Симеонов вижда тежка криза, държавата не вървяла на добре

Ще поиска нови преговори с ГЕРБ и ВМРО
18 авг 2019 10:47,
241
Симеонов вижда тежка криза, държавата не вървяла на добре
Снимка: BulFoto

В близките дни ще имаме среща с Каракачанов на Коалиционен съвет и предполагам, че ще имаме доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ още през септември, тъй като държавата не върви на добре. Намираме се в една тежка икономическо-политическа криза. Това заяви бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред Нова.

Още по темата

Той беше категоричен, че са нужни нови преговори с ГЕРБ по отношение на приоритетите на управляващата коалиция. Нови разговори обаче ще има и между партньорите в малката коалиция на "Обединени патриоти" - ВМРО и НФСБ.

Според Симеонов бъдещето на управлението зависи най-вече от ГЕРБ.

"Това е голямата партия, която дирижира политиката в България. Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита и забележете кога започна това нещо – тази година. Има един Ренесанс на погрешната политика на ГЕРБ от предходен мандат", обясни той.

На въпрос дали политиката на ГЕРБ не се е променила след като самият Симеонов напусна Министерски съвет, лидерът на НФСБ каза, че не знае дали това е така, но смята, че присъствието му в изпълнителната власт е имало дисциплиниращ ефект към останалите.

"България през последните месеци получава много тежки удари, основно икономически. Това са тежкото състояние на българската енергетика, която е оставала винаги някъде "зад завесата". Няма да ви говоря за тежкия удар върху българското животновъдство, което нанесе африканската чума. Трети удар върху икономиката на България е съсипаният туризъм. В момента плажовете ни са един оглозган от мутрите кочан варена царевица", обощи ситуацията в страната накрая Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
1
 
! Отговори
Митев преди 4 години
" България е в криза?!" И така да е , но се сети едва след като яде бой на изборите!!! И започна да пее песните на Нинова и Сие! Остава да отиде да целува козичките ( по-добре прасетата, че сега е по-злободневно) и ще заприлича на Червените. Истинският мъж ( с топки) не търси оправдания и извинения. Този заприлича на Перхидроления. Ясно е: с ПАТРИОТИЗМА-ДО ТУК. Минаваме на популизъм!!!
200
0
 
0
 
! Отговори
много стара новина преди 4 години
До Анонимен 197Закъснял си с 30 години!Аз Ладата си я карам с вода!Мощноста пада на половина,и двигателя се износва бързо,ама лади колкото щеш!:)
199
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 4 години
Тази малка и бедна страна е в глуха линия от 681 година!Просто няма кадърни хора да управляват държавата.За това тази територия е била винаги под чуждо управление.
198
4
 
15
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 4 години
Симеонов и ти си същия бооокккллууууккк като всички останали , с ГЕРБ си подайте ОСТАВКАИТЕ стана ясно че не сте в състояние да промените България за по добро бъдеще
197
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново такива хамелеони като този......ще получат шут в ду пето на изборите......а 100 летницата ще получи права лОпата за подарък.
196
1
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Вижда...скатаджията-частник,тежка криза в управлението на...многострадалната Геновева,ама крепи Тиквуня и неговата клика,защото *** с...пълни шепи.Соломон,ряпа да яде.Един голям народен шут,на следващите избори на...двуличните патриотари.
195
1
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До Дядо от село""Когато кораб потъва , първо плъховете почват на скачат от него ."" И за хях винаги има място в спасителните лодки,които ги откарват в слънчеви места,лазурно море,офшорни зони където много преди това там почиват техните пари, спестени от държавни поръчки,еврофондове,изобщо спестени и изкарани с труд и пот
194
0
 
14
 
! Отговори
Дядо от село преди 4 години
Когато кораб потъва , първо плъховете почват на скачат от него ...
193
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валерка, има една приказка "сетила се Мара да се побара", та и ти като нея.Значи цял един мандат вие практически бяхте във властта и не забелязахте, че държавата е на автопилот, че няма икономика, здравеопазване и т.н. и сега когато идват поредните избори, ти се сети, че нещо не е наред ?! А, защо на мен ми се струва, че знаеш, че ГЕРБ потъва и ти се иска да се "откачиш" за да не носиш солидарна отговорност?
192
3
 
15
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Ние сме в такава криза вече 30 години.Та България няма никаква промишленост,както и селско стопанство.Няма как да се смята за промишленост шиенето на *** и потници.Преди години във фирмата,дойдоха едни иракчани,които бяха завършили в България и искаха да им доставяме доста неща като български малки верижни и колеснитракторчета,стругове ,водни помпи.Имали такива внесени преди 40 години,били лесни за поддръжка и най-вече здрави.Не искаха други защото били скъпи,а китайските се лесно разваля
191
0
 
12
 
! Отговори
2 преди 4 години
Пък аз виждам как наесен си прибираш "шумомера " и ...
190
1
 
19
 
! Отговори
грешканапрехода преди 4 години
Ама честно ли бе? Аз виvдам 240 свинu дето правят 8 000 000 на маймунu.
189
1
 
15
 
! Отговори
anon преди 4 години
Валери, ходи в Несебър. На южния плаж има едно заведение "Чевермето". Силна музика до 2 часа през нощта. Свърши малко работа и ти! Цяло лято нищо не направи!
188
1
 
14
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До Анонимен 196 Де да беше прав. Но за съжаление, не само ромският етност получава пари от партиите!Въпреки, че едва ли нещо ще се промени към по-добро в икономиката на страната ни, дори и всички хора да гласуват по съвест. При тази икономическа система, няма надежда за нашата страна. Или по-точно казано, няма надежда за болшинството хора, живеещи на тази територия. Между друго и в цял свят картинката е горе долу същата, или ако не е, скоро ще бъде...
187
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българин измисли двигател работещ с вода
186
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Половината електорат са на социалки в Германия, ако излезете да гласувате ще бъде свален от власт категорично. Част от електората се връща ноември, зимата изкарва на социалки и безплатен ток, след това отново отива там. Ако направят изборите ноември нещата са ясни. Ако ли не го сваляйте, отивайте да гласувате.
185
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О, тепърва ще има да видите криза! Жалко, че народът ни е овчедушен и търпелив до саможертва, инак отдавна да висите "със страшна сила"!
184
1
 
26
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
Този *** веднага пред НАРОДЕН СЪД - пълна конфискация на всичко заграбено !!! Когато сеполучи това с този и другите около него НАРОДЪТ ЩЕ ПОВЯРВА И ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦАТА !!!! Всичко в тази държава е евтина и просташка ДЕМАГОГИЯ която отвръщава българите !!! НАРОДЕН СЪД ЗА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ !!!
183
0
 
24
 
! Отговори
Смях от Албания преди 4 години
Години наред,да опитваш,да правиш едно и също и да очакваш, че ще получиш различен резултат?!Е на какво е признак туй?
182
0
 
20
 
! Отговори
икономист преди 4 години
"Кризата е нормално явление за пазарната икономика". Това днес казаха едни млади пичове в сутрешния блок на Нова... Обаче не знам дали са чели едни учебници по макроикономически анализ на наши учени-плановици, в които се казва, че икономическите кризи, се причиняват от системна грешка, която няма как да бъде поправена! Тези мерки, които държавата може да приложи, действат винаги като нож с две и повече остриета, затова и са все по-малко ефективни. Необходима е смяна на икономическата с-***!