МВнР гони първия секретар на руското посолство

Той бе разследван за шпионаж, има 72 часа да напусне България
91
МВнР гони първия секретар на руското посолство
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи обяви за персона нон грата руския дипломат, посочен от прокуратурата като шпионин. По-рано днес Главната прокуратура уведоми МВнР за извършването на нерегламентирана разузнавателна дейност от страна на дипломатически служител на посолството на Руската федерация у нас.

Посоченият дипломатически служител е осъществявал на територията на страната дейност, несъвместима с Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

Още по темата
Същият е акредитиран като „първи секретар“ в Посолството на Руската Федерация.

МВнР е връчило още днес нота, с която дипломатическия служител се обявява за персона нон грата, като му се дава 72-часов срок да напусне страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
волк преди 2 години
не си пъхайте таралеж в гащите
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До жоро Този намърдал се заедно с Кокорчо в служебния кабинет на Радев очевидно няма качества за премиер, но изпълнява заповедите на Мустафата и основната му функция е да закрие руското посолство. Не може или не иска да се справи с прокуратурата и показа удивително беззъбие по този проблем. Каскета усети това и прави Петков и МС за смях. Че ще си отиде милиционерът от Мирково две мнения няма, както и фактът, че съдебната власт трябва да се върне в МП, за да не прави България прокурска държава
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че те от Елена Йончева трябваше да започнат. Защо я бавят?
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами Елена Йончева кога?
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ураааааа! А Костадинов кога?
71
5
 
2
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Защо не изгоните някой китаец ама не ви стиска американски ***!!!
70
0
 
2
 
! Отговори
лустрация преди 2 години
На руските разузнавачи това им е работата но десетки български предатели ДС офицери в миналото са екзекутирани сега са на висши постове
69
4
 
2
 
! Отговори
жоро преди 2 години
Американците втьлпиха на нашите управляващи че Бьлгария е пьпа на земята и те повярваха и започнаха да правят глупост след глупост!!!
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
e kak da izgoniat bg prezidenta?! big problem.
67
1
 
4
 
! Отговори
МУТРОФАНОВА преди 2 години
Ти не разбра ли, че България не е Руска губерния
66
1
 
3
 
! Отговори
БСП ВИЦЕТО преди 2 години
Аман от тия руски шпиони.....направо закривай руското посолство
65
4
 
7
 
! Отговори
teo преди 2 години
Българите чакат с нетърпение и посланика на Русия да бъде обявена за персона нон грата и да няма право повече да влиза в България ! А ДАНО АМА НАДАЛИ !!!
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е тайна, че дипломатите в посолствата по света се занимават с шпионаж. Такава дейност развиват и в други посолства в Българя и български дипломати, работещи в чужбина. Просто сега Русия е черната овца.
63
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В държавата ни управляват мафиоти станали олигарси след разпада на Комунизма(социализма в БГ).Те с помощта на ГЕРБ и Бойко заеха всичко.Всички те са подчинени на Путин.Ние както виждате нямаме прокуратура.Всичко което се прави е да се замаже пред ЕС и НАТО.Нашите ,които имат достъп до информация до НАТО и ЕС,незабавно трябва да бъдат спряни.Тук владее Путин от години.
62
2
 
3
 
! Отговори
БСП КОМУНДЕ преди 2 години
Вън руските шпиони от БГ
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските медии на 80% са руски или Путински.Свободни медии няма или ако има са сериозно атакувани от руските като несвободни.България е Путиния.Само Петков,Василев и ДБ са анти-Путин.Всичко останало работеше или работи за Путин.България не е свободна държава.
60
2
 
3
 
! Отговори
БСП...ФОРС МАЖОРЕТКА преди 2 години
Направо закривай посолството
59
4
 
6
 
! Отговори
FARA преди 2 години
Борбата с чуждите агенти е законодателно закрепена в САЩ преди повече от 80 години. Всеки, който получава пари от чужбина, е длъжен да се регистрира като чужд агент. При това няма значение кой ги праща. Идват ли от чужбина, значи си чужд агент и потенциален проводник на чужди интереси. В този смисъл едва ли има българска медия и НПО, която да не е чужд агент, т.е продажници. Но всички се пишат патриоти и българи.
58
11
 
7
 
! Отговори
Който иска да воюва преди 2 години
Път му прав. Зеленски набира доброволци. Осигурява храна и оръжие. Има и няколко останали стринги, прашки по нашему. Плевнелиев вече се записа.
57
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проследете плащания към политици и медии от Русия в последните 4 години и Ви стане всичко ясно .ДАНС да се задейства.Също така проследете плащанията към троловете.Лесно ще ги откриете в коментарите тук и във фейсбук.Ще ги заловите много бързо.Не са много най-много да са до 1000 човека.