затова пролет и есен в реките по селата е пълно с удавени котенца...
26
6
 
0
 
! Отговори
hm преди 12 години
До 22Хаус ли си,Маус ли си,приличаш ми повече на Клиф от Бар Наздраве,гледай го и ще разбереш за какво говоря :)
25
4
 
2
 
! Отговори
М.У. преди 12 години
Toва на снимката е дрипава софийска котка..Австралийските котки са по-лачени :D
24
3
 
8
 
! Отговори
Пссст преди 12 години
Мацо! Вече е тъмно. Марш вкъщи!
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаусе, не всявай хаос! Дай по-накратко генеалогията, обаче май нищо общо нямат двата вида ОПОСУМИ
22
3
 
12
 
! Отговори
д-р Хаус преди 12 години
до 13 и 14Всъщност, в Австралия живеят посуми, които са от разред Двурезцови торбести, а опосумите, които са от разред Опосуми, обитават двете Америки. И двата вида са торбести бозайници, но посумите се хранят с листа, нектар и насекоми, докато опосумите са всеядни и освен плодове и насекоми, ядат и червеи, жаби, змии и мишки. Всичко това може да се прочете в мрежата, но пък далеч по-лесно е, разбира се, да се превеждат глупости...
21
9
 
8
 
! Отговори
(rofl) преди 12 години
И тия подобно на тъпите хамери превъртеха тотално , вечерен час на котките , нашийници с камбанки.Що за *** и слабоумен *** трябва да си за да приемеш подобни разпоредби които се знае че няма как да бъдат спазени.Слабоумието и глупоста придобиват все по големи размери сред англоговорящите , дали от гмо или нещо друго не можем да установим.Но е факт че изкрейзват тотално.
20
5
 
4
 
! Отговори
vida преди 12 години
Da im imam problemite!!!
19
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странно ... в Нова Зейландия са си напаст и ги отстрелват като вредители.
18
9
 
6
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Винаги така се започва. Най напред уж за котките, после *** и накрая ще изплюят камъчето - всички евреи на карантина, и после ***. Докога! Шест милиарда не стигат ли? - Обаче няма бял човек да не изпитва непреодолима гнус от еврейски ***. Аз предлагам всички евреи да се избиват без да им се казва защо. Може да се изкопае огромна яма, Амаргедон, и да се изсипва един пласт евреи, един негасена вар, и отгоре да се обяви за буклучийска яма на света. Къде? - В Ерусалимстан.
17
4
 
2
 
! Отговори
stoika преди 12 години
imam dvaiset i pet kotki v garsonierata,na koito mu mirishe da sa iznasq ot bloka,as obi4am kotki i ku4eta .
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С какво се занимават в някои държави!
15
5
 
3
 
! Отговори
кап.Кук преди 12 години
Като се опитват да насилват природата така става. Опосумите живеят в двете Америки,а те решили да пълнят парковете в Австралия?! Естествено,че по-ранните пришълци ще ги вземат и в прекия ,и в преносния смисъл за мезе.
14
2
 
9
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Да, обаче става дума за бебета опосуми, които са беззащитни срещу котките. Те ги дебнат докато майката е отишла за храна и ги похапват като сармички ;)
13
5
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 12 години
Тази статия е пълна глупост!!! Първо, опосума не е никак беззащитен! Има доста остри нокти и ако има бой между котка и посум, определено печели опосума, а котката отива на посещение във вета да и закърпят кожуха. Казвам го от опит. Освен това посумите се въдят страхотно и за да регулират популацията им ги избиват. А котките тук по принцип се кастрират. Така че би трябвало да пазят котките от посумите, а не обратното!
12
8
 
20
 
! Отговори
$ преди 12 години
А така не се ли нарушават правата на котките? Бриджит Бардо защо не вижда това? Явно не забелязва, нещо по-дребно от мечка.
11
14
 
19
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
Едно време в германските княжества, е имало вечерен час за евреитеВъв Франкфурт на Майн например,където са живели в пълна мизерия бъдещите световни господари Ротшилдови,тяхната уличка "Гассе" е била сляпа ( тоест само с един изход),където е имало бариера със стражарСлед като вонтящите юдо-хазари се прибирали в мизерните си колиби-дупки,стражарят спускал барерата, заключвал я и си полягвал в караулкатаНа сутринта евреите можели да излизат само след като стражарят отключвал
10
5
 
45
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
Освен за котките, тук требе да има вечерен час и за ***

Спонсорирани публикации