МВР предлага по левче за час нощен труд на служителите

Проектът е публикуван за обществено обсъждане
3 яну 2020 20:25, Анисия Иванова
46
МВР предлага по левче за час нощен труд на служителите
Архив: Булфото

По 1 лев на всеки отработен нощен час или за част от него от 22,00 до 6,00 часа ще получават всички държавни служители в Министерството на вътрешните работи (МВР) според проект на заповед на министър Младен Маринов, публикувана за обществено обсъждане.

В момента служителите в МВР получават по 0,25 стотинки на час нощен труд, като увеличението е в резултат на дълго провеждани преговори и предхождащи ги редица национални протести, припомня Dariknews.

В проекта на заповед на вътрешния министър се предвижда още размерът на допълнителното възнаграждение за времето на разположение, за всеки час или част от него да остане 0,10 лв.

Още по темата
Средствата, които ще се отделят за научна степен по дисертационен труд остават същите, като служителите на МВР, които придобият степен "доктор" ще получат 60 лв. повече, а тези с научна степен "доктор на науките" – 90 лв.

Освен това размерът на допълнителното възнаграждение за работа през дните на официални празници, независимо дали представлява извънреден труд или не, ще се равнява на удвоения размер на основното месечно възнаграждение.

"Публикуваният проект на Заповед е изготвен на база до сега действащите размери на допълнителните възнаграждения, изплащани на служителите на МВР, с изключение на размера на допълнителното възнаграждение за нощен труд.

Предвид това, издаването на проекта на Заповед няма да доведе до отнемане на привилегии или ощетяване на служителите, на които се изплащат допълнителни възнаграждения.

Тези размери на допълнителните възнаграждения са съобразени с фактическия брой на служителите на МВР, на които се изплащат допълнителните възнаграждения и с утвърдените средства в бюджета на МВР за 2020 г. за разходи по показател "Персонал". По този начин ще бъде завършен механизмът по възмездяване на полагания от служителите на МВР труд", гласят мотивите към проекта на заповед на министър Маринов.

Общественото обсъждане на заповедта ще продължи до 3 февруари 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има ли и по едно левче на час и за понсионерите полицаи които са на пенсия и заплата? Ако няма напускам.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за МВР служителите ли?Останалите стотици хиляди полагащи нощен труд ще продължават да им дават по 25 стотинки за нощен труд.
29
1
 
6
 
! Отговори
Бръснаря преди 4 години
Ето пример за Синекурна работа. Получаваш пари и когато спиш. Иначе милиционерите Не могат да изкарат и един ден на свободния Трудов Пазар.
28
1
 
9
 
! Отговори
ББ преди 4 години
да платим да ги научите да пишат и четат...да научат що е справедливост и честт..да,неграмотни и случайни хора закъсали и търсещи финансова сигурност са 90% от състава ви,търсещи закрила и чешащи си егото...власт..селяни не можещи да забият пирон и неможещи да напишат 3 думи без правописна грешка,аз не плащам вече,аман от крадци и айдуци
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тия, дето бият учителите, когато стачкуват ли става дума?Или за тия, които звънят на диларите, за да им кажат кога ще има акция?
26
1
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Фактът че индивиди с подобна цървулска квадратна мутра са министри ме кара да се замисля ,че май си заслужаваме всичко зло каквото ни се случи !В една нормална държава с един що годе нормален народ този щеше да си копа компирите на села и да не се изживява много много !
25
4
 
13
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
Ния ги плюем а те мислят че дъжд вали....
24
2
 
19
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Пари само при реформи и съкращения, полицията не се ползва с доверието на народа.
23
1
 
15
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
за тия дето наистина работят е подигравка а за всички дето спят си е бонус
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно. Т.н. "шефа" е някакъв пазач на нещо си. Демек - изкарва си "лебеца" да пази купчина пясък да не я окрадат други ...като него, ама дето не са пазачи ...Нема лошо, ама що се изказва по тоя начин... да му се чуди човек...
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешни сте, 1 лев на час. Помислете малко. Това е срамно да си го помислите. В кой век живеете.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SHEFAКакво имаш против полицаите?
19
2
 
7
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
До SHEFAНе знам на кой ЙОХ си шеф, ама се пише пЪдар. Ти кое отделение си завършил?
18
0
 
7
 
! Отговори
НОИ преди 4 години
То и не остана. Едни пенсионери още работят след пенсия ...
17
0
 
17
 
! Отговори
Баси!!! преди 4 години
Боже, та цитираните числа са смешни! 25 стотинки на час, левче на час... Скоро в България няма да остане никой един гвоздей да забие!
16
0
 
6
 
! Отговори
Простикоевач преди 4 години
До ЩеревНе е редно да разваляш отношението на хората към истамбулската конвенция! Поне не се издавай!
15
1
 
6
 
! Отговори
Доктор ОхБоли преди 4 години
До НОМЕР2Много ли страдаш, че има камери навсякъде?А едно време имаше всичко.. И хлебец и сиренце... и саламчета... Сега те ловят и като караш строшеняка си с повече от разрешената скорост? Или не те ловят. А ти ги ловиш за... морковчето... :))))Утре ще идваш ли в психодиспансера или да пусна друг по-рано?
14
5
 
5
 
! Отговори
Щерев преди 4 години
А останалите???. При вас пенсиониране на 45г кво ли не облаги първа категория труд и кво ли не . А сте долни майкопродавци та знае ли се . Ако дойде нормална власт се връщат званията в МВР и военизацията и попадате на Военна прокуратура и синдикална дейност нула0.
13
1
 
7
 
! Отговори
ДАНС преди 4 години
Чантаджиите предлагали по лефче дарение за да взимат заплати дори и когато спят и защото са в пенсионна предпенсионна и дажена почивка в някоя от базите. Циркаджията им министър Мето -това малограмотноСикаджийко същество .Хиляди чантаджии и те предлагали.