НС решава за нулева ставка ДДС върху храните

Предложението идва от "Възраждане"
9
НС решава за нулева ставка ДДС върху храните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът ще продължи обсъждането на първо четете на промените в Закона за ДДС, внесени от "Възраждане". Поправките предвиждат въвеждането на нулева ставка на ДДС за доставката на някои стоки, сред които хранителни продукти и напитки от малката потребителска кошница, вода и доставка на природен газ, електроенергия и централно отопление за бита.

Депутатите ще обсъдят на първо четене и законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. В него се предлага актуализиране на действащата нормативна уредба на компютърните и компютърно свързаните престъпления в обособената част на Наказателния кодекс.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: парламентДДС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Таралеж Накълбо преди 1 година
Дайте пари в ръцете на хората, за да имате очи после да ги взимате.
7
1
 
6
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Алчността на търговците е безгранична и ползите за крайния потребител ще са или нулеви, или нищожни.За това ДДС не трябва да се намалява за никакъв вид стоки и услуги,а да се мисли само за увеличението на заплатите и пенсиите,за да се увеличава покупателната ни възможност-сиреч стандарта на живот.Само така ще може да се каже,че правителството мисли за народа.
6
2
 
12
 
! Отговори
цццццц преди 1 година
Ползата от това ще е нулева. Търгашите ще реализират още по големи печалби. Копейките се опитват да трупат актив.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4, никой не иска при частника, щото частника гледа да те избомби....затова шефове на баничарници карат коли по 50-60к, а женичките там са на минимална, в заведенията и хотелите същата работа, в магазините и там...дори ит-тата ни ги бомбят...просто щото бачкат в България
4
1
 
13
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Ако НАП си вършеше работата заедно с Митници и до сега бяха вкарали поне един робовладелец за укриване на доходи данъчни престъпления и за неосигуряване на реалната заплата щеше да има много пари и за пенсии и за всичко . Само едно ел управление до сега ако бяха вкарали поне 100 000 от администрацията щяха до сега да са в частния сектор и да бутат икономиката нагоре а спестените държавни пари щяха да са милиарди на година. Ама всеки иска на държавно , никой не иска при частника сещаш ли се
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неадекватни до края на света. Ние нищо друго не произвеждаме. Кой ще пълни хазната. Пенсии, здравеопазване, обрзование???? От къде???? Цените няма да паднат. Живеете в паралелна реалност без никаква представа пт психологията на българския бизнес.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо няма да приемат в интерес на българите.
1
1
 
31
 
! Отговори
1-n преди 1 година
Пълни глупости. Едни хора ще приберат разликата вместо бюджета, на каса цените няма да мръднат