САЩ подкрепиха Кирил Петков в борбата с корупцията

Премиерът с важни срещи при посещението си във Вашингтон
145
САЩ подкрепиха Кирил Петков в борбата с корупцията

Силна подкрепа за усилията на България в борбата с корупцията получи министър-председателят Кирил Петков по време на срещите му днес в Държавния департамент на САЩ във Вашингтон, съобщават от правителствената пресслужба.

Петков запозна в детайли американското правителство с мерките на кабинета за изкореняване на корупцията, както и с реалните стъпки за провеждане на съдебна реформа. Акцент в първите разговори на премиера днес бяха също действията на българското правителство, с които да бъде осигурена енергийната независимост на България и диверсификация.

Премиерът изтъкна усилията на кабинета да бъдат намерени дългосрочни решения за страната ни, които да дават сигурност и стабилност, след едностранното прекратяване на доставките на газ от страна на „Газпром“. Петков акцентира върху потенциалните възможности в тази посока и значението на международно сътрудничество, и по-специално със САЩ, по енергийните теми.

От американска страна беше приветствана също подкрепата на България за Украйна. Премиерът Кирил Петков потвърди категоричната българска позиция по отношение на руската агресия, като отбеляза още хуманитарната помощ, която страната ни оказва на Киев, както и решението ни да предоставим военно-техническа помощ на Украйна.

В Държавния департамент на САЩ премиерът Кирил Петков се срещна с главния съветник по енергийните въпроси Амос Хохщайн, с подсекретаря по политическите въпроси на САЩ Виктория Нюланд, както и с координатора по политиката на санкциите Джим О‘Браян.

След срещите си в Държавния департамент, министър-председателят Кирил Петков посети Съвета по национална сигурност на Белия дом, където разговаря  със съветника по национална сигурност Джейк Съливан. В рамките на визитата си във Вашингтон премиерът Петков предстои да проведе още разговори в Конгреса и в Световната банка.

В столицата на САЩ премиерът е придружаван от министъра на енергетиката Александър Николов, министъра на отбраната Драгомир Заков, както и от заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
ДС информатор преди 1 година
Няма как да знаем какво са говорили. Не са ползвали переводчик или переводчица.
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С каква корупция се бори Петков, като ги уличиха вече в далавери с газа, с тока, с Чирен, да не забравяме изборите. Корупция е и това, че му се размина когато наруши Конституцията. Да не би САЩ да са се преборили с тяхната корупция, че ще подкрепят някой си. Празни приказки.
96
3
 
1
 
! Отговори
перко преди 1 година
И НАКРАЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ ВСИЧКО Е БИЛО ЕДНА ЕКСКУРЗИЯ!!! !
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво по-точно е направил Кирчо-Сеирчо за корупцията ??? Да вземат да обяснят на целокупният български народ нашите "партньори", какво аджеба Киро е свършил за корупцията, та ние не знаем ??
94
2
 
9
 
! Отговори
Бивш цар преди 1 година
Смех, смех, смех , ама за наша сметка.Вермайте ми.
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ иска да идва да копа за шистов газ, защото и трябват ресурси и понеже не можа да стартира копането в Украйна, ние сме следващата мнооооого лесна цел. Още при отказа на Русия да ни продава газ, написах, че до няма и месец ще почнат да ни клатят за шистовия газ и днес вече по телевизията активно почнаха да натискат правителството да махне мораториума а проучванията и добива на шистов газ, защото имало голяма американска компания, която искала да добива и да ни продава "за без пари" видиш ли!
92
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепа в борбата с корупцията от най-корумпираните в света, голяма ирония.
91
1
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Какво корупция в България ? Оказа се че такава няма.Рашков никого не хвана.
90
2
 
13
 
! Отговори
питам се преди 1 година
Кога ще се прибира това влечуго ,за да чуем кой какво му ,,вика,,
89
2
 
13
 
! Отговори
KOKO преди 1 година
Договарят колко милиона $$$ да пратят в офшорната му банкова сметка - за да може като се върне да изпълни заповедите на работодателя си ! а пък туй за корупцията е някакъв предлог и естсетвенно прах в очите на хората !
88
4
 
17
 
! Отговори
+++ преди 1 година
И как по точно го ПОДКРЕПИХА,къде го подкрепиха и кой го подкрепи/дайте фото да видим/.Кирооо, ставаш смешен,защо не си останеш в САЩ от там със сигурност ще пребориш корупцията, а пък и Канада ти е близо.
87
2
 
13
 
! Отговори
Захаров преди 1 година
Състава на трупата на Кирчо в САЩ не подсказва центъра на разговорите да е корупцията. Какво ще ни споделят Кирил и спътниците му за войната, енергетиката и външната политика в частност СРМ, РФ и ЕС? Покажете истинската картинка, а клишетата за корупцията си ги обсъждайте във вашите групички. Ако ви стиска, де.
86
3
 
16
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 1 година
Кире, с чистачката на Белия дом говори ли? На мияча на прозорци обясни ли му за проблемите ни? Кире, смешен си, жалък си, ти си извращение на природата. Гръмни се, да не мъчиш нас и себе си!
85
2
 
15
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Само корупция са им в главите на които дойде на власт!Ами направете нещо и за благоустройството на държавата за добруването на народа вкарайте малко данъци и в държавни благини,предприятия,хлебозаводи,аец,тец,вик тръби и филтри,асфалт та да имате изход при спекула и картели,вкарайте бг тол да работят нещо не цял ден да спат като камери имаме си кат и дай за това!Само с торти и джипки,разходки из чужбина и самолети за С.Македония и разходки със самолет на аверите от футболният клуб!Ид,,.иоти!
84
2
 
15
 
! Отговори
Край преди 1 година
Трябваше да влезе в някой музей на Тюсо щеше да се снима как го посрещат Том Круз, Робърт Де Ниро и Шакил ОНил барем. Можеше и разговор с Бай Дън да проведе.
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващата стъпка е US да даде благословията си за по евтин газ за BG в замяна на РСМ.
82
4
 
22
 
! Отговори
! преди 1 година
Скъпи сънародници, виждате какво се случва пред очите ни, Киро продава България на САЩ. Точно в този момент се подписват едни документи, които пряко застрашават националната сигурност. Призовавам всички българи да преминат от режим гражданско неподчинение ! Нека им покажем, че заедно можем !
81
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само за корупция приказва Кирчо , а кокорчи усвоява по 8 милиарда
80
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в какво по-точно се изразява борбата на това недоразумение с корупцията? Дори не знаех, че водел някаква борба. Но важното е, че САЩ го подкрепят, пък каквото и да е.
79
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ не го подкрепят те си играят с него като пешка и му казват какво да прави в България