Ходене по мъките: Лекар сложи крива колянна става на жена

След 3 години проблеми жената вече се възстановява
19 сеп 2019 05:30, Екип на Bulgaria On Air
24

През 2016г. героинята ни, чието лице и име няма да ви покажем, отива на лекар, защото изпитва силни болки в коленете.

След много съвети от близки и познати тя избира медик в столична болница, чието име е известно в областта на ортопедията. Той ѝ казва, че има спешна нужда от смяна на колянната става и в крайна сметка правят операцията. След нея обаче пациентката започва да изпитва още по-силни болки и започва да ходи всяка седмица при лекаря, който я оперира.  

Там обаче получава не само неразбиране, но и неуважително и дори унизително отношение.

"Казваха ми, че трябва да отслабна, затова ме болят краката. Дори отказаха да ме изследват на определен уред, защото съм щяла да го счупя", споделя жената.

След три месеца ходене по мъките и установяване на това, че има сериозна нередност, лекарят ѝ предлага втора рехабилитация, защото според него, болките ѝ идват от увреден нерв.

"Да си беше признал, че е сбъркал, да беше проявил човещина, но отношението на целия лекарски екип беше недопустимо", разказва още потърпевшата пред екип на телевизия Bulgaria ON AIR.

След целия ужас и години болки, тя отива при друг лекар, който успява да изчисти крака от тежката инфекция и да сложи нова става. Сега тя се възстановява бавно.

Вижте повече в репортажа на Божила Симова, оператора Петър Симеонов и монтажиста Христо Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо решихте, че е Токуда?Просто за да оформят репортажа са използвали кадри от няколко различни болници: централното фоайе на Токуда, База "Изток" от друга болница, операционните зали и лекарите от трета болница.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кривондел"Интересно е защо производителят е допуснал "крива става" до пазара"Гледай филма. Става дума за криво поставена става, а не за крива става. Самата става си е наред
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евгени Влаев от Токуда? Той ли е ортопедът?
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да добавя, че жената ясно казва, че става дума за криво ПОСТАВЕНА става, а не за крива става! Вината е на само на лекаря!Жената изглежда изключително травмирана от случилото се. Съд трябва за този! Кога ли ще станем цивилизована държава, а не потърпевшите да не смеят да се покажат...
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Жената и да има наднормено тегло, но е много."...НЕ е много!
20
0
 
4
 
! Отговори
:( преди 4 години
Гледах филма. Болницата е Токуда. Жената и да има наднормено тегло, но е много. Лекарска некадърност и отвратително, арогантно отношение към пациент! Жената би трябвало да го съди до дупка и лекарят да плати яко обезщетение! Некадърници алчни, само пари знаят да взимат...
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ами..."Дали ще се развие или не, зависи от организма, но и свръхтеглото помага."Дали ще се развие ИНФЕКЦИЯ зависи само от лекаря и болницата! "Свръхтеглото" на пациентката не е пречило на лекаря да предложи операцията, нали? И да вземе парите? Едва след операцията се оказва проблем?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"дебеланата... Неслучайно неспоменават името на лекаря, щото като ги осъди за клевета, отиде им годишният оборот на сайтчето"Аман от арогантни, неграмотни лекари! Простаци, които виреят с илюзията за безнаказаност! Клеветата СЕ ДОКАЗВА! Пациентката (а не "дебеланата"!!) има документи за страданията си. Не те за клевета, а ТЯ трябва да съди лекаря до дупка и спокойно би могла с документацията, която има!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябвало е да напишете името на лекаря! Стига сте ги крили некадърниците и грубияните, нека да знаем от кого да се пазим.Аз мога да кажа, че моя близка беше в Токуда при ортопед и имаше също проблеми и грубиянско отношение. Бг лекари са много са мили докато ти вземат парите, но ако малко не си доволен, стават страшно груби! Май някакъв Вълков ли, Влъхнев ли, нещо такова май беше името... Простащина
16
3
 
0
 
! Отговори
Ами... преди 4 години
Нищо не й е криво на ставата. Титанът и керамиката не се кривят. Разместват се, когато има реакция на отхвърляне. Дали ще се развие или не, зависи от организма, но и свръхтеглото помага.
15
3
 
1
 
! Отговори
Елементарно преди 4 години
Много се извинявам, но тонажа и гравитацията ще смачкат и изкривявят и титаниева сплав, баси...
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Била с наднормено тегло ...Смятате ли, че производителят на стави не е предвидил, че на подобна операция се подлагат и много едри хора?сега обаче ние ще започнем да се замисляме над въпроса, кои са производителите и дали и в тази област не се е появило понятието "китайско менте"? как пациентът да разбере, че ще му сложат такава изкуствена става, за каквато е платил, а няма да я заменят с неколкократно по-евтина?
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дефектни резервни части, монтьорът лекар не е виновен.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болницата от кадрите прилича на Токуда, за която и аз нямам голямо мнение...
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как кой е лекаря? Такива въпроси задават ли се в 111-та страна в класацията на свобода на словото.
10
0
 
27
 
! Отговори
Норге преди 4 години
Той лекаря е ясен кой е. В София не са много ортопедите, които ей така, чисто по човешки предлагат смяна на става на всеки втори пациент. Също така чисто по човешки се отнася като с *** с тези, които вече е оперирал и им е прибрал парите. Не по-малко човешко е обаче утре, както си върви по улицата, да срещне някой обиден роднина на негов пациент и единственото нечовешко нещо, което ще се появи в тази история ще бъде болката, която ще изпита въпросният лекар ортопед. Амин!
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като тичат при доктора за болки в коленете, той ще им предложи операция. Тези операции станаха толкова много, че се съмнявам дали е имало нужда при всеки от тези пациенти.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човешко е да се греши,но не е човешко да си прикриваш грешката умишлено и да поставяш живот в риск
7
1
 
41
 
! Отговори
😀&#1 преди 4 години
Защо мълчите? КОЙ Е ЛЕКАРЯ, КОЯ Е БОЛНИЦАТА? Зашо този некадърен и меркантилен *** все още има работа и диплома? Кой е допуснал този елземпляр да доближи пациенти???
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори ставата да не е била дефектна тогава, когато е била поставена, усложнения са се появили после и се споменава инфекция.Недопустимо е лекар, който е извършил операцията, в продължение на три години да остави жената да се мъчи. След като я е излекувал друг негов колега, значи това е възможно. Тогава, при всяко положение заслужава санкция онзи, който три години не й е помогнал. Една инфекция може да струва живота на всекиго!