Защо мъжът се страхува от сериозна връзка

Силният пол е все по-малко склонен на компромиси
28 юни 2011 22:47, Елка Василева
188
Защо мъжът се страхува от сериозна връзка
Джордж Клуни наскоро се раздели с приятелката си Елизабета Каналис. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Много изследвания сочат, че мъжете все по-късно сключват брак... ако изобщо сключат. Начинът им на живот се променя и те са все по-малко готови да правят компромиси. Кои са най-честите причини, поради които мъжът избягва сериозна връзка?

Загуба на свободата

Мъжете сме по природа подчертано независими (освен когато трябва да ни се изпере, изглади, сготви...). Тази независимост се проявява най-вече на емоционална основа. Обичаме сами да управляваме времето си, сами да взимаме решения и околните да се съобразяват с нас. Когато имаме връзка, едностранните стъпки рядко имат добър резултат. Изведнъж организацията на времето и на това, което ще се прави, стават обект на компромис. Свободното време се превръща в общо и вече нямаме толкова време за себе си, колкото преди. Един от най-честите страхове според престижния портал askmen.com е именно страхът от загуба на свободата.

Натиск

Сключваме брак с „В добро и зло ... докато смъртта ни раздели“. Освен че звучи като присъда, на самия старт това създава определен натиск. Да се закълнеш в доживотна любов, когато не знаеш какво ще се случи утре, няма особено голям смисъл. Потвърждение за това са и все повечето разтрогнати бракове. Започваме връзката с най-добри намерения и се оставяме на времето. Предварително написани сценарии има само във филмите. Какъвто и да е натиск много често има обратен ефект.

Липса на доверие

Част от мъжете, поучили се от досегашния си опит, трудно се отварят емоционално във връзката, мислейки си, че тя предварително е осъдена на провал. Ако не успеят да се освободят от комплексите си за малоценност, всяка връзка ще завърши с фиаско. Разклатената самоувереност, склонността към депресивно поведение и летаргията спират мнозина мъже изобщо да започнат връзка.

Незрялост

Не всички мъже са дорасли за задължения и преданост. Физическото израстване невинаги е съпроводено от емоционално. Трябва да се признае, че нерядко в семейството мъжът влиза в ролята на още едно дете.

Собствен избор

За някои мъже семейството просто не е приоритет. Животът, който водят, и времето, което посвещават на себе си, просто не включват сериозна връзка и брак. Днешното време предлага много други възможности, в които мнозина намират себе си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
един стар виц: В покрайнините на Санкт Перербург се разхождат Екатерина Велика и любовника и Орлов. Виждат стадо крави и един бик. Екатерина пита пастира - Колко пъти бика прави секс за един ден. Пастирът отговаря - 10 пъти. Екатерина казва - кажи това на Орлов. Орлов пита пастира - Ами това с една крава ли. - А, не всеки път с различна - казал пастира. Кажи това на Екатерина - казал Орлов.
184
2
 
6
 
! Отговори
asadsfsre преди 12 години
Не е невъзможно мъж да обича до болка.Факт! Във собствената си болка от това, че жена му го е пренебрегнала започнал да се дави. Като от здрав, прав, финасово обезпечен се превърнал в болен психически неуравновесен с желание за мъст, всеки път да причини същото, онази болка, която е раздрала душата му. По същия начин взел кредити оставил децата си и жена си, но явно прекалено е губил. Едно е сигурно, никога няма да бъде същия. За, това казвам в един от коменатарите си Обичайте се,но не до болка.
183
0
 
2
 
! Отговори
asadsfsre преди 12 години
Не е невъзможно мъж да обича до болка.Факт! Във собствената си болка от това, че жена му го е пренебрегнала започнал да се дави. Като от здрав, прав, финасово обезпечен се превърнал в болен психически неуравновесен с желание за мъст, всеки път да причини същото, онази болка, която е раздрала душата му. По същия начин взел кредити оставил децата си и жена си, но явно прекалено е губил. Едно е сигурно, никога няма да бъде същия. За, това казвам в един от коменатарите си Обичайте се,но не до болка.
182
0
 
0
 
! Отговори
до 160 преди 12 години
г-жо, предишният човек (мъж/жена не става ясно), под номер 159 се е изразил достатъчно умерено и философски и за мен вашето изказване е негативното. аз лично съм щастливо женен, но имам приятелки, които бяха зарязани с дете и кредит, а и приятели, в чиито наследствени къщи се намърдааха 'кукувици'. според мен живеем в материалистично общество и е нормално хората да се пазят - не става дума само за мъжете. както казват другите - нека има мир, но и разум..
181
1
 
1
 
! Отговори
asadsfsre преди 12 години
Явно си доктор по " Самоубийства"! Жена може да не Обича никога! Но, че можеш да накараш една жена да се самоубие в това, трябва да си обеден.
180
4
 
4
 
! Отговори
ISTINATA BOLI преди 12 години
JENATA SE NUJDAELA OT SIGYRNOST - HUBAVO AMA KAKVA ..SIGURNOST POD KAKVO DA RAZBIRAME..DA IMA DOSTATACHNO PARI ZA ''GLUPAVI PARCALI'' DA SE PRASKAT PO RAZNI MOLOVE.,I DA VI SE UDOVLETVORQVAT PRISHTQVKITE,AMI NALI STE MNOGO ''EMANCEPIRANI VE'',STOITE SI SAMI,NALI VI GLEDAM KAK VECHE IZLIZATE NA GRUPICHKI DA SE OPLAKVATE I KLUKARSTVATE.JENITE NQMAT NISHTO OBSHTO SAS PONQTIETO JENA - PROSTO SA STANALI BEZDUSHNI,''NAMAZANI'' SAS PREKALENO VISOKO SAMOCCHUVSTVIE JALKI KOPIQ NA JENA.DA JIVEE CHALGATA
179
1
 
2
 
! Отговори
Жена преди 12 години
Хубаво или грозно... умно или глупаво... материално или не... конкретни описания на посочените няма. Всяко от описанията е субективно. За някой красивото е мини пола с тигрова окраска и коса вдигната на около половин метър от главата или мъж с бял потник, а над потника БЛЕСТИ златен ланец. Умен - да е забавен и да можете да си говорите на различни теми, или поне да не сбърка докато събира 2+2. Материално обезпечен - да има едностаен в Люлин или 3 етажна къща в околностите на София... помислете
178
4
 
5
 
! Отговори
asadsfsre преди 12 години
Жени, които са губили и са обичали вече никога не са същите. Но поне са се раздали докрай. Това мъжкия ти матерял свят, няма как да го разберат, докато има мъже, като теб. За получиш нещо, трябва да дадеш. Жените обичат да бъдат обичани. И дават взамяна обич. С тази непрязън към жените няма как да разбереш това. Ти подобна болка няма изпиташ никога. Никой, никога не те ОБичал, защото ти не си Обичал. За да получиш, трябва да дадеш.
177
1
 
2
 
! Отговори
174 преди 12 години
До 176А ще бъде ли прекалено нахално от моя страна ако ви помоля да се усмихнете и специално за мен?:)))))))))) Може и с ъгълчето на устните!Да, май и аз днес се позадържах в този сайт.:(
176
1
 
3
 
! Отговори
JENI NQMA преди 12 години
I SAS KOQ JENA DA IMASH ''VRAZKA'' KATO VAV GLAVITE IM SA SAMO VAV KAKAV MOL VIDQLA PARCALI,KOLKO LV DALA ZA MANIKUIR,KAFETA I BAROVE DO 2 CHASA PREZ NOSHTA I RAZVLECHENIQ,SHTOTO IM E MN ''SKUCHNO'' NEMOJE DA XODQT SAS MAJE KOITO SA ''KOMPLEXARI - SIRECH ZADRASTENI'' NORMALNITE,KULTURNI MAJE NE SA INTERESNI ZA VAS JENITE , TRQBVA DA SI MALOUMEN NO BIONABOLEN TAPANAR,SAS GOLQMO SAMOCHUVSTVIE,DA SE PRAVITE NA VARVEJEN I EVENTUALNO PORADI TOVA,MOJE DA PRIVLECHETE NQKOQ JENA.INACHE PROSTO ZABRAVETE
175
1
 
2
 
! Отговори
Мери преди 12 години
до 174 Аз рядко пиша по темите тук, но днес съм доста активна.Но със или без усмивка, не мисля, че правя лошо впечатление.Все пак ще Ви послушам.
174
1
 
4
 
! Отговори
Do ''Kuchk преди 12 години
Mnogo hubava statiq,koqto predizvikva Podxodqsht debat,,taka,Parvo Kak da vqravam na jena,kato tazi ''Prekrasna MUZIKA CHALGATA" do TAKAVA STEPEN E PROMILA MERKANTILNITE MOZACI NA JENITE,OSHTE OT 12g VAV 7 KLAS IM VAZDEISTVA I STAVAT PROSTO ''KOPIQ'' NA ANELIQ ILI MINELIQ,PROSTO CARI TOTALEN RAZVRAT,NISKA KULTURA,POSHLOST I KAKVO DA OCHAKVATE,AMI TOVA E POLITIKA NA PRAVITELSTVOTO,IMA KRAGOVE OT VLIQTELNI XORA KOITO ISKAT DA E TAKA - PROST NAROD LESNO SE MANIPULIRA,A ZA JENITE - TE SA KOPIQ
173
0
 
4
 
! Отговори
169 преди 12 години
До 171Е, извиних се, де! :) Никога не съм твърдял, че съм възвишен естет а , че съм реалист който върви по земята, не сънува розови слонове и нарича нещата със собствените им имена. Както и да е, още един път поднасям извиненията си. :) А вие все пак от време на време се усмихвайте, това прави добро впечатление не само в материалния свят, но и в този тук.:)
172
1
 
6
 
! Отговори
asadsfsre преди 12 години
Ти си доктор, колкото аз цигулар. Явно нищо не се разбрал от женския свят. Живей, тогава така и един ден, когато загубиш жена си, баща си, майка си и най- близките си хора се оврътай и мишкувай, така като можеш да се изразяваш. Да, но това си ти. Жените не могат да бъдат, като теб. Свещенна простота. Дълбоката ти непрязън към женското съсловие не означава на всяка цена ВСИЧКИ ЖЕНИ. Формула за любов и обич няма! Тежко е болка да раздира душатата ти.Бреме за всеки от нас.
171
0
 
2
 
! Отговори
Мери преди 12 години
до 170 Дано да случите на късмет при останалите 5%
170
0
 
2
 
! Отговори
до 169 преди 12 години
Просто не харесвам подобен род цветущи изрази.Струва ми малко прекалено да се изразявате така, но Вие си знаете.
169
5
 
8
 
! Отговори
д-р Хаус преди 12 години
Мъжът се страхува от сериозна връзка, защото в 95% от случаите попада на ***, които уж не си падат по матерЯлното, както е казала 153, която явно разбира "мъжкия свят", колкото и правописа. Първо се умилкват и скимтят около теб докато им дадеш нещо, а после лаят, хапят и се оплакват колко гадни са мъжете, които не могат да понасят дълго женските ***.
168
0
 
3
 
! Отговори
161 преди 12 години
До 166Да, ваше право е да не ми отговаряте още повече, че сте видели във въпроса ми само цинизъм. Аз бих го нарекъл хипербола, ама нейсе. Отговорът който ми дадохте напълно ми е достатъчен, разбрах каквото ми беше нужно. Хубав ден ви желая и ако случайно сте се и засегнали от предишния ми въпрос - моля за извинение. Нямал съм това за цел, просто в нета човек може да не прецени правилно другия ( сиреч да го надцени или подцени). Всичко най-добро ви желая!
167
1
 
2
 
! Отговори
Stela преди 12 години
Да беше само от брака:)))
166
3
 
1
 
! Отговори
Мк преди 12 години
Забравили са да включат и парите. Обикновено след развод жената получава повече, а за мъжа остава да плаща издръжка (на жената), ипотеки и т.н....поне в западните страни де.