Доган бил в учебниците, но кратко и не като учен, а като политик

Намерил място до 2014 г., след това го паднал от уроците
27 юни 2019 20:15,
15
Доган бил в учебниците, но кратко и не като учен, а като политик
Снимка: BulFoto

След като по-рано през деня депутатът от ВМРО Милен Михов каза, че в в учебник на издателство "Просвета" за 5-ти клас е намерил място и почетният председател на ДПС Ахмед Доган за съществен принос към страната редом до имена като Радой Ралин и Георги Марков, от издателството излязоха с официална опровержение на това твърдение.

Още по темата

В позиция, публикувана на сайта им, от "Просвета" коментират, че в действащия сега учебник по "Човек и общество" името на Доган отсъства.

Името му не било споменато и в новия учебник, който ще влезе в училищата от 15 септември тази година.

От "Просвета" все пак признават, че бившият лидер на ДПС е споменат в учебник, разпространяван до 2014 година, но само като политик, какъвто, според тях, никой не би оспорил, че той е.

"Следователно в нито един вариант, а още по-малко в действащите варианти на учебник по човекът и обществото на Издателска група „Просвета" Ахмед Доган не е определян нито като „учен", нито като „учен със съществен принос", пише още в позицията.

Накрая издателството напомня, че очаква от българските народни представители да бъдат компетентни, да проверяват фактите и да не разпространяват неистини и манипулации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
? преди 4 години
Какъв учен какъв политик. *** гледа да прецака Българите а седят и му ракопляскат. Крадец, лъжеж, подла долна турска мишка ...ГЕРБ начело с борисов и другите хратулници не са ли долни подли крадливи мишки?
11
0
 
3
 
! Отговори
лютви м преди 4 години
До бл.134 в Зап. паркА кой ще ти плаща помощите ако я няма тази държава?
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв учен какъв политик. *** гледа да прецака Българите а *** седят и му ракопляскат. Крадец, лъжеж, подла долна турска мишка ...
9
1
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Един от героите на демокрацията, простите и кресливите много си го харесват, борил се за "права и свободи", умниците дето ревахте ,че времето било ваше, заради вас такива като този сега са милиардери ;) !!!
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как са пропуснали и изявите му като хидроинженер и енергетик?
7
0
 
14
 
! Отговори
Лили Барута преди 4 години
Забравиха какво е правил Доган(и преди и сега) и на кого е бил доносчик!? Вижте му само биографията и се поинтересувайте кои и защо го подържат...
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най интересното е че от хиляди бг певци, верния отговор е една със сини венци и една Илдъз! МОН Е ПРЕВЗЕТ ОТ АГЕНТИ НА МИТ ЦРУ СОРОС И ДИАНЕТА! Герб са българоубиици и башибозук, Граждани за Еничарство на Република България.! Нека рейтинга на бб пак да е номер едно, всеки пункт нагоре закопава България 1 м под земята и коства 1000 българи за сметка на 5000 от малцинствата
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Георги Марков е ченге от ДС, предал България и Великобритания. Радой Ралин е шут от артистичната свита на Тато.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставам с впечатлението,че всички престъпници от крадекрацията са се записали за вечни времена в прословутата история вместо да са из списъците по затворите!Боже пази българия!
3
10
 
6
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Нека учат , скоро няма да я има тази прогнила държава .Служеща само за осигуряване с апартаменти, рушвети и превилеги на държавния апарат.Та днес ще учат за Доган , от утре ще учат и турски.Ерогона , спаси ни!!!!
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първи е Тодор Живков с 35 години стаж в политиката, втори е Доган с 30 години, трети е Бойко Борисов с 18 години. Това са ни най-ценните хора, дългогодишни лидери им казват в Европа.
1
4
 
10
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Ами да вкарат и Митхад паша,като политик не като учен...може и Ердоган да вкарат в учебниците ,ей така с по едно изречение

Спонсорирани публикации