Ще има ли справедливост за смъртта на Милен Цветков?

Адвокат Марковски очаква присъда, нямало проблеми с доказателствата
21 апр 2020 11:19, Красимир Ангелов
71
Ще има ли справедливост за смъртта на Милен Цветков?
Снимка: БГНЕС

Дрогиран млад шофьор предизвика катастрофа, в която загина телевизионния водещ Милен Цветков. Четирима души са в ареста в момента за изясняването на случая, а големият въпрос е ще получи ли виновникът адекватна присъда.

Група от пътни експерти ще извършва мониторинг на разследването на катастрофата с Милен Цветков. Причината според тях са многото случаи, в които тежки инциденти на пътя, предизвикали висок обществен отзвук, завършват в съда с условни присъди за  виновните.

Още по темата
Според Богдан Милчев за пътната безопасност отговарят 11 институции, а хората са обезверени, че ще има справедливо наказание за виновника.

"Хората очакват, че няма да има справедливост и този път. Всички си задаваме този въпрос. Затова ние от Института за пътна безопасност, това, което исках да обявя, създадохме вече една група, която ще извършва мониторинг върху всички подобни случаи, които предизвикват сериозен обществен интерес, защото искам да ви припомня, че през 2011 година, може би вече сме забравили, един младеж, който е син на прокурор, уби двама души на площад Ручей, които се разхождаха по тротоара. 7 години по-късно той получи условна присъда от година и половина. Такива случаи има безброй", обяви Богдан Милчев от Института за пътна безопасност в сутрешния блок на Нова телевизия.

В рамките на досъдебното производство се очаква да бъдат разпитани на първо място всички очевидци, на база техните показания и на база замерванията и огледите на самите автомобили  ще бъде изготвена и автотехническа експертиза. "Тя ще даде отговор на въпроса какво точно се е случило и как. Не само как е настъпил удара и по чия вина, а и скоростите , с които са се движили двата автомобила", коментира Иван Тодоров от Асоциация на пострадали при катастрофи.

Според адвокат Марин Марковски, който е експерт в подобни дела, непременно ще се стигне до присъда след извършеното престъпление. "Категорично ще има присъда, тя ще бъде осъдителна тази присъда при тези факти, присъдата няма да бъде галене, защото съдиите ще отмерят дължимото. По въпроса за увеличаването на наказателната отговорност, отговорът е много прост за специалиста - когато има една санкция от 3 до 15 години, съдията има прекрасната възможност да наложи 12 и 14 години", заяви Марковски.

Според него съдът няма да има трудност при събирането на доказателства за престъплението, а размерът на наказанието ще бъде свързан със скоростта на движение на автомобила на 22-годишния Кристиан Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
ЗА ВЯРВАЩИТЕ преди 4 години
ВЯРВАТЕ ЛИ В ПРИЗРАЦИ?АКО ВЯРВАТЕ ТО МОЖЕ ДА ГО ОСЪДЯТ И СКОРО ЗА "ДОБРО ДЪРЖАНЕ" ПОМИЛВАТ.ТУК ИГРАЯТ ГОЛЯМИ ВРЪЗКИ И ОГРОМНИ ПАРИДА СЕ ЧУЗДИШ КАК ПРОСТИ ХОРА БЪРЗО ЗАБОГАТЯХАА ДЕЦАТА ИМ СА СЪС САМОЧУВСТВИЕ НА НЕДОСЕГАЕМОСТНЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ВЕЧЕ ВИДЕН АДВОКАТ "НИ ХОРТУВА" ЧЕ ИЗВЪРШИТЕЛЯТ Е НЕВИНЕН
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Справедливост ли, ето как ще се развият нещата - Поради настъпилото обществено недоволство, родителите му са наясно, че няма да има особенно лесно измъкване и според мен в момента му подготвят бягството към някоя страна без екстрадиция или с трудна такава. А задържането под стража за подобен род престъпление е МАКСИМУМ 2 месеца, така, че след 2 месеца ще е духнал.
50
0
 
10
 
! Отговори
Нали преди 4 години
тези дето се опитват да пришият катастрофата на властта не си вярват сами на себе си??!!Трябва да си доста извратен да разпространяваш подобни налудничави лъжи?!Пък кой знае,лудите в България минават за свестни,а свестните считат за луди,беше писал някой си Ботев??!!
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро да сте чули/чели нещо за катастрофата на Владимир Зидаров (Лютфи Местан), при която имаше загинало дете?
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако беше в някоя европеИска страна ДА но в България която се вмъкна в евр. съюз по вторият начин нещата са корено различни имаш ли парички или си си близък с БАИ ТОЗИ които е на висок политически пост няма проблеми ти си наше момче защитава ме те утре и с нас властимащите може да се случи същото НАЛИ ПОЛИТИЦИТЕ СМЕ ОТ ЕДИН ОТБОР САМО ЗА ПАРЛАМА ОТВРЕМЕ НАВРЕМЕ СЕ КАРАМЕ
47
0
 
11
 
! Отговори
681 преди 4 години
Нищо няма да излезе от това поредно мутренско дело щом "висшия пилотаж" на "държавата "е толкова впрегнат и загрижен нещата да вървят в "правилната посока"! Жалко за поредния прогледнал журналист!
46
1
 
21
 
! Отговори
ИСКАМ преди 4 години
ИСКАМ СЕГА ДА РАЗСЛЕДВАТ ОТ КЪДЕ СИ Е ВЗЕЛ НАРКОТИЦИТЕ И ДА ИМ РАЗНИЩЯТ ЦЯЛАТА НАРКОМРЕЖА НА ТЕЗИ ГНУСАРИ!!! И ДА ГИ НАТИКАТ ПО ЗАТВОРИТЕ ЗАЕДНО С НЕГО ДОЖИВОТ!
45
0
 
17
 
! Отговори
Ужасена преди 4 години
Ще го 4у кат това момче в затвора, МНОГО! ... Ще влезе син, ще излезе дъщеря, гордост за майка му... стара... Ще шофира в затвора автомобили със скорости, майстор ще е на лоста! ... или майсторка! Майстор(ка) на спорта! ...
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Законите си ги правят крадците с пари да са в тяхна услуга, а хората вълци ги яли.
43
2
 
12
 
! Отговори
Kво преди 4 години
Справедливост в българия ли?
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предвид ширещата се безнаказаност, предвид това, че същите тези правят законите, няма как да очакваме новобогаташите и управляващата хунта да тръгне против себе си.Те ще натискат да си стои всичко по старому.Каква справедливост и милост очакват овцете от вълците?
41
1
 
4
 
! Отговори
Леле до 45 преди 4 години
Местан, това си екзалтиран ти? :)
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като видях Марковски и спрях да чета.Този Марковски е един от основопложниците на законодателството в БГ.Има индиректно вина за случвалото се, случващото се и това, което ще се случва.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и да има за него, това ще е единичен случай, докато не се промени изцяло държавата ни към по-добро, ще продължава всичко по старому.Така не може да продължава до безкрай.
38
0
 
9
 
! Отговори
@ преди 4 години
Абсолютно нетипично изказване на Марковски. Чувал съм го как защитаваше убиеца на едно момиче, дори когато имаше генетичен материал от него по момичето. Това не е човек който ще се изкаже така лековато, особено без да познава в детайли делото, камо ли да предположи почти най-тежкото наказание.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво значи справедливост ?
36
0
 
9
 
! Отговори
АБЕЕ . . . преди 4 години
Ще опознаете съдийската система ама твърде късно ! Ох , ще разберете на кого служи , . . на кого служим, и чии жертви сме , на кои служители сме средство за препитание ! ! ! Ама по трудния начин .
35
1
 
10
 
! Отговори
Мушан преди 4 години
Интересно ми е защо адвокати и вещи лица мълчат като.......за катастрофата на Лютви Местан в Кърджалийско,преди може би година,когато вследствие на произшествието загина малко дете.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да има справедливост. Така както нямаше за всички други невинни жертви, деца премазани на пешеходни пътеки, велосипедисти и тн. За жалост това няма да се промени.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От затвор се излиза, от гроб не!