Премиерът Донев: България не прави завой към Русия

"Зимата ще бъде трудна, но полагаме абсолютно всички усилия"
11 сеп 2022 20:00, Красимир Ангелов
187
Премиерът Донев: България не прави завой към Русия
Снимка: БГНЕС

Когато интерконекторът с Гърция влезе в експлоатация ние ще имаме още един източник на газ и разбира се ще имаме малко по-добра цена от сегашната. Следващата седмица ще имаме Акт 15, съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев пред Нова телевизия.

Той бе категоричен, че България не прави завой към Русия.

Още по темата
Премиерът не застана и зад думите на говорителя на кабинета Антон Кутев, който в интервю тази сутрин начерта апокалиптична картина за идващата зима.

"Зимата ще бъде трудна, но полагаме абсолютно всички усилия гражданите и бизнесът да бъдат гарантирани в доставките на газ, горива и други необходими стоки", каза Донев.

В момента нямаме разговор с "Газпромекспорт", заяви още служебният премиер.

"Ние сме отправили запитване до "Газпромекспорт" да се възстановят доставките по договора. Няма върнат отговор. България и „Булгаргаз” не е молител. Това са два равноправни търговски партньора, които търсят възможност да възстановят диалога помежду си", заяви служебният премиер.

Работим за газ за зимата на поносими за бизнеса и гражданите цени. Твърд отказ да не се водят разговори с "Газпромекспорт" нямаме, обясни още Гълъб Донев.

Относно разговорите с „Лукойл”, проведени през седмицата, Донев каза: Действията на българското правителство са много ясни. Работим за това инфлацията да бъде намалена. Цените на горивата са основният източник за инфлацията. Факт е, че от събота бензина в България е под 3 лева, подчерта премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
до 125 преди 1 година
gsm повечето са азиатски,коли също правят не малко ,техника всякаква и по евтина от любимия ти запад ,влог в рубли? - може би е по добре от влог в евро което пада напоследък,от запада получихме несигурност,скок на горива,ц ени ,разпад на икономиката, спиране на блоковете аец,купуване на по скъп ам. ток ,газ,хартиени самолети за милиарди,взимат ти златотот срещу 0.8% ?..........
123
2
 
0
 
! Отговори
До "Украйна ням преди 1 година
До Анонимен Руска е на *** --- шевната машина. мошковията е блатото
122
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна, няма отделна от Русия територия, тя няма изобщо обособени граници или територия, това са руски земи. Какво спорим тук изобщо, да се връщат украинците при майка си Русия, за да не налагат там властта си западни чужденци, които се държат като колонизатори с Украйна и я ограбват и насилват, а Европа да възстанови добрите отношения между всички европейски държави, включитело и Русия, изградени на взаимоизгодни връзки, а не на насилие и силата на по-силния! Зеленски да се маха!
121
0
 
4
 
! Отговори
Закон на Мърфи преди 1 година
Цената на тока е 3 пъти по евтин в Сърбия а го внасят от България но там ги няма пипалата на Сорос и американската политика с посредниците
120
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Който иска да заминава при краварите тук е България и ще се гледа националния интерес!Ще си купуваме газ от този който ни го дава най евтино а именно от Русия и няма да плащаме на краварите високите пенсии и членски внос на нато по 5 милярда и да отглеждаме бежанци в 5 звездни хотели.
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Augusto PinochetПо-добрия вариант е ЕС, не съм срещу Русия, дори напротив, обичам Русия и всички славяни, но за България, мисля, че е по-добре да бъде с ЕС. Нищо не ни пречи хем да си търгуваме и поддържаме добри отношения с Русия, хем да сме в ЕС, но точно тази налагана омраза и русофобия, пречи на добрите отношения в Европа и не само, тази налагана пропаганда на омраза и русофобия доведе и до конфликта в Украйна и до убийствата на маса славяни и геноцид и това трябва да спре!
118
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А защо Митрофанова беше зад гърба на президента в Пловдив и Лукой на среща пак с него!
117
3
 
2
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ЧАКАЙ ЧАКАЙ, НЕ ЗАВОЙ, А НАПРАВО ДО РУСИЯ ЩЕ ЗАСТАНЕМ ТЯ КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА!!! САМО БУРСУЦИТЕ НЕ ВИЖДАТ, ЧЕ ИДВА КРАЯ НА АНГОЛОСАКСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА СВЕТА! БУКВАЛНО КРАЯ МУ СЕ ВИЖДА СЛЕД ТАЗИ ЗИМА ЕВРОПА И ЕС НЯМА ДА СА СЪЩИТЕ! И ПАК ПО СТАРА БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ ОТ МАЛОУМИЕТО НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ СМЕ НА ГУБЕЩАТА СТРАНА - ОЩЕ ЕДНА ПРИЧИНА ДА СЕ СРИНЕ ЕС В ТОЗИ КОНФЛИКТ НИЕ СМЕ С ТЯХ ТОВА Е ПОКАЗАТЕЛНО!
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не ни бяхте спряли газта, както и проектите с Русия, от които щеше да печели България и европейските държави, нямаше да има никакви проблеми сега, нямаше да има и Украйна, която потопихте в кръв години наред, заради Русия и принудихте руснаците да влизат и освобождават тези територии, които са руски между впрочем, Урайна няма отделна от Русия територия, тя няма изобщо обособени граници или територия, това са руски земи.
115
0
 
0
 
! Отговори
Вангелчо преди 1 година
Извилуа газа :)))
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кривата сопа Проблема е, че ако излезеш от ЕС, няма да отидеш при Русия, няма да те оставят да отидеш там, а други ще запълнят вакуума, самата Русия е подчинена на тези сили, които управляват света и не е напълно свободна държава, непрекъснато им убиват хората на руснаците и ги унижават. Това трябва да спре и да върнем добрите отношения в цяла Европа между европейските държави(вкл. и Русия), без значение към коя група принадлежат.
113
1
 
5
 
! Отговори
Радев путлерист преди 1 година
Гълъб Радев връща България към Росия!!! Мутрафонова на митинги!?! Лукойл при Президента?!?
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност, чужди неевропейски институции се намесват в отношенията между държавите ни, ако НАТО се беше разпаднал заедно с Варшавския договор , както е била договорката и Европа се управлява от европейци, Европа нямаше да се дели на такива и онакива, да си мерят ***, кой на кого да го сложи и да прекара, а щеше да е изградена на взаимна изгода. Но сега, едни държави се чувстват превилиговани и на по-високо ниво от други, налагайки волята и силата си над по-слабите, като нас. Иначе съм за ЕС.
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен , не ми пречи Русия, не ми пречи и западна Европа, пречат ми тези, които всяват раздор между нас и ни вредят, вредят на Русия, вредят на Украйна, вредят на цяла Европа!
110
3
 
5
 
! Отговори
и копейкин ли? преди 1 година
Който иска в Русия да си ходи...Който не иска западен начин на живот да хвърли GSM, до слезе от западната кола, да си направи влог в рубли.....няма такива, защо ли?
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знам, че е гадно, че им е трудно на хората и на управляващите, но по-добрия вариант е в ЕС, уверявам ви.
108
8
 
1
 
! Отговори
Кривата сопа преди 1 година
По-добре завой към Русия, отколкото на заден ход към Европа
107
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От краварските *** га се освободите ми се обадете да се върна
106
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британци, какви управляващи си избирате, вашата Лиз , ви е приготвила куп гадости за Англия, "Лиз Трасс открыла ящик Пандоры" , четете статията в "Риа новости"
105
2
 
11
 
! Отговори
НЕ ИСКАМ В ЕВРАЗИЯ преди 1 година
И ДА ЗНАЕТЕ ЩЕ ЧАГЪРТАМЕ- НЕ ИСКАМЕ ЕВРАЗИЯ- ТИЯ ДЕТО НАЙ ШУМНО НИ ВЛАЧАТ НА ТАМ ВЕЧЕ СА СИ ПРИГОТВИЛИ ИМОТИТЕ В ЕВРОПА, А НИЕ В ЕВРАЗИЯ Е НЕ ЩЕМ, КАТО ПРИ РАШКИТЕ- МИЛИОНЕРИТЕ ОЛИГАРСИ В ЕВРОПА А КРЕПОСТНИТЕ В РАША....

Спонсорирани публикации