Шефът на НСО: Винаги сме спазвали принципа на деполитизация

Ген. Емил Тонев коментира искането на МС за отстраняването му
10
Шефът на НСО: Винаги сме спазвали принципа на деполитизация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националната служба за охрана и нейните служители винаги са спазвали принципа за деполитизация. Това са служители – офицери и сержанти, които с чест служат на страната си и са възпитавани  в дух на родолюбие и на уважение  към държавните институции и към всички висши органи на държавната власт и управление. Това заяви началникът на НСО ген. Емил Тонев в позиция, разпространена до медиите.

От НСО коментират всяка от точките, изложени от кабинета до държавния глава.

„Доколко и откога в сградата на Министерския съвет (МС) има „защитени свидетели“, или същите влизат в сградата, и чиято самоличност не следва да бъде компрометирана - нямаме такава информация и никога не сме имали“, пише в позицията.

„Относно „забавеното и липсващо предоставяне и съдействие по време на протестите през по-миналото лято“, следва да бъде посочено, че записите от 10 юли 2020 г. са поискани на 16 юли 2020 г. от органите на МВР и са предоставени незабавно (в същия ден)“, отбелязват още от службата.

НСО не приема и твърдението за непрозрачно изразходване на средства. „Бюджетът на НСО  се разходва по законен начин, другото е невярно и дори клеветническо. Всеки лев е изразходван по предназначение, честно и прозрачно, и съгласно действащата нормативна уредба“, посочват от службата.

„По отношение твърдението „и други пропуски в осигуряването на безопасността на гражданите и на представителите на кабинета“ - категорично заявяваме, че пропуски или компромиси с осигуряването на охраняваните лица не са допускани!“, отбелязват също от НСО.

В сряда началникът на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова обяви пред медиите решението на правителството да предложи на президента освобождаването на ген. Емил Тонев. След като се е запознал с мотивите, днес държавният глава Румен Радев каза пред журналисти в монтанското село Бързия, че не приема за състоятелни мотивите на кабинета и няма да отстрани началника на НСО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: НСО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
капачка на дезодоран преди 2 години
да кажат имаше ли при тях офицер с дезодорант в *** от любовна игра, който така беше отишъл на дежурство на "дондуков"
4
1
 
5
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Никога не сте спазвали никакви принципи. Всичките сте комунистически мекерета, наследници на Държавна Сигурност.
3
2
 
5
 
! Отговори
Dtrumpp преди 2 години
Brigadno korumpe
2
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Милиционер, роднина ...
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ako si spestim nso, bg politici ste stanat lubezni, prozrachni, dialogichni, choveshki, efektivni. Nso im dava kuraj na se praviat na bezsmartni i nedosegaemi faraoni. Zatova ne patuvat v bg publik transport i ne hodiat po bg ulici da izbiagvat ochite i ustite v ejedneven kontakt s danakoplatcite i izbiratelite. Eventualno i krakata, laktite, umrucite...im...