Близнашки: Народът е дълбоко разединен

Не трябва да се използват националните празници за партийна пропаганда
94

"Националният празник трябва да обединява народа. Това е действително денят на свободата. Велика дата в българската история. Хората, които предизвикват дебати за смяна на датата на Националния празник, са едни и същи - това са деца на номенклатурата, които бленуват да получат своите 15 минути обществено внимание. Трети март е една уникална дата. Това е възкресението на българската държава", коментира конституционалистът и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че националните празници не трябва да се използват за партийна пропаганда и агитация.

"Това е поредната проява на национален нихилизъм. Когато не уважаваш собствения си национален празник, как искаш другите да те уважават? Правителството трябваше да си даде сметка какво е реалното положение на нещата", изтъкна професорът и допълни, че българският народ е дълбоко разединен.

"Онзи размахан юмрук ще разделя нацията много дълго време. Това няма да отмине. След като си разделял нацията в продължение на няколко години, не може да очакваш да срещнеш съпричастност за обединение. Нужни са големи усилия. Трябва да се възстанови националното единство", обърна внимание той.

Проф. Близнашки обясни, че в момента всички партии се представят най-големите поддръжници на НАТО, но е правилна позицията да се порицае войната.

Той каза още, че войните не се водят заради ценности, а заради интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Георги Близнашки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
ДЕ преди 2 години
Народа е умствено увреден..
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България няма елит, само остатъци от комунисти, дето се джафкат идейно. Кой да следва народа, като Тези групички само в едно да единни - властта е тяхна.
69
3
 
3
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Най голямото зло за България е Радев! Малко да са му дните!
68
4
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
Махнете го тоя и не го показвайте повече !
67
7
 
5
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Всички големи злини за България са идвали от русия,после от ссср и в последните години пак от русия.България няма по-голям враг от русия и е много жалко, че българските русофили в компанията на българските комунисти-социалисти не могат да проумеят това и докато нещата стоят така, за България не може да има светло бъдеще, а сметката за разединението,предизвикано от вдигнатия юмрук радеееев, се плаща от всички нас и ще се плаща още много дълги години занапред.
66
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Близнашки да се уволни и да се прати за чистач в Президентсвото!
65
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този национален празник всъщност е честване на една чужда държава. Няма как той да обединява българите още повече в този момент когато тази държава нападна съседа си и го унищожава къща по къща. Русия е разлома на българите и ще е така докато съществува тая идооттска държава.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Той каза още, че войните не се водят заради ценности, а заради интереси." - Естествено е, че някой, който е болъчен само от определени вярвания, ще мисли така. Същите такива, не стават и от леглото, освен ако няма да го опикаят или някой не им даде пари... ИНтерес, интерес и пак интерес.
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 80 - Страннно ... Наблюдавам доста проруски настроения в офиса, където повечето отговарят на описанието ти за успели. Е, немските кошици не са на по 15 години, на по 3-4 са, но има 15 годишни Бентли и Мазерати.
62
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съмм вярвал че путинската пропаганда може да е толкова силна 30 години след откъсването от изтока. Уж сме западно ориентирани член на западни блокове а путинистите си развяват байрака. Време е службите да започнат да тупат по здраво.
61
3
 
3
 
! Отговори
Заради такива преди 2 години
като теб, прУфеУре!
60
9
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Народа е разидинен защото има къса памет. Защото е непросветен и с ограничено мислене. Нито помни историята, нито мисли за бъдещето. Гледа си в джоба и на масата какво има днес. Безпаметен и неблагодарен това е българина. Озверен даже в семейството си и към съседите си. Това е отвратително . Никакво възпитание и отговорност в всички сфери на обществения живот --- ето такъв е народа.
59
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И винаги така ще бъде. Няма как един успял интелигентен човек с петцифрена заплата и западно мислене да общува с русофил склададжия с 15-годишна немска кошница, която му е най-голямата гордост в живота.
58
4
 
11
 
! Отговори
Стига заблуди преди 2 години
Поредната дезинформация, че Тиквата била против Путин. Та той им подари 3 милиарда от нашия джоб, остави Лукойл да ни трови, а да не плаща и една стотинка, 12 г. САБОТИРАШЕ ВРЪЗКАТА С ГЪРЦИЯ ЗА ДА БЪДЕМ ОБВЪРЗАНИ С НАЙ СКЪПИЯ ГАЗ, опрости над милиард на Газпром....ето това е национално предателство.
57
5
 
3
 
! Отговори
Лизчо преди 2 години
Тиквата е твоят идол....а Путин твоя господар....
56
0
 
5
 
! Отговори
Ха са преди 2 години
Най вече когато те видят
55
2
 
6
 
! Отговори
българина преди 2 години
да разединен е на 10 90 процента, сам се сейщай за подробностите ти от кои си
54
9
 
20
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ти ли ще говориш за разединение,неуважаеми господине.Не те ли е срам да се показваш пред хората?Отивай да целуваш подметките на онзи банкянски неграмотен шебек.Това най-много ти отива.
53
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гад...продажна ,долу сащ
52
16
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Благодарение на онзи размахан юмрук,изритахме ББ от властта.Българският народ не е разединен,единствено не иска обединение с крадците от ГЕРБ.