Македония в ЕС, ако спре антибългарската кампания!

НЦИОМ: Това е позицията на 44% от българите
Обновена: 10 дек 2012 21:34 | 10 дек 2012 21:02,
198
Македония в ЕС, ако спре антибългарската кампания!
Македония трябда да спре антибългарската пропаганда, сочи социологическо проучване. Снимка: архив, Reuters

Трябва да подкрепим кандидатурата на Македония за ЕС само ако Македония прекрати антибългарската пропаганда.

Това смятат 44 на сто от анкетираните в национално представително проучване на НЦИОМ, проведено между 30 ноември и 6 декември.

Такова мнение изразяват хората на възраст между 30 и 39 години, със средно и по-високо образование, със среден и по-висок жизнен стандарт и живеещите в градовете.

Не се наблюдава политизация на мненията - равни дялове от симпатизантите на ГЕРБ, на БСП и на "България на гражданите" подкрепят тази позиция.

18 процента от анкетираните са на мнение, че България изобщо не трябва да подкрепя кандидатурата на Македония за ЕС.

По-често от останалите подобни позиции заемат симпатизантите на националистическите формации - "Атака" и НФСБ.

Осем на сто смятат, че страната ни трябва безусловно да подкрепи кандидатурата на Македония за членство в ЕС, показват още данните от проучването.

31 на сто от участвалите в изследването се затрудняват да изразят мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: македонияНЦИОМЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 11 години
ако македония спре тази антибългарска кампания как ще се родят техни Бойковци или Сидеровци?!
168
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NAI STARITE DAJAVI V EVROPA OT 1300 GODINI NASAM S IMENATA SI OT TOGAVA DO SEGA SA ... BULGARIA... I ...SARBIA.. ne e imalo Anglia,Fransia,Germania,Rusia,Ispania.....OT PREDI 600, 700 GODINI IZLIZAT TEZI IMENA....
167
0
 
1
 
! Отговори
до 191 преди 11 години
това е резултат от просташкото образование през демокрацията брато. А обезбългаряването на Македония се дължи много повече на националните катастрофи отколкото на кратката кампания на БКП през 46-48 година не го забравяй, чети историята а не папагалствай глупости.
166
2
 
0
 
! Отговори
Маке преди 11 години
Как да го спрефме? Така ке си загубиме ИДЕНТИТЕТОТ ВО ИСТОРИJАТА. Грците и бугарите и србите ни барат историските фундаменти.
165
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 11 години
"31 на сто от участвалите в изследването се затрудняват да изразят мнение" - ето, това е резултатът от продължилото 45 г. антинационално нихилистично комунистическо управление + 23 г. антинационално нихилистично демократическо управление! Хората не знаят елементарни неща. И защо се сърдим на македонците, когато по неграмотност не сме много по-далеч от тях?
164
1
 
3
 
! Отговори
Атака преди 11 години
И с какво са национални предатели?Подполковник Борис Дрангов е предвождал македонски отряди през 1-та световна война, които са се били за майка България. Проблема е, че и те така са казвали, но ние така и не успяваме да им помогнем. Знаеш ли как са се отнасяли с хората с българско съмосъзнание там? Виж малко за Прелич и Мара Бунва.
163
4
 
3
 
! Отговори
оффф преди 11 години
абе ти дето се пишеш "Атака", беломорието ни е било по-ценно от тъпите продажници македонците! Макетата са национални предатели!
162
0
 
8
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Целта на това говорене от сръбската номенклатура в Македония е точно тази - да настрои македонците срещу нас и обратното, нас срещу нашите събратя.Не допускайте това да става, каквото и да говорят!
161
0
 
10
 
! Отговори
урод! преди 11 години
Български войници са умирали за да може тези *** да бъдат свободни. Заради тях губим беломорието и добруджа. С това ли се отблагодаряват?!Сърбите ги спукват от бой - и се получава накрая така, че поробените българи в Македония сега симпатизират повече на поробителите си Сърбия и Гърция.
160
2
 
3
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Македонците са БЪЛГАРИ, а анти-българската кампания се води от сръбските мекерета, затова не трябва да прецакваме другите братя българи, заради сръбската номенклатура!
159
0
 
4
 
! Отговори
гост преди 11 години
След всичките глупости, които изговориха по адрес на България и нейната история, не е достатъчно само да спре с тази политика. Необходимо е да направи конкретни стъпки в сближаването между нашите народи и честно да се кажат нещата, такива каквито са.
158
1
 
8
 
! Отговори
Македонец=Българин преди 11 години
Единствено и само когато Македония се върне в пределите на Република България!
157
1
 
5
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
T,N, ,, MACEDONIQ,, E 4AST OT ZAPADNA BULGARIQ. TAM JIVEQT BULGARI I MALO SHIPTARI
156
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво ако влезе Македония във ЕУ, голям праз. Се докато хората се карат помежду си така нищо няма да стане от тези държави на Балкана. И Тази антибългарска кампания в МК и антимакедонска в БГ се измислени и ги правят медиите и политиците, а хората мислят че се мразим едни с други, се докато не си намерят приятели македонци или соодветно българи и си променят мненията . И да влезне МК в ЕУ ще е същото като в БГ пак глад, корупция и безработица!!! Аз съм Македонец и би му казал на Орце: Брат треба да са тутори како они на нас така и ние на нив само така е се оправиме и ние и они и сите народи на Балканот !!! Верува има како да се учиме едни со други!!
155
3
 
11
 
! Отговори
до Орце преди 11 години
А бе *** сръбски,какво правиш в България и в български форум.Тъпотиите си пиши във вашите форуми,не се бъркай в нашите,в които условието е да се пише на БЪЛГАРСКИ.Неразбраното ти бръщолевене е агресия спрямо една суверенна държава и нейните граждани,която ,за товой ужас, е член на ЕС. Марш в Сърбия,провокаторче!
154
0
 
4
 
! Отговори
maroki преди 11 години
Македония-врата на Албания към ЕС.
153
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 11 години
Косово е Сърбия,Македония си е България - това е
152
2
 
18
 
! Отговори
532 преди 11 години
Мен никой не ме е питал,аз съм против Македония където и да било.според мен :когато един македонец се изкъпе,става чист българин.Няма какво да забатачваме темата,аз не мога да разбера защо управляващите ги подкрепят и се държат толкова меко с тях????Вижте позицията на Гърция за Македония.
151
2
 
10
 
! Отговори
Василевски преди 11 години
Познавам до болка тези същества македонски.Това е една зомбирана нация обладана от наполеоновския синдром,наплашени до смърт от "специалците"/тайните служби/.На тия не трябва да им вярваме нищо и на никаква цена.С тях само черно на бяло и нищо на дадена дума.Вярвайте,че управляващите им не искат да влизат в Европа,защото съзнават,че идеологемите,с които управляват ще им се размият и това ще ги обезличи-
150
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви са тези измислени държави Македония и Югославия?!Я да се възстановят границите от преди Ньойския договор!