Колко постна ще е "пицата" за 2018-а? Горанов обеща повече пари

По-атрактивното заплащане на учителите давало резултат
Обновена: 8 окт 2017 18:36 | 8 окт 2017 16:05, Веселина Йорданова
90
Колко постна ще е "пицата" за 2018-а? Горанов обеща повече пари

Следващият български бюджет ще бъде с по-малък дефицит от този, който беше планиран. Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ министърът на финансите Владислав Горанов.

Над 700 милиона лева повече разходи за персонал ще има в следващия бюджет, който правителството ще предложи, и то във всички сектори.

Още по темата
В него залагаме всички тези политики, за които преди шест месеца претендирахме за изпълнителната власт, посочи финансовият министър.

Увеличението на учителските заплати е факт и ще продължи и през следващата година, каза Горанов. Обещали сме на Северна България магистрала "Хемус" и до пролетта на 2018 г. тя ще бъде завършена като проект до разклона Плевен-Ловеч, заяви финансовият министър, цитиран от БТА.

Той каза, че другите теми са за социалната политика, за подобряване на работата на институциите и за премахването на излишната бюрократщина.

"Всичко това безспорно дразни и притеснява нашите опоненти, които трябва да намерят смислени аргументи, за да се противопоставят на успешните ни политики", коментира Горанов. Той отбеляза, че потреблението и доходите в реалния сектор растат и това се оценява от обществото.

Следващата година се очертава да бъде добра за българската икономика, каза финансовият министър и отбеляза, че добрата новина е свързана с това, че увеличението на учителските заплати вече дава резултат. Той се изразявал в това, че химици и биолози напускат някои институти на Селскостопанската академия и "влизат в българското училище".

Целта е с увеличението на заплатите на учителите най-добрите преподаватели, които могат да бъдат мотивирани от това повишение, да влязат в класните стаи, обясни министър Горанов.

Той съобщи, че има планирано увеличение на заплатите на полицаите, но дебатът по него все още върви.

"Дайте ни време да си свършим работата в правителството, не искам да съм говорител на министър Радев", коментира Владислав Горанов в отговор на въпрос. Той каза, че през втората половина на октомври ще има Национален съвет за тристранно сътрудничество и проектът на бюджета за 2018 г. ще бъде обсъден със социалните партньори, преди да бъде внесен в парламента.

Вицепремиерът Томислав Дончев каза на пресконференцията, че неокончателните данни показват, че заради комплексните усилия на министерства и различни институции до момента 17 000 деца са върнати обратно в класните стаи.

Той отбеляза, че това не е достатъчно, защото тези ученици трябва да бъдат и задържани в училище. "Изключително важна стъпка в тази посока е по-атрактивното възнаграждение на учителите и това е върхът на йерархията на приоритетите ни", коментира Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
2
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Българската реалност заживява все повече в едно необяснимо бъдеще време....Ще се направи,ще се вдигнат,ще,ще.... А животът е тук и сега,не утре и догодина ...
76
0
 
6
 
! Отговори
Добре! преди 6 години
Какво става с премахването на лимитите за направления в държ. болници?Какво става с достойни заплати на лекарите в държ. бол.?Какво става с ремонта на Пирогов и изграждането на голяма НАЦИОНАЛНА Многопрофилна Педиатрия в С-я с поне 50 лекаря персонал и апаратура.Кога ще прекъснете финансирането на частни клиники, болници и МЦ от НЗОК.Кога ще върнете спешната помощ в кварт. болници в С-я.Защо лекар в държавна бол. практикува частно? ето къде е коренът на източването на НЗОК.
75
4
 
5
 
! Отговори
Лошо преди 6 години
И отново държавните служители,полицай,прокурори,съдии,чиновници и пр.търтей няма да си плащат данъците и осигуровките и пак народа ще ги издържа......и после защо нямало пари.
74
1
 
10
 
! Отговори
ДА БЕ... преди 6 години
ТОВА С УВЕЛИЧЕНИЕТО СМЕ ГО СЛУУУУШАЛИ КАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕТО КАЗВАТ НЯМА ПАРИ ТАКА И НЕ РАЗБРАХМЕ КЪДЕ ОТИВАТ ЗАЕМИТЕ КОИТО ТЕГЛЯТ ????????
73
1
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
абе в тая "държава" прокуратура има ли ? къде е ЕС и ЕК?! или от козяк са опънали големиа чадър? пингвина е постоянно с пълен памперс и се чуди кого да пита дали да си го смени.
72
2
 
12
 
! Отговори
... преди 6 години
владко да обясни, как е придобил апартамента в комплекса на боядисания (Домусчиев), където живее. също така, комшията му ивайло московски да обясни същото. е, верно, че е на незаконната му жена, но все пак доходите им не покриват имането ..далеееееч, далеееч.
71
2
 
3
 
! Отговори
Esf преди 6 години
Svobodni sachinenia dosta. Stiga.Sravnitelni tablici na zaplatite na bg darjavni slujiteli po vid ot poslednite 8 godini i koi kolko litra mliako moje da si kupi, kolko litra benzin, kolko tok, kolko hliab s edin chas rabota...v bg i v drugute eu darjavi...
70
0
 
16
 
! Отговори
Готфач преди 6 години
Нашата ще е с доматен сос, тяхната - с дебело ря'зан суджук. Дано се задавят.
69
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Влади се е подул от пържоли и кифтета, от черен хайвер и скъпи напитки. Как ли заделя за палата си на Ярема не знам, но не му е лесно. Мъчи се милионерчето, явно гладува. Да му съберем малко парички, за дечицата му, да имат за кифлички с мармалад.
68
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е за това.мизерстваме!
67
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАТОВА ИЗТЕГЛИХА ОНЕЗИ 16 МИЛИАРДА ЗАЕМ ПЛЮС ОЩЕ 6, ЗА ДА Е ВИРТУАЛНО ПЪЛНА ХАЗНАТА. ГЕРБ КРАДАТ ПАРИТЕ НИ, ИЗНАСЯТ ГИ, ДЕЛЯТ ПОМЕЖДУ СИ,И ОТ ЗАЕМИТЕ РАЗДАВАТ НА КОГОТО СИ ИСКАТ, КОЛКОТО ИСКАТ, КАТО СИ ПРАВЯТ ПР, КОГАТО СТАВА НАПЕЧЕНО КАКТО СЕГА С РОДНИНИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА. И ТЕЗИ РОДНИНИ СА НА ВЪЗЛОВИ МЕСТА, КЪДЕТО СА ПАРИТЕ И "РАЗПРЕДЕЛЯТ" СТОТИЦИ МИЛИОНИ. ОПРЯХА ОБАЧЕ ДО ЛЕЛКАТА В ЯСЛАТА ИЛИ ДО ОНАЗИ ОТ КАВАРНА РОДНИНА, КОЯТО ЗАЕМА МЯСТОТО СИ СЛЕД КОНКУРС, ОБАЧЕ. ЗАМАЗВАТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ
66
3
 
24
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Силно се вълнувам дали това момче си довърши къщата за 1 000 000 ? ?
65
2
 
22
 
! Отговори
Куку преди 6 години
До Опетков: не призовавам за гласуване. Революция трябва, но няма да се случи...нивото на матряла е паднало и пада драстично. Мен лично от фалит не ме е страх. Страх ме е от агонията, в която съществуваме...
64
1
 
13
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До ЕлемагС 20 год стаж си за половин пенсия.
63
10
 
6
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До Елемаг Тя, Испания за това и фалира. Прати ни колко са дълговете на Испания. Когато соцовете са на власт, раздават щедро незаработени пари, които ги плащат и идните поколения.
62
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата не е фалирала....!?!?!???А 16 милиарда заеми за две години?
61
5
 
9
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До Куку Ами ти го кажи кой е този "някой друг", че да гласуваме за него. Нинова ли е? Кънев ли е? Кой е? Макар и трудно, със скърцане, кражби, скандали (кой истински, кой фалшив) държавата поне не фалира като при Виденов, Луканов, Орешарски.
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Остави здравните, ами и за безработица му се вземат пари. Като напусне данеби на борсата да му плащат.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, то и да.няма фирма, а да работи някъде за да си добави към мизерната пенсията, пак е длъжен да се осигурява.
58
3
 
24
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Вземете да си оправите изначало социалната политика и тогава говорете!Защо пенсионер,който се води здравно осигурен ,трябва да се осигурява пак здравно,ако има фирма!?И ако отиде на лекар,пак да си плаща!?Къде го има това по света?Къде отиват двойните осигуровки за здраве?При малцинствата,нали!?Вашите гласоподаватели!ДОКОГА!?