Шведска компания създаде микрочип, който съхранява "зеления сертификат"

Той се поставя под кожата и струва 100 евро
23 дек 2021 17:15, Нели Христова
171
Шведска компания създаде микрочип, който съхранява "зеления сертификат"
Снимка: Getty

Шведска компания създаде микрочип, който може да бъде имплантиран в кожата, показвайки подробности от ваксинационния ни паспорт срещу COVID, когато бъде сканиран.

Изобретението, създадено от технологичната фирма Dsruptive Subdermals, включва предварително програмиран имплант за сканиране с размери 2 милиметра на 16 милиметра, който се поставя точно под кожата.

"Имам имплант с чип в ръката си и съм го програмирал така, че да имам зеления си сертификат срещу COVID. Причината е, че винаги искам да имам достъп до него", казва Ханес Сьоблад, управляващ директор на Dsruptive Subdermals, пред АФП.

Сьоблад демонстрира за AFP как може да сканира чипа с телефона си, за да изведе PDF файла, който показва всички подробности от неговия цифров европейски COVID сертификат -  той показва, че човек е имунизиран срещу COVID-19 или че е тестван и резултата му е отрицателен.

"Това означава, че винаги е достъпeн за мен или за всеки друг, който иска да провери дали съм ваксиниран. Например, ако отида на кино или в търговски център, хората ще могат да проверят състоянието ми, дори ако съм забравил телефона си", казва Сьоблад, който е и главен директор по прекъсване в стартиращата компания Epicenter Stockholm.

АФП съобщава, че имплантът струва 100 евро.

Сьоблад казва, че тези импланти не са проследяващи устройства и реагират само на сканиране.

"Имплантите нямат нямат батерия. Те не могат да предават сигнал сами. Така че те са пасивни. Седят там и спят", обяснява Сьоблад. "Те никога не могат да кажат местоположението ви, активират се само когато ги докоснете с вашия смартфон, така че това означава, че не могат да се използват за проследяване на нечие местоположение."

Сьоблад допълва пред Insider в имейл, че имплантът не трябва да се отстранява, за да бъде актуализиран.

"Лесно е да актуализирате импланта, можете да използвате приложение на телефона си, за да промените това, което има на чипа. Така че мога да добавям нова информация към чипа всеки ден – вчера беше моят Linkedin, днес е моят сертификат за COVID, утре може да е нещо друго", казва Сьоблад.

Отделно, Dsruptive Subdermals създаде още един имплант с чип, който може да измерва телесната температура при хората и да служи като сензор за температура, който може да се сканира.

Интересът на Сьоблад към подкожните импланти датира от 2014 г., когато той организира партита за импланти в салони за татуировки, където доброволци се появяват, за да поставят импланти под кожата им.

беден съм, че тази технология е тук, за да остане. Скоро няма да смятаме, че е нещо странно да имаме имплант в ръката си", казва Сьоблад пред BBC през 2014 г. Тогава той се надява да привлече 1000, а след това 10 000 души в програмата.

Въпреки че тази идея все още може да е много нова за САЩ и други страни по света, хиляди хора в Швеция са се регистрирали, за да получат импланти с микрочип. През 2018 г. NPR съобщи, че хиляди хора получават чиповете с размер на оризово зърно, поставени точно над палците си, което им улеснява да се сканират в домовете, фитнес залите и офисите или да плащат за обществен транспорт, като плъзгат ръцете си през цифрови четци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
ора чете бе преди 2 години
хората са ви описали дали антихриста е свързан с ваксинатаfacebook/groups/757182024675603/posts/1442233102837155
117
0
 
1
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Гледам тук много апологети от тип професор Ж_елев дето с брат му цял манастир кр*днаха, но иначе е професор, теолог. Абе, кво разбирате Вие от САТАНИСТВО и ДЯВОЛСКИ план. АНТИХРИСТ ей така ще Ви разясни неговите идеи, мечти, планове. Прости християни е имало и пак ще има. ИСКАТЕ ЛИ ЕДНА НОВА ТЕОРИЯ? СЛАГАТ ПРЕЗ ТРИ МЕСЕЦА БУСТЕРИ. ЕСТЕСВЕНИЯ ИМУНИТЕТ СПИРА И ПОСЛЕ ИДВА АНТИХРИСТ И ВИ КАЗВА: "КОЙТО НЕ СИ СЛОЖИ 6ТИ БУСТЕР, НО С МОЯ БЕЛЕГ ЩЕ УМРЕ" Хайде, сега ми кажете ваксината с белега ли е 666?
116
0
 
0
 
! Отговори
135 преди 2 години
Това са размерите на произвежданите в момента капсули-чипът и антената на чипа-16х2мм.Така е написано в сайта на фирмата.
115
0
 
2
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Нали ги слагаха с ваксините бе? Или сега ще ни накарат да си ги плащаме отделно? :D
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чиповете са с размер 16х2 мм.Да се чуди човек лампови ли са или транзисторни.И при положение,че можеш да си го съхраниш в телефона или на лист А4 защо ли ти е чип?
113
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 134 Душите ви засега са в безопасност но не и телата.Това е кйбервойна за контрол над ума и налагане на диктатура и зад това стоят хора а не паднали ангели.Хора който се чувстват и мислят като Осборн от филмите за Спайдърмен тъй че нещата пак са *** и то яко.
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 133 все едно да сложиш тайно или с измама на атеист татуиран кръст и да мислиш че това го прави християнин.Знакът се слага официално с ясно обяснение че е точно това и се поставя след а не преди отричането от Христос и ако някой откаже да се отрече публично просто не му го слагат с например го арестуват или тормозят.
111
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
132 Знакът на звяра според Библията не само няма да се слага тайно а ще се слага съвършено явно с изискване преди да бъде даден за публично отричане от Христос.Тайно печат на Антихриста или с измама нито може нито има смисъл да ви слагат това е все едно да татуираш на
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно на Запад усилено се търси начин от човек зорлем да направят киберизрод. За знака на звяра явно не сте чели добре Библията там ясно е казано че знакът се поставя след публично отричане от Христос и приемане на Антихриста за Бог като един вид сертификат на отричането.
109
3
 
4
 
! Отговори
I’m преди 2 години
Хахаха тази статия е я пуснаха в правилния момент. Сега на *** не можеш им затвори устата. Но все пак да напомня... Който има ваксинае точно тия чипове циркулурат в кръвта му:) хахаха. Бай брадър ви вижда хахаха слушат ви, виждат ви, когато ви боли глава, от тях е. Натискат копче и хоп друго копче и хоп, разболяваш се от ковид19 :)))))
108
16
 
1
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Конспиративно или не, звяк на звяра или не, всеки го вижда различно. От моя гледна точка е много готино, че технологията е на такова ниво. Ако не ме мързеше да се ваксинирам, щях да си взема такъв. И без друго 60% от стоките си ги купувам с карта. Днес 3 пъти си тършувах из джобовете за ди си взема билет.
107
3
 
24
 
! Отговори
Помнещия преди 2 години
Ама нали това беше конспиративна теория?!
106
8
 
27
 
! Отговори
Файзер Неуролинк преди 2 години
Не случайно когато рекламират тия чипове , ги свързват с ваксиниране и сертификати. Вече на всички е ясно че ваксърчетата са лесно податливи на убеждаване и са като едно стадо. Тръгне ли един .. и останалите оФФце тръгват след него. Без да мислят дали е добро или не. Достатъчно е оФчаря да свирне и да замахне с гегата ... и ще има опашки и пред пунктовете за чипиране . Дори могат да ги комбинират - ваксинация и чипиране ... хаха. Ама как само свързаха чипа с зеления сертификат ... Безценно.
105
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, нали това беше конспиративна теория??? Всички конспиративни теории постепенно стават реалност. Още ли има хора които си мислят че става въпрос за вирус, вирус няма и не е имало, всичко случило се последните 2 години е за фа6истки технологичен контрол над човечеството ... и значително намаляване на населението - демоцид.
104
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е явното а това което неказват и невиждаме е в спринцовката с измислената васина
103
2
 
3
 
! Отговори
КОКО преди 2 години
Само в ръката ли може да се постави под кожата този чип, или и на друго място под кожата.
102
3
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Сега да уточним нещо важно:тези мънички интелигентни устройства,нали няма да заседнат в иглата,докато ни ваксинират?Понеже струват пари,и ще отидат зян,пък и няма да си вършат работата в телата ни,та затова питам?Пък и Бил Гейтс трябва да печели,а и световното стадо човешко трябва да се управлява,нали?
101
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, не- това е конспирация...
100
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали нямаше да има чипиране! Струва ми се че Възраждане са единствените, които мислят трезво!
99
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човечеството си заслужава това, което му се случва. Алчност, меркантилност, никакви ценности не са останали. Хората се подчиняват за да си върнат нормалноста, в превод искаме да продължим да сме такива каквито сме. Е да ама не! Ако трябва да сме честни, голяма част не заслужават да са на тази земя. И ето сега сами правят своя избор. А всеки избор си има последствия! Ще останат едни 20-30%, които няма да се пречупят въпреки тормоза. Това ще са чистокръвните, да продължат рода човешки.