Кой крив, кой прав за ареста на Борисов? Говори адвокат Марковски

При разпит тук Божков ще бъде арестуван, посочи адвокатът
Обновена: 22 мар 2022 21:47 | 22 мар 2022 21:39, Красимир Ангелов
18

Софийският градски съд остави без разглеждане исканията за одобрение на обиските на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

"Новината е закономерна последица от всички събития, на които сме свидетели. Съдебната санкция означава, че съдът е направил пряка и директна юридическа констатация на извършени незаконосъобразни процесуално-следствени действия. Закономерно е заключил, че след като няма компетентен орган, който да извърши такива действия, те няма как да минат през съдебния контрол", обясни адвокат Димитър Марковски в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Правното положение на ситуацията на неотложността не е фикция, отбеляза той.

По думите му неотложността се прилага в случаите и хипотезите, в които има обосновано подозрение, че може да бъдат укривани доказателства, които са за нуждите на определено разследване, или че лицето, спрямо което ще се започва такова разследване, има реално обоснована опасност да се укрие от разследващите органи.

Запитан дали Васил Божков трябва да бъде разпитан, Марковски отговори: "Преценка на прокуратурата и на разследващите е дали г-н Божков трябва да бъде разпитван - кога, в какъв момент и това как да се случи като юридическо правило. След като има образувано досъдебно производство по повод негови изявления, той от формална гледна точка се явява "пострадал свидетел".

"Неговият разпит, ако бъде проведен тук, е ясно, че той ще бъде арестуван и задържан. Спрямо него има изключително тежки обвинения, най-вероятно го очаква и много дълъг престой в следствения арест. Това е право на негов личен избор", изтъкна Марковски пред Bulgaria ON AIR.

Адвокатът коментира и факта, че Софийската градска прокуратура ще извика Кирил Петков, Бойко Рашков и Асен Василев на разпит.

"СГП ги призовава за разпит в качеството им на свидетели. Няма пречка. Наблюдаващият прокурор може да извършва конкретни действия по разследване", завърши гостът в студиото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
СИСТЕМАТА преди 2 години
Марковски шушумига нищо не разбира !!!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адвокатите нямат съдебен имунитет.И Когато изказват собствено мнение от екрана да внимават много,защото са отговорни по НК ако въвеждат в заблуждение.Същото важи и за журналистите когато зададват подвеждащи въпроси.Свободата на словото не означава свободни интерпретации в услуга на отделни личности или политики а разкриване на обективната истина в ефир.Всичко друго е манипулация на съзнанието т.е. измама.
10
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой е марковски, та ще казва кое как е? Да не е най-големият юрист в България?
9
6
 
20
 
! Отговори
ВИНЕТУ преди 2 години
До чудо голямо. Ами влязоха по неточност и обискираха всичко в Банкя? Намериха ли нещо в чекмеджето, ако изобщо има такова? Намериха един гол ***. Тъй че, си заври твоя коментар отзад.
8
5
 
28
 
! Отговори
Силвия преди 2 години
Гледам очите на Б. Рашков, и виждам честни сини очи. Какво като е бил комунист, шеф на следствие, на комисия по подслушване итака нататък. Той е честен човек. Такъв е и Божков. Изнудван. Той на никого не е предлагал пари. На Мая М. най-малко. На чланове на правителства - никога. Триехме си билетчета и печелехме милиони. Е не ние, ние по 20,30, 500лв, но на един приятел негов приятел знае че някой в едно село е ударил 1 милион *** ще ги вземе друг път. Божков - невинен, Рашков - честен, Кирчо....
7
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой крив, кой прав реалността е намалени заплати от следващия месец да може Асан да смуче още повече пари и то напълно законно, да ви е честит новият осигурителен праг!
6
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя си предлага услугите на дедо Бойко явно е надушил парите,тези са като чакали.
5
11
 
4
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Аз трябва да бъда в политиката, но не ми личи , че съм за в политиката. Много ви моля запознайте се с мен, за да разберете какъв човек съм всъщност !
4
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия Марковски нито веднъж не са защитавали невинните, все виновните....ако ще и 50 камери да покажат запис - как Х убива У с нож, то Марковски ще защитават Х и го изкарат невинен.
3
26
 
15
 
! Отговори
Чудо голямо преди 2 години
Светът се изтрепа,Третата е в ход,Тиквун не спал една нощ до чекмеджето си,планетарен проблем моля ви се..
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Профилактика да има.
1
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв мил гербав лакей!