Петков с първо работно посещение в Брюксел на 17 декември

Премиерът ще се срещне с председателя на ЕК и генералния секретар на НАТО
55
Петков с първо работно посещение в Брюксел на 17 декември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков ще бъде на първо работно посещение в Брюксел на 17 декември.

В белгийската столица той ще се срещне с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът ще представи основните приоритети в работата на новото българско правителство.

Сред акцентите в разговорите с европейските лидери ще бъдат ситуацията в енергийния сектор и нарастващите цени на енергоресурсите, планът за възстановяване, ускоряването на ваксинацията срещу COVID 19, борбата с корупцията и процесът на разширяване на ЕС с държавите от Западните Балкани.

С генералния секретар на Северноатлантическия пакт българският премиер ще обсъди предизвикателствата пред  сигурността в Черноморския регион и Югоизточна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин....Ти си българин колкото аз съм папуас! Да, тук има и *** народ - пример - ти! Колкото до Албания, един се върна от там потресен от реда, чистотата, спокойствието, гостоприемството! И от супермодерната индустриална зона, която са изградили. Така, че и тях както виетнамците ще гледаме в гърба и ще завиждаме! А знаеш ли кой е автор на паметника на Скендербег в Тирана? Не знаеш! Асен....Продължи с фамилията, ту-пан!
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас - ще ни затрие!
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отива да получи инструкции
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48 "Това е щото се навряхме с 3 милиарда в турецки паток" Как сме се "навряли"? Къде строят газопроводи без пари?
40
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е щото се навряхме с 3 милиарда в турецки паток и се отказахме от 1 милиард договорени печалби по старите тараби. Тези 4 милиарда сега мат'риала ще трябва да ги изгладува, щото турецки паток в близките 20 г няма да се изплати, ако се изплати изобщо някога. Ум царува, ум робува, ум патки пасе ... а ум рософилски най-вече робува ...
39
0
 
4
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Българското с-та-до си заслужава всички о-в-ч-ари дето си е ибирало от 90 г. до сега. Народа си е т-ъ-п и не-о-б-р-а-з-ован, пък кой квото ще да казва! Сценарият при всички избори е един и същ, а ов-ца-та все пак отива и гласува за нов -а-с-а-п-ин, а после се оплаква! На кой се оплаква, на следващият к-а-с-а-п-ин!!
38
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До ГОЧО "после ще разправя на всички колко е хубаво в Европа и как всички българи живеят щастливо и доволно в бг?!!!!" Ами, той вече има опит: разправяше ни колко е хубаво в Харвард, пък то се оказа, че е бил на гости при Фааатмо и то било Харманли. Иначе за хубавото, той е от същото котило като Кацаров - дето изтреби десетки хиляди, но се хвали сам колко добре се бил справил. А Фааатмо чак се похвали на партьорите ни в Европа как сме "пречупили" вълната. Как ли са го гледали?
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ти да видиш.. "А нещо от предишните вижда ли се ?" Вижда се, шосето на вълни при Чирпан на Станишев се вижда и то от космоса. Но много друго няма, де. Тя историята ще си каже тежката дума, и тя няма да е тази на кутевите ентусиасти.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 "все негови Кадри" Всички ръководни кадри бяха заменени още от служебните. В държавата не е останала една институция, която да не е обезглавена и начело да не е сложена някоя от калинките на Радев. Обясненията, че това е ГЕРБ са смешни. Всъщност, на входовете и изходите на енергийните дружества всичките са едни познати червени другарЕ. Особено на АЕЦа.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 41 "който навря трите милиарда в "Турецкий пАток"." Що, иначе колко щеше да струва, сподели?
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилският ум всъщност е на този... индивид (за да не употребя правилния епитет по отношение на въпросния... индивид), който навря трите милиарда в "Турецкий пАток". Индивидът се нарича Бойко Борисов, този, който облизваше обувките на другаря Путин и някои други... неща на Ердоган ефенди. Борисов, който сега се спотайва, заел позата на фикус в ъгъла на стаята.
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Енергийния пазар се вихри Голяма Спекула в момента, Борисов е Активирал всички негови марионетки да създават ХАОС, чрез Браншови организации, ЕРП-та КЕВР БЕХ, НЕК, шефове на тържище за Ел Енергия, все негови Кадри, клатят държавата, създават Несигурност и недоволство, по Чисто Политически причини, да се пречи на Правителството да въведе ред в Енергийния Сектор!! Това е "Конструктивната" Опозиция на ГЕРБ!! Мафиотско - сикаджийски постановки!!!
32
3
 
4
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Айде на инструктаж в Брюксел!!! От там ще докара два тира кисело брюкселко зеле и ще го раздаде за коледа на по-бедните докато икономисват от ток и парно, после ще разправя на всички колко е хубаво в Европа и как всички българи живеят щастливо и доволно в бг?!!!!
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Петков всичко е ясно от самото начало, тия се награбят кой колкото може и ще офейкат в канада или по островите. Въпроса е защо бг населението първо избра слави наркомана а после този измамник? Междувременно и зеления чорап за капак. Колко да е хляба, колко да е тока а? Мозък нула - резултати нула
30
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
КАКВИ КОМЕНТАРИ САМОПРОСТ НАРОД *** ДЪРЖАВАЕ.С. Е НАЯСНО ЧЕ ОТ КАКТО ПРИЕХА ДЪРЖАВИ КАТО БЪЛГАРИЯ В Е.С. СА НА ТОЗИ ХАЛ БОРИС ДЖОНСЪН ЗАТОВА СЕ МАХНА ОТ Е.С.БЪЛГАРИЯ, РУМЪНИЯ А СЕГА МАКЕДОНЦИ И ЗА КАПАК АЛБАНЦИ
29
4
 
5
 
! Отговори
бачо кольо преди 2 години
на гости при чорбарджиите ли Кире ?
28
1
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 години
ВИДЯ ЛИ КРАСА ГАНЕВАТА НАРКОМАНКАТА НА НЯКОЯ ВИТРИНА ДА СВОДНИЧИ, ЧЕ ИМАМ ДА ПЕЧЕЛЯ БАС, СКЛЮЧЕН ВЪВ ФОЛК ВИЖЪН СЛЪНЧЕВ БРЯГ- АЗ ЦЕПИХ БАСА.
27
2
 
11
 
! Отговори
Оля преди 2 години
Бодрягата Киро - търчи - лъжи, какви ли нелепици ще дрънка да станем за посмешище.За кой ли път- фигуранта, сега тоя.
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая боядисана лисица не мога да и вярвам!
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Киро Брейка кога ще го командироват в Брюксел?