Срещу 25 лева: Българите на еднодневен плаж в Гърция

Автобусите ги водят до Аспровалта
19 авг 2019 15:36, Петя Славова
95
Срещу 25 лева: Българите на еднодневен плаж в Гърция
Снимка: БТА

Българи от Благоевградска и Кюстендилска област се втурнаха да ходят на еднодневен плаж в Гърция с организиран транспорт.  Нашенците ползват автобуси, тръгващи от Благоевград през Кулата и стигат до курорта Тузла и Офринио.  Автобусите тръгват всеки ден в 6 часа и взимат мераклии за плаж по пътя от Крупник, Кресна и Сандански. В обратния път връщането е в 17 часа, а цената е  25 лв.

От Гоце Делчев през ГКПП-Илинден до курорта Неа Парамос  автобусите стартират в 6,30 часа, а връщането е в 18 часа. Цената на билета е 15-16 лева, в зависимост от фирмата превозвач.

Кюстендилци пък ходят до Аспровалта, където срещу скромни суми могат цял ден да се плацикат в Бяло море, съобщава "Монитор".

Още по темата

Местните туроператори едва смогват на всички мераклии, които през уикендите са десетки. "Засиления наплив от страна на хората се дължи на факта, че гръцкото море е само на 250 км от Кюстендил, а нашето Черноморие на 550 км. Сами може да пресметнете, че разстоянието е на половина. За 3 часа път и си на Аспровалта, където плажът е блестящо чист, да не говорим за екстрите, които предлагат", обяснява собственик на местна туристическа агенция.

Само в неделения ден поредна група от 30 човека отпътува за Бяло море. Там пък за разлика от нашето Черноморие всички екстри са безплатни – шезлонги, чадъри, душове и тоалетни.

"Купуваш си едно кафе или фрапе и можеш цял ден да ползваш шезлонг и чадър. Например в Обзор трябва да се бръкнеш 12 лв. за тези екстри и то на човек. Да не говорим, че и тоалетните са безплатни, не по 1 лв., за да си облекчиш биологичните нужди. Точно поради тази причина хората предпочитат да ходят на море в Гърция", обясняват още от туроператорските фирми в Кюстендил.

Пътуването пък в двете посоки излиза 35 лв. с малък микробус и 25 лв. с по-голям. Така срещу тази скромна сума всеки може да се наслади на морска почивка в съседна Гърция.

Не е необходимо дори да си носиш храна, тъй като там дюнерите са по-евтини от тези в областния град. Имаш възможността цял ден да стоиш на плажа, а морето е повече от чисто и спокойно. Връщането е към 19 часа, което е повече от достатъчно. Ние всеки уикенд пътуваме с приятелки и сме повече от доволни“, разказа и 23-годишна кюстендилка, която е сред постоянно пътуващите до Бяло море.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: плажбългариГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Ами, няма да почивам на Черноморието. Пълен батак, смрад, всяка година се прибираме болни. От две години съм в Гърция,тази година на Кавала. Ми идеално е, чисто, спокойно, паркинг за колата безплатен, плащам 3 евро за фрапе и дори студена вода ми носят. Обядвам си на плажа, закуски и вечери само навън. Наехме цял апартамент за 60 евро на вечер. Всички са усмихнати, мили, всичко е на ниво. Никога повече не бих отишъл на море в Бг
70
2
 
4
 
! Отговори
Николета преди 4 години
Всяка година почивам и на БГ черноморието и в Гърция...3-4 евро за дюнер верно е, но 4-5 евро е фрапе на плажа, още толкова е и бирата... Ако седнеш да хапнеш както трябва 15 евро заминават. Средно 100 евра на ден си вървят за 3 членно семейство... Нощувки, тра спорт и си *** мам.а... Но е спокойно, няма народ , чиста вода. В България има куп не по-лоши плажове на който ще ви излезе наполвина... И двете си имат предимства и недостатъци...
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ми е мисълта, че тоя гирос е направен от едно и също месо и тука и там. Вижте, ясна ми е тая психология. Некак си треа да сме интересни и вървежни, затва бием 8 часа път, да изедеме един гирос и да изпиеме едно кафе. После обясняваме налево и надесно как гироса бил от вълшебно месо.
68
2
 
14
 
! Отговори
Точно преди 4 години
Точно така си е в Гърция. В момента съм на морето, паркирам си колата на плажа, купувам си кафенце и вода, и можеш цял ден да стоиш. Ако искаш,може и на пясъка за без пари. А и няма хора. Никога няма да отида на българското море. Такива кошмари се случваха там с колата, с оттвратителните квартири на космични цени,в които нищо не предлагат за тази цена. В Гърция хазяйката дори ни беше заредила хладилника за добре дошли, а цената е 40 евро за апартамент. И има всичко за каквото се сетиш вътре.
67
2
 
7
 
! Отговори
До сата,нато преди 4 години
Какъв Лидл ммуууухльо хората си взимат 1 гирос за3евро и са супер доволни, фрапе и за20 кинта имат море ,а ти кучета те яли. Легай си
66
12
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
7 часа плаж, 8 часа път...Ае, бегай ! И като ми кажат "храната е истинска", като че ли не се пазарува навсякъде от Метро и Лидъл. На 200 км и без никаква граница няма как да има разлика в храната, ама как да го обясниш на дървен шоп.
65
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За едно кафе или фрапе може цял ден да ползваш чадър? Не "може", а ви търпят.До време.
64
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е за млади хора става,ама за един ден толкова търчане за по-дърти е много път за нищо.А и всеки почива по различен начин.Аз с колата ходя защото си нося много неща.Въдици,такъми,столчета,масичка и жената тури половината гардероб,чак на задната седалка редя инструментите и частите за основен ремонт на автомобила.Няколко стека бира и вода и като тръгна докато не свършат менютата на български по таверните не спирам!Лошото е,че и сърбите правят така и ме дразнят,та ще се качвам на ферибот скоро.
63
2
 
25
 
! Отговори
Ицо ни преди 4 години
На мутри пари не давам, а те държат морето. ГЪРЦИЯ ВСЕКИ ПЪТ.
62
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За българите бяло море е Аспровалта , защото до там им стигат кинтите . Звездите не ходят в Аспровалта , а на Санторини , Крит или някой друг от южните острови . Там българи почти не стъпват защото не става с 25 лева за път и бурканче лютеница .
61
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Носят бохчите от Дупница . Гърците са се видели вече в чудо от тях . Беден човек жив дявол .
60
3
 
30
 
! Отговори
Браво народе преди 4 години
Респект към тези които почиват и се наслаждават на морето в чужбина.
59
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предпочитам да дам 30 лв на гърците отколкото за сянка на нашите кожодери!
58
2
 
31
 
! Отговори
до 75 преди 4 години
абе никой не ти говори за екстри - като искаш екстри има поне 100 курорта в Гърция 100 пъти по-яки от Слънчев бряг. Хората ходят в Гърция със семейството си - далеч от мyтpи и ceляни. Плажа чист, водата чиста, храната истинска. Всичко е от световна класа. Ако не беше от световна класа защо от цял свят туристи ходят в Гърция?
57
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То заради това, че българите, които ходят на еднодневен плаж висят цял ден на едно кафе, все повече по гръцките плажове вкарват такса от 12 евро за шезлонги и чадър. А Аспровалта е едно забутано село с няколко заведения на сърби и менюта на български и две кафенета на плажа. Страшни екстри:-)
56
2
 
8
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Е... НемоЕ сичкио одимо на Градина 185лв бонгало с общак ***..Предпочитам кюфте от вчеро и морски бриз
55
9
 
21
 
! Отговори
Аз знам преди 4 години
НЕДЕЙТЕ ТАКА ДА ПЛЮВАТЕ ПО ГРЕБ !!! ВСИЧКО НИ СИ Е ДОБРЕ ПО МОРЕТО - БЕТОН. ПЛАЖА ЧИСТ, ШЕЗЛОНГИ И ЧАБЪРИ - БАЛОНИ, ГЛЕДАТ ТЕ В РЪЦЕТЕ, КАТО ПОИСКАШ НЕЩО. ВЪОБШЕ КЕФ !!! И ЗАТОВА ХОРАТА СПРЯХА ДА ХОДЯТ НА НАШЕТО ПРЕВЪЗХОДНО МОРЕ !!! ЖАЛКО !!!
54
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минават край таверните и гледат като кучета....
53
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно,много интересно.Бедна България,смачкана под управлението на ГЕРБ,безработица и нищета...Пък...Като четеш тука ,българина всеки ден,едва ли не,на море,че и курортите знае,фрапето и калмарите...къде,как,колкоНе само Гърция,ами Испания, Франция, Португалия...Изучен много!Я,да идва БСП на власт ,малко да се кротнете!
52
20
 
16
 
! Отговори
Алеко преди 4 години
Бай *** на море!