Николай Малинов: За всички пари от Русия имам договори!

Каузите, които защитавам не са тайна, заяви той
Обновена: 11 сеп 2019 13:54 | 11 сеп 2019 13:35, Александър Попов
145
Николай Малинов: За всички пари от Русия имам договори!
Кадър: bTV

Председателят на движението "Русофили" Николай Малинов отговори на обвиненията, които му бяха предявени, че срещу заплащане се е поставил в услуга на две руски организации в продължение на 10 г..

"Мога да кажа по какъв начин съм получавал пари от Русия. Например, когато бях издател на вестник "Дума", за публикации на "Российская газета" съм получавал пари и съм си плащал данъците. Няма нещо, което да не е оформено с договори и да не е минало поне три данъчни проверки", каза пред bTV Малинов, цитиран от "24 часа".

Още по темата
"Такъв тип обвинения, каквито са ми повдигнати, за последен път са повдигани през 1978 г. Задържаха ме, взеха всичко, но това им е работата. Те дойдоха в седем часа в понеделник. Повече съм притеснен обаче за моите съратници и другари, защото сме голям екип. Притеснен съм за децата си, за съпругата си. Не искам никого да обвинявам", каза Малинов и допълни, че в ареста полицията се държала добре и любезно.

"Спокоен съм, защото съм дълбоко убеден, дори и някъде да греша, че се занимавам с това, следвайки своята кауза и убеждения и затова напуснах БСП. Едно от обвиненията е, че съм имал планове да правя партия, но не знам намеренията да са подсъдни. Защитавам определени каузи и те не са тайни или чужди. Това, че съм следил сделките на Цветан Василев - ами да така е. За намерения ли ме преследват? Че искам да направя медиен или партиен проект?, попита Николай Малинов.

"Следвайки своята кауза и убеждения, аз напуснах БСП. Едно от обвиненията е защо съм имал намерение да правя партия. Аз не знам да имаш намерение да е подсъдно. Защо съм имал намерение да направя комплект от телевизии – идеята ми беше политематична и детска телевизия – аз се занимавам с телевизия от 20 г.", посочи бившият политик.

Той призна, че искат промяна във външната политика на България, но това не било подсъдно.

"Съдят те по делата, нека някой да докаже, ако има такива дела. Аз мога да искам да си направя вятърни мелници, за да издържам дейността си. Ако имах притеснения, щях да ги държа в тайна тези документи. Моята дейност винаги е била публична и тези неща са се знаели", допълни председателят на "Русофили".

Малинов бе категоричен, че квалификацията "шпионин" е обидна за него в личен план.

"Ако не харесвах България щях да отида да работя някъде другаде. Януари месец имах предложение за 15 хил. евро заплата да ръководя международна организация, но аз отказах, защото за мен каузата България и русофилството са по-силни. Аз пари не съм получавал, това, че мои партньорски фирми са получавали и как са ги връщали не е моя работа. Запознах Цветан Василев с Малофеев, за да не остане на улицата. Той мислеше, че има и заплахи за дъщеря му. Чувствам се омерзен и излъган от поведението на Василев, защото заради него не можахме да довършим редица проекти. Тези неща ги пише по вестниците, те са публично известни", допълни Малинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
5
 
! Отговори
асдф преди 4 години
Кога ли ще почнат да се чистят от червените ***. А очистването ще е перманентно.
113
0
 
4
 
! Отговори
Малинов преди 4 години
Аз съм се подсигурил. Имам договори и с ЦРУ и Мосад. Всичко е законно и проверено! Парите са си пари без значение кой ги дава. В момента преговарям и с ИД.
112
1
 
10
 
! Отговори
малинка преди 4 години
за всички пари от Русия съм плащал данъци. Честно и почтено съм вършил шпионска работа за Русия. Не съм подвеждал руските братя. Парите не съм ги изял, а са за хибриден проект на другаря Решетников.
111
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей го платения ***, най накрая му видяхме лицето. Глей къв е предатател
110
7
 
14
 
! Отговори
niki преди 4 години
Абе когато друга държава ти плаща да разпространяваш пропаганда и неверни твърдения (примерно за ЕС, НАТО) си е баш подсъдно.Дори и да не ти плащат, пак е подсъдно да говориш неверни работи. Когато ти плаща чужда държава за това, виж тогава не са много чисти работите.
109
16
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Еха идват избори и почнахме да гоним вещици! Няма да ви помогне крадливи гербаджийски ***! Окрадохте държавата с помощта на ЦРУ.
108
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз харесвам Русия.Прочел съм доста книги на руски поети и писатели на руски език.Слушам руска класическа музика.Но никога не съм получавал пари за това.С други думи мога да се определя като неплатен русофил....:)
107
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платена любов. Как ли е точната дума. Продажба племе, без принципи и достойнство. Русофили били. Алчни хора, това са всички ония, които продават Родината си за пари.
106
3
 
19
 
! Отговори
До Пешо преди 4 години
В Унгария забравиха НПО, финансирани от Сопот. Даже му затвориха университета. Кога в България ще стане това. Но те си имат Орбан, а ние си имаме ***. А въобще не ме интересува дали има НПО, финансирани от Русия. Да ги закрият. Но Център за развитие на демокрацията, финансиран от Сорос, кога? Америка за България, кога? БХК-кога?
105
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофила отказва заплата 15 000 евро заради идеи . Странно !!!
104
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 51"1789та година когато се ражда демокрацията"Демокрацията, невеж русофобе, е от много по-рано! Първо от Древна Гърция, а в Зап Европа началото е Магна Карта - 1215 - Англия. НИТО ЕДНО от изреченията в горния ти пост не е вярно! Тук няма достатъчно място да ги коментирам, а и ти си твърде т ъ п, за да разберешКакто казах, и повтарям, културен и образован русофоб не съм видял! Честен също
103
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 51"При демокрацията всеки е свободен в рамките официално одобреното евроатлантическо мислене. Който мисли различно - в затвора. Вие не знаехте ли? Демокрацията не означава свободия. В Декларацията за правата на гражданите всеки след Френската революция от 1789та година когато се ражда демокрацията почти всеки член за правата се учточява, че тези права не трябва да преминават наложените от закона ограничения."Потресаващи ГЛУП ОСТИ! Нямаш идея от демокрация или история. Невежа
102
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя яко е сгазил лукал Щом от Русия и БСП мълчат като поcpани значи се е олял от всякъде с русофилщината си и доказателствата за шпионската му дейност са железни.
101
0
 
15
 
! Отговори
haha преди 4 години
Не знам дали този човек е руски шпионин или не**********************************************Къде другаде пускат "шпионите" под гаранция и дори ги интервюират??? Само при Него ББ на поверената Му територия Бг.
100
8
 
21
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Господа Бръснати Глави, поне шпионски филми гледали ли сте? И не се опитвайте да представяте нещата от геополитическа гледна точка. Това е ваща *** герберска акция за сплашване и привличане на фашизирани гласове за тези смешни избори. Хората не ви вярват, както не повярваха на леля Цеца, че е пострадала от комунизма. ГЕРБ ще загубят изборите в повече то големи градове. Ще се повтори феномена от последните президентски изборо. Хора от десните партии ще подкрепят Мая Манолова.
99
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сия , преди 1989 г бяхме най-верният сателит на СССР ,те " развалиха заверата", оставиха ни с празни заводи , гладни ,да се оправяме както можем .Нали знаят 4е когато сме в един отбор играем по правилата , сега сме в друг отбор и пак играем по правилата , такива сме си .А този хубостник ако се подлъгал за денги ,сам да търси спасение .
98
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати гнусника!Пфу!
97
16
 
28
 
! Отговори
Ех рушняците ? преди 4 години
Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат. Само не разбирам защо русофилите заминават на запад а не за Русия. Жалка работа.
96
11
 
25
 
! Отговори
Голям майтап преди 4 години
Този на снимката е русофил, ама за пари .......
95
14
 
25
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
много плямпане но нито една дума отричане че е бил в услуга на руски интересипросто е намерил една ниша за да се пласира изкарвайки едни лесни кинти без да го е грижа за родните интересиначина му на говорене го издава че е просто един продажник опитвайки се неуспешно да се защити и хвърляйки на хаос едни празни приказки,ако този е бил политик то той е гола вода