Комитова на проверка по "Хемус", строители с техника за "изложение"

На мястото вчера не изглеждало да има строителна дейност
217

Снимка: МРРБ

Нарушения е открила днес проверка на МРРБ по трасето на участък 6 на автомагистрала "Хемус" в района на бъдещия пътен възел при пътя Русе - Велико Търново.

Тя е извършена от регионалния министър арх. Виолета Комитова, заместник-министър Тодор Анастасов и председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Апостол Минчев.

На мястото е извършено разчистване на хумусен слой и са изпълнени насипи. Там е разположена голям брой строителна техника, за разлика от вчерашния ден, през който е имало само няколко багера, съобщиха от ведомството.

"Присъстваха и строителни работници, които не беше ясно каква дейност ще извършват. Направи впечатление, че струпаната от вчера до днес техника - около 50 нови строителни машини, включително самосвали, булдозери, фадроми, багери, контрастира на видяното вчера, което по никакъв начин не показваше, че на мястото ще се извършва строителна дейност. Техниката, очакваща инспекцията на строителния министър, беше повече от работниците, които бяха дошли на мястото, приличащо повече на изложение за строителна техника", се посочва в съобщението от МРРБ.

За обекта има проект, но няма издадено разрешение за строеж, обясни регионалният министър.

Констатация за нарушенията са направили и служители на РДНСК Велико Търново. Предстои те да се запознаят с необходимите документи, след което ще бъде издаден констативен протокол за реализирани дейности в нарушение на Закона за устройство на територията.

Министър Комитова коментира, че заради необходимостта от изпълнението на подготвителни процедури до издаването на разрешение за строеж и започване на реални строителни дейности по обекта ще се стигне след 4-5 години.

За него "Автомагистрали" ЕАД авансово е превела около 90 млн. лв. за доставка на материали и наем на механизация. По време на проверката Комитова показа сключени договори със заличени данни.

Авансовото превеждане на средства в голям размер за обекти, чието строителство ще започне след 4-5 години, е причината за смяната на ръководството на държавната компания, обясни регионалният министър.

За пореден път ще бъде искано съдействие от НАП, която да направи проверка за наличността на парите, стана ясно по време на инспекцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болшевики, защо спрях те строежа на магистрала "Хемус"? Вие сте ***.
153
6
 
8
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Ужасяваща корупция във всички направления ,ежедневни саботажи на самоотвержени герберски продажници.Здравейте пинокиовци ,почитатели на комедианта от Банкя пораснаха ви носовете като дирника на вашият мехур а вие не спирате да лъжете.
152
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътувахме за ВРАЦА-СТРОЕЖ С ПЪЛНА СИЛА! НАСИПВАТ,КОПАЯТ, ИЗВОЗВАТ!БРАВО! Авансово плащане е нормално за всичко, смених интериорни врати, платих преди да пуснат поръчка/ САМО да дойде да вземе размери/ след 2 ДНИ платих ЦЯЛАТА сума,след 2 месеца монтанаж! Магистрали без АВАНСОВО плащане може ако станат частни!
151
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можело да се строи и без разрешение. Да приемем,че е така. Ама като не са отчуждени терените,как ще строят? Ако е вашата нива и ви я съсипяят, без да е отчуждена и платена? Тогава ще се съгласите ли?
150
0
 
8
 
! Отговори
Варна преди 2 години
Северна България е за е бана. Въпреки,че знаех, че ББ лъше като *** сънародник, ве пак се надявах да построят Хемус с година-две закъснение. А то излезе, че парите са дадени ама магистрала нанай.
149
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички тези"строители" ще им се скапе филмът сега. Държавата ще им построи поцинкована цедка за главата на тези крадци и мошеници
148
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да очакваш от Антон Кутев, който заедно с Костинбродска ореваха България 2013-та, че асфалта не се яде? Ако си спомняте? Какво прави там говорителя на служебното правителство? Да ви кажа ли защо са дадени авансите на строителните фирми? Защото 2013-та при Орешарски спряха парите за метрото. За да не се спира сега строителството докато лудите се налудуват. И"умните и красивите" се наумуват. Е затова! А Радев в "трите морета"говори за пътища и инфраструктура??!! К'во стаа последно?
147
6
 
10
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
Кви 4-5 години *** лельо? Хората плануваха 2022 ра да е готова магистралата. От злоба и завист ще се задавите, не може да говорите чак. Тракия им ли разрешително, Марица, Люлин имат ли ами Струма до Благоевград, Метрото в София с разрешителни ли са или ще ги затваряте и тях?
146
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 169 И ДА ТИ СЕ ОБЯСНИ НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ ТИ СИ ОТ ГЕРБАВИТЕ
145
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Бойко строяха, а сега всички спряха работа що така бе, Радев ?!
144
10
 
16
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Когато Бойко инспектира всички работят, когато Божков праща марионетките си замунда банана бен чака банан да падне от дърво. При едните се работи при другите се лежи.
143
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоу,Комитова кой ще чака 4-5 години да се построи Хемус ,*** новодошлата служебната?Тия са като пате в калчища!Стига с вашите тъ.пи екшъни,омръзнахте!Какво е това одобряване 4-5 год.в кой свят живеем!Я си гледай работата!За една отсечка ще чакаме петилетка и ще развиваме ,транспортни коридори,икономика и туризъм.Оф.ца!
142
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покажи ми асфалта на Радев, къде е?
141
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, вървеше си магистралата, сега при вас не върви и това е факт.
140
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друго си беше кога инспектор Джипко, инспектираше. Съвсем иначе си беше. По мед и мАсло си беше.
139
9
 
20
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Новите управляващи нищо няма да направят, но хубаво ще пречат.
138
6
 
22
 
! Отговори
Сесере преди 2 години
Фалшиви новини за пореден път. Машините са на частна земя, която се ползва за паркинг. Това не е магистрала.
137
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадост!!! България прилича на Швейцария. Но не бързайте да се радвате!!! Българските пътища са проядени и са на дупки като швейцарско сирене!!! Толкоз за асфалта на Бойко!!!
136
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До не разбрахТова означава, че временното парвителство ще направи така, ме хората да се избиват по козите пътеки на Румен Радев.
135
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 133 Я по добре върви и влез,там от където си излязъл а?!!!-:(((((( Маааааа ти и Гербер *** аз на теб!