Синът на починалата Петя: Кола, айрян... така ли се лекува септичен шок?

Доктор Людмил Лазаров с писмо-отговор до колегите си от ВМА
4 окт 2017 09:00,
149
Синът на починалата Петя: Кола, айрян... така ли се лекува септичен шок?
Доктор Людмил Лазаров. Снимка: YouTube

В писмо до Dnes.bg д-р Доктор Людмил Лазаров, син на починалата Петя Илиева, отговори на приключилата проверка във ВМА, която не откри пропуски в работата на медиците при случая с издъхналата преди месец от септичен шок 67-годишна жена.

Още по темата

"Колеги, пиша в отговор на безобразното ви изявление относно смъртта на майка ми Петя Илиева. Още при първия си досег с така наречената здравеопазна система, в "Пирогов" около полунощ на 31 август, тя беше в явен шок, състояние, което както добре знаете изисква незабавни мерки за да бъде овладяно. За съжаление тя беше пратена навън да пие кола и айрян (лечение, за което никога не бях чувал) от дежурната лекарка и в последствие препратена (без линейка) към ВМА.

Там безобразието продължи. Дежурнят "интернист" също не разпозна очевидното критично състояние и лиши майка ми от всякакъв шанс да оцелее! Този "специалист" не пожела да говори с мен, когато аз знаех каква е диагнозата и продължи протакането. Чак на сутринта, което вие трагично си признавате, сте започнали необходимото лечение, може би между 6-8 часа сутринта (когато пристига лекар, който е чувал за септичен шок).

"Оскъдната анамнеза", за която говорите е пълна лъжа! Сестра ми беше там и отговори на всички въпроси, на които майка ми не можа, понеже беше вече в делириум (признак на мозъчна дисфункция и напреднал шок, неразпознат).

При шок и мултиорганна недостатъчност всяка загубена минута намалява шанса за оцеляване на пациента. Вие пропиляхте часове! Вътрешната ви проверка е абсурдна, престъпното ви нехайство е документирано! Хванат в явно нарушение не може сам да си прави проверка!

Искам всеки един човек в България да знае, че при вас спешна и интензивна медицина през нощта не съществува! А, да, да спомена, че говорим за университетски болници, национална гордост! Хора, който могат да бъдат спасени, умират нелепо заради бездушието и некъдърността ви, а някои оцеляват не заради, а въпреки намесата ви!", пише мъжа, който от години практикува спешна медицина в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
5
 
! Отговори
Октопод 5 преди 6 години
Съветът ми е:Ако сте решил да защитавате правата си, съберете цялата документация, свидетели, които ще намерите трудно, българите са страхливи по природа.Започнете дела на международно ниво. Люксембург, Страсбург, посолства: САЩ и БГ.Имайте в предвид, че съдиите в Страсбург са политически назначения от БГ.Делото Ви ще бъде в процес на разглеждане поне 7-8 г., в зависимост категория значимост.Радостната новина е, че излезе Директива на ЕС, едно дело има разумен срок, максимум 4 год.
134
0
 
4
 
! Отговори
Октопод 4 преди 6 години
Когато в БГ отвличаха бизнесмени срещу откуп, се оказа, че на три от жертвите са отрязани два пръста, уши и т.н.. Които са били отстранени безупречно.Следователите стигнаха до извода, че лекар хирург е извършвал интервенциите. Разбирате ли - ХИРУРГ, никой не разследва, кой е този лекар, разбирате ли чудовищността на направеното?!. Да не говорим за престъпник със 6 епикризи, едната от които на сърдечен хирург с малформация на сърце.Фалшива епикриза, лекарят не е осъден!Бог да е с Вас!
133
1
 
1
 
! Отговори
Октопод 3 преди 6 години
За първи в БГ срещнах лекар - хирург в Национална Кардиология, който има две частни клиники да заплашва пациенти, персонал с пребиване и мутри. За първи път срещнах най-грозният духовно българин в лицето на този хирург. Прякорът му е мистър 5 хилки. Лекари, срещу които има оплаквания от пациенти, взимат ЕГН-та им и съставят неофициални Черни списъци. Тук здравеопазването след наркотици и оръжия е най-печелившият бизнес. Лекарите дават неверни епикризи в защита на мафията. Бягайте от БГ! Бягайте
132
0
 
4
 
! Отговори
Октопод 2 преди 6 години
Уважаеми доктор Лазаров,В БГ няма Национална Многопрофилна Педиатрия. Има до ВМА, която е с 10 човека персонал. Пациент с дете няма къде да го заведе, за да бъде диагностицирано и отправено към детски отделения в страната. Когато една министърка се опита да въведе Закон лекари в държавни болници да не практикуват частно, ЛК протестираше пред прозорците й. Няма болници за социално слаби. Всичко се заплаща, медикаменти и т.н.Най-дивашката система на Здравеопазване е в БГ.Бай дъ уей, такава няма
131
0
 
5
 
! Отговори
Октопод! преди 6 години
Уважаеми Доктор Лазаров,Съпричастен съм към болщата и тъгата Ви, сърцето ми е с Вас.Проблемът в БГ е че има структура Лекарски съюз, която не е нищо повече от лобистка организация в защита на частни интереси. В БГ няма застраховка на лекар, в случай на грешка. Няма рейтинг на болници.В БГ се води политика за унищожаване на държавни болници, за да процъфтяват частни центрове и клиники. Повечето лекари в държавни болници имат частни клиники. След 1989 г. няма осъден лекар за грешка, заплахи и т.
130
7
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
Съгласен с всички критики и коментари. Логичен въпрос: Д-р Лазаров, вие защо не сте в България?
129
4
 
17
 
! Отговори
Daniel Danev преди 6 години
Тези псевдо лекари се държат така, сякаш правят лична услуга на нуждаещите се от помощ. И ако не влезеш с 20 лв. минимум при тези евтини ***, те пращат да пиеш айрян със сол. А после защо ги биели, да се криминализира насилието над лекари. А когато уморят детето, *** или жена ти, какво да им направиш, барбекю ли? Долни *** са, не лекари.
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и други неоходими институции, изгаряме всички документи които им позволяват да управляват нашата страна. Нищо няма да им правим на хората, то е ясно че нестават, въпроса е да ги заменим. На тяхно място документално ще се запишат нови лица. И никой неможе да се опълчи с/у тази съпротива. защото самите наши защитници(нито като количество ще бъдат толкова, а и те самите ще застанат на наша страна, полицаите не са слепи, а и също са пациенти. Който е навит за това, трябва да ми пише!
127
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжна работа и много болна тема. има един начин да организираме масова огромна организация от интелигентни,знаещи, честни хора. Такава организация може да се сформира много лесно у нас.Ч/з социалните мрежи могат да се съберат хора, срещите ще са на площад в София, от другите градове се организира транспорт с автобус. Ще се осигури бойна екипировка за 500 мъже. В зависимост от организацията могат да отпаднат хора от национална сигурност в защита на нашата кауза. Навлизаме в сградите на парламента
126
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ани Йорданова 136Госпожо/це, ако имате възможност ( и не само вие) махайте се от тази държава - пародия! На запад не е перфектно и лесно но такъв нелогизъм и масово безхаберие - няма! Не си мислете че сте патриоти (ако останете) и не стойте на потъващия кораб!
125
2
 
8
 
! Отговори
Ани Йорданова преди 6 години
СЕСТРА МИ ПОЧИНА НА 38 г. В БОЛНИЦА СЛЕД 7 ГОДИНИ ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ, ЛЕКАРСКА НЕАНГАЖИРАНОСТ, НЕМЪРЛИВОСТ И НЕГРАМОТНОСТ! БЕЗДУШИЕ И БЕЗОТГОВОРНОСТ! ОПИТНИ ЗАЙЦИ СМЕ! МОГА ДА ДОКАЖА С ДОКУМЕНТИ!
124
0
 
12
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
Забравих да добавя, че системата е виновна лекарите да се побъркват. В България има тиха война и хората които решават съдбите ни не им пука. Изгонихте всичко хубаво и насадихте омраза
123
0
 
9
 
! Отговори
Ани Йорданова преди 6 години
НАЛОЖИ СЕ ДА ПОТЪРСИМ ПОМОЩ В ПИРОГОВ - МЪЖЪТ МИ БЕШЕ ЗЛЕ, МНОГО ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА И ЕДВА ДИШАШЕ.. СЛЕД ЛЕКУВАНЕ ОТ ЛИЧЕН ДОКТОР! СЛЕД ДВУЧАСОВО ВИСЕНЕ ПО КОРИДОРИТЕ, ДВЕ ДЕВОЙЧЕТА, ЕДНАТА ОБУЧАВАЩА СЕ НИ ИЗВКАХА.. ЖИВА ПАРОДИЯ! НА БЕЛОДРОБНАТА СНИМКА СЕ ВИЖДАЛО ТУБЕРКОЛОЗА, ЗА ЛЕЧЕНИЕ В БОЛНИЦА Е, НО НЯМАЛО ЛЕГЛА, А *** ПРИЕМАХА.. ТА ДА СИ СЕ ПРИБЕРЕМ, ДАДОХА НИ РЕЦЕПТА ЗА ТЕЧЕН АНАЛГИН И АКО РЕШИМ НА ДРУГИЯ ДЕН ДА СИ ТЪРСИМ БОЛНИЦА.. БЕЗ ДА НИ НАСОЧАТ, ВСЕ ЕДНО ДА ПОТЪРСИМ НЯКАКЪВ СИ ХОТЕЛ
122
0
 
11
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
Ужас! Това наистина е филм на ужасите което се случва в България.За огромно съжаление и двете страни са прави. Аз съм лекарска дъщеря. Лекарите са побъркани а пациентите са болни.
121
3
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
До анонимен 131В Америка има хиляди църкви и хиляди университети и всичко си работи както трябва. Медицината е на ниво и макар че има много спекулации никой няма да те върне или пренебрегне защото след това ще отговаря и то яко.
120
2
 
19
 
! Отговори
Samuilov преди 6 години
До всички нещастници, практикуващи по недоразумение лекарска професия:Имаше време, в което лекарите бяха Хуманни лекари, а медицинските сестри бяха Милосърдни сестри.
119
3
 
23
 
! Отговори
Калоян Тишев преди 6 години
Нека си кажем истината! За съжаление поне 95% от лекарите, зъболекарите и останалия медицински персонал е България са некадърни, търговци и наглеци, толкова грозно злоупотребяващи с човешкото здраве, страхове, и източвания на "пътеката", че дефакто са на по-ниско морално ниво от Ало-Измамниците! Ако не за друго, поне защото Ало-Измамниците поне не са давали Хипократова клетва! Все пак обаче, в бидона с гнилите ябълки отвреме навреме има е свестни, кадърни и честни лекари. Но са единици!
118
6
 
4
 
! Отговори
Дорчо преди 6 години
УАУ! (Демек модерната вече форма на българското "ау"!) Явно много от нацъкалите десетки яростни минуси на долния ми коментар индивиди са се разпознали самите в докторчето, дето зарязало майка си в България и си го изкарват чрез минуси. Жалко.......
117
0
 
14
 
! Отговори
Дара преди 6 години
За съжаление това е положението и в Пловдив. В спешното отделение на ВМИ -също университетска болница, лекарите са специализанти. Съпругът ми почина там преди 6 месеца на 45 години от септичен шок. без да го разпознаят .Размотаваха ни 2,5 часа по графиии .Издъхна в ръцете ми докато се чудеха какво да правят .
116
0
 
10
 
! Отговори
Баба от село преди 6 години
Лекарите от Пирогов ми спасиха живота преди години. Благодаря им от сърце.Какво се случва сега с тези всеотдайни и кадърни специалисти? Къде са? Мизерията явно ги е прогонила от тук. Ще се надаме да се завърнат, че иначе няма да има кой да ги посрещне в Родината.