Борисов застрашава сигурността, скочиха БСП и "Атака"

БСП и "Атака" не приемат, че Хизбула стои зад атентата
Обновена: 5 фев 2013 19:08 | 5 фев 2013 19:03,
309
Борисов застрашава сигурността, скочиха БСП и "Атака"
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов прави компромис със сигурността на българските граждани, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. По негови думи изявлението, че Хибула стои зад атентата на летището в Бургас на 18 юли е направено под външен натиск, който ”очевидно не е от Москва или Брюксел”.

Питам се каква е цената за подобно изявление и най- вече – кой ще я плаща, заяви Станишев след днешното заседание на КСНС, където вътрешният министър Цветан Цветанов обяви резултатите от разследването на атентата.

По думите на лидера на БСП така се създават допълнителни рискове за сигурността на гражданите в България.

"Не дай Боже нещо да се случи, според мен това е неоправдано действие и изключително опасно", допълни той.

Според Станишев от чутото на КСНС не става ясно кой стои зад атентата. Той беше категоричен, че това, което казва правителството е необосновано.

"Разследването продължава. Не може да се говори за категорични доказателства за конкретните извършители, камо ли за организация, която стои зад атентата", заяви Станишев.

Той подчерта, че е призовал представителите на службите да кажат какво ще последва и колко ще се засилят рисковете, след обявяването на някакви етапни резултати. „Тревожи ме, че се предрешава ходът на самото разследване. Това е игра с живота и сигурността на българските граждани”, добави лидерът на социалистите.

Председателят на БСП изтъкна, че в хода на дискусията в рамките на КСНС няколко пъти е призовал правителството да остави разследващите органи да си свършат работата ефективно и докрай и да не се обявяват някакви етапни резултати, след като не е приключило разследването.

Станишев изтъкна, че откакто участва в заседанията на КСНС, това е първото, в което членовете на Съвета са нямали възможност предварително да се запознаят с писмени доклади на институциите, които докладваха.

От ”Атака” също не приеха тезата, че организацията Хизбула стои зад атентата на летище Сарафово. Според лидера на партията Волен Сидеров в изложенията на вътрешния министър пред КСНС нямаше никакви преки доказателства за това. Според него ”това необосновано твърдение вкарва България в опасна игра”.

Националистът допълни още, че по този начин се изпълнява политическа поръчка на Тел Авив и Вашингтон.

Сидеров припомни, че още в деня на атентата израелският премиер на Бенямин Нетаняху обвини Хизбула за атентата, без да има каквито и да е данни за това.

Сидеров предупреди още, че с този ход откриват фронт срещу България и последиците от това са непредвидими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
2
 
1
 
! Отговори
Буда-ли преди 11 години
Поклонниците на агент Буда са Буда-ли.
238
1
 
3
 
! Отговори
3 световна преди 11 години
САЩ искат 3 световна война до няколко години иначе ще фалират
237
0
 
8
 
! Отговори
Казах ти бре преди 11 години
В предаване по германската телевизия се признава, че военните разпръскват във въздуха тонове химически вещества....Вчера и нас ни пръскаха яко!!! Пич просто гледай небето по-често и изведнъж ще почнеш да виждаш странни неща до няколко дена...
236
5
 
16
 
! Отговори
Пожелавам преди 11 години
Пожелавам на всички подръжници на това ГЪРБ-аво правителство, да бъдат мобилизирани, без разлика на възраст и пол, да бъдат изпратени на първа бойна линия при очертаващите се военни действия на Щатите и Израел срещу Сирия-Ливан. Защото без пушечно месо неможе. Така че тези кречетала тук е редно да са напърва бойна линия. Иначе неможе да им се запушат устата наслепците, които не виждат голямата опасност за България.
235
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само БКП и долу демократичните партии след 1989 г.!
234
4
 
10
 
! Отговори
Един преди 11 години
Коя сигурност застрашава бе ***, то няма сигурност, няма работа, нма пари, има престъпност, няма правителство, има крадливи депутати, хората се самоубиват,за кква сигурност говориш ти? Обири всеки ден! Това е за последните23години, ***!
233
9
 
5
 
! Отговори
Авакум 007 преди 11 години
Имам досие ,супер-оригинал, че Буш лично е вербувал съсело за ЦРУ,докато уж беше на посещение у нас! Знам и една баба, която продава водка на червения площад, която е готова УСТНО да потвърди,че е видяля оФчия Румен да излиза от Кремъл с издут човал на гърба...Като честен гражданин предоставих досието и бабата на биволите, но отказаха да ги публикуват......казаха - ние може да сме сиви отвън, но сме червени отвътре!
232
10
 
4
 
! Отговори
м преди 11 години
Воленчо кат преписа 2-3 антисемитски книги,препълнени с простотий ама никак не застраши нац.сигурност и никак не навреди на България.Искаме или не този свят в този момент се управлява от евреи,и е добре да си на ти с тях.Ако го няма Израел палестинците досега щяха да са измрели от глад,и кат им е толкова добре що идват в европа нека си живеят там.
231
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже пази България,става страшно 30% почитатели на ислямския тероризъм,30% *** на комунизма ,30% русофили и близачи на арабски задни;ци,кво остана май нищо свясно.
230
5
 
25
 
! Отговори
DDD 67 преди 11 години
Колко ли *** и ограничен трябва да е човек, за да ни накисне така, както го направиха ****лите от ГЕРБ? Да няма играчка-плачка!
229
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ЗАПЛАШВА СИГУРНОСТА ТОЙ Я ПРЕДИЗВИКА ДРУГАРИ КОМУНИСТИ. И ВИЕ СТИ СЪЩИТЕ ДУПЕ.АВЦИ КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЛА.НАРИ. 23 ГОДИНИ ПРЕХОД КЪМ НИЩОТО ***.ЕТО ВИ СКАПАНО МЪРШАВО НА ВСИЧКИ.
228
3
 
13
 
! Отговори
м преди 11 години
Историята знае за милиони избити евреи,но не познава нито един прецакан евреин.Някак не ми се вярва наш Ники да създаде исторически прецедент,а и самите евреи едва ли биха допуснали подобно" петно" върху нацията.Така ,че малко по споко с оценките,а от Станишко може да се очаква ,че би казал за едно л...но ,че е зелено ,ако преди това Боко каже ,че е кафяво.Въпрос на инат.
227
12
 
10
 
! Отговори
solaris преди 11 години
Аз само ще кажа така,когато гледах Станишев във предаването на Слави каза така : "БСП Е ЕДИНСТВЕНАТА ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ ВЪВ БЪЛГАРИЯ" - СЛЕД ТОВА КОЕТО КАЗА,СМЕНИХ КАНАЛА.ЛЕЛЯ МИ СЕ ЗАНИМАВА С ПЕТРОЛ,СТАНИШЕВ ПРОДАДЕ БМФ ЗА БЕЗ ПАРИ,*** МАМАТА НА БДЖ 400 МИЛИОНА ЕВРО КРЕДИТИ,*** НАРОД ОСЪЗНАЙ СЕ,МОЖЕ ДА Е БОЙКО ИЛИ НЕ,НО ДА НЕ СА КОМУНИСТИТЕ !!!!
226
4
 
4
 
! Отговори
лечител преди 11 години
СМИЛЕТЕ СР БЕ ОТ ОПОЗИЦИЯТА ЧОВЕКА ГО БОИЯТ ХЕМОРОИДИТЕ
225
2
 
25
 
! Отговори
чекист преди 11 години
Ето Ви чифутска благодарност в действие. Набутват ни в техни си битки и заедно с янките извиват ръцете на Борисов с биографията му от близкото минало. Нали си спомняте, че малко преди да дойде Хилъри тук пак този сайт излезна със статия за участието на Борисов в престъпни действия и след което той се обърна на 180градуса за АЕЦ Белене.Преди няколко дена пак статея в Бивол за "Буда" Борисов. Днес признаваме Хизбула. Дървиме се на хора с многогодишен боен опит, а у нас сегърми в центъра!?
224
0
 
5
 
! Отговори
Националист преди 11 години
Както винаги, дяволът се крие в детайлите. Уж казваме едно и също, пък ...
223
4
 
28
 
! Отговори
Националист преди 11 години
А че Борисов застрашава националната ни сигурност, не само в този случай, еднозначно съм съгласен с това!
222
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До реалноПочти реално, ама на дали ...
221
16
 
5
 
! Отговори
реално преди 11 години
България днес изигра хитро дипломатическия си ход.Хизбула не е обвинена от България. Има заподозрени.Хизбула веднага отреагира, като отрече да е тя.Следващата стъпка е на спеццлужбите от ЕС да обобщават и да решават, въпреки натиска на САЩ и Израел.Така че, ние се измъкньаме тактично.
220
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 239Вече потвърдих, че с много от написаното от теб съм съгласен, включая с последния ти пост!