ГЕРБ обявиха провал на правителството в енергетиката

Коментар на Делян Добрев
13 юли 2022 12:00, Росен Стойчев
49
ГЕРБ обявиха провал на правителството в енергетиката
Снимка: БГНЕС

Провалът на това правителство е най-явен в сферата на газа, заяви депутатът Делян Добрев в декларация от името на ПГ на ГЕРБ-СДС от парламентарната трибуна.

Първото нещо, което направихте, е да съсипете "Булгаргаз", коментира той и посочи, че целта е била да върнат посредниците. По думите му цената на газа само за пет месеца е скочила с близо 70 процента, а от първия ден на този кабинет увеличението е 82 процента, съобщи БТА.

Всички чухме от шефа на "Булгаргаз" по време на Комисия по енергетика, потвърдено впоследствие от службите, че за август не са осигурени количества газ, посочи Добрев.

Още по темата
По думите му, това означава, че в България трябва да бъде въведен ограничителен режим. Държавата, министърът, Министерският съвет трябва да прецени за август кое предприятие ще работи и кое не, посочи той. Добрев попита "Топлофикация" ще подава ли топла вода на гражданите и кое точно предприятие ще бъде спряно, защото няма количества газ.

"Този проблем не е само за месец август. Същата е ситуацията за септември, още по-лоша е ситуацията за октомври, дори няма да споменавам ноември и декември. А за догодина освен азерския договор, друг газ няма", коментира бившият енергиен министър. По думите му, след септември, от октомври нататък, а и следващите години България няма 3 млрд. кубика газ, а има 1 млрд. кубика, една трета. Т.е. две трети от консумацията в България трябва да бъде ограничена, ако не бъдат предприети спешни действия, каза Делян Добрев.

Газът е скъп, но за сметка на това го няма, коментира още Делян Добрев. Той посочи, че 32 процента е увеличението от началото на този месец. На 12 юли взимате решение колко ще е цената на газа от 1 юли, отбеляза той и попита кой ще компенсира бизнеса за решение, което се взема ретроактивно. Всеки месец бизнесът започва да работи, консумира газ и към средата на месеца му казвате колко е цената на този газ, посочи депутатът от опозицията.

"Договори нямате и газ нямате, оставяте държавата в газова криза", обърна се той към управляващите. "Много се надявам да направите правителство, за да може да си сърбате тази попара, която надробихте, защото ще бъде изключително нечестно да избягате сега и да оставите държавата в този хаос, да оставите президента да разчиства вашите бакии", заяви още Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Бухахаха преди 1 година
То при Герб щото всичко беше ток и жица
33
2
 
1
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Е, хайде да не забравяме и "заслугите" ви - а, Зеленчо мамин? Да те подсетя ли? Добре, да видим:- Бургас -Александропулис- Южен поток- АЕЦ Белене- Отказ от дългосрочния договор с Газпром ($290 за 1000 кубика) и преминаване към спотовия пазар- Създаване на енергийната борса (която моментално вдигна цените на тока с над 30%).Вярно, и новите кирчовци и кокорчовци хич, ама хич не са стока - но все пак трябва и на вас да отдадем заслуженото!
32
2
 
1
 
! Отговори
555 преди 1 година
Разбирам реакцията на някои хора неприемащи доказаната манипулация с кюлчетата и пачките. Такива хора вярват на неща ,на които искат да вярват, а не на факти. Обикновено тази настройка е провокирана от техни идоли от политическия елит които използват умело , че лъжа повторена 100 и повече пъти започва да се възприема като истина. Това е стар комунистически похват, който все още работи. Разбира се този прийом въздейства ефективно най-вече върху млади хора, които все още нямат житейски опит.
31
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
България и след това Полша бяха използвани като пушечно месо с " най-умните ръководители" за да се види как ще реагира Русия след отказ за плащане в рубли .Видяхме какво стана. Иначе ние доказахме , че сме най-послушните на господарите си, само дето още не сме почнали да ходим на четири крака.
30
5
 
3
 
! Отговори
до 35 преди 1 година
Хайде посочи ми една фирма или домакинство което да се е оплакало, че НЯМА газ ! Посочи ми една държава без инфлация в ЕС ! Посочи ми и къде в ЕС има горива (бензин, нафта) с по-ниски цени от тези в България !
29
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя се състезава с вожда си по лъжене! Газ има и ще има , не виждам нито една спряна фирма заради липса на газ! Стига вече с тия заплахи и лъжи, смешни сте!
28
10
 
10
 
! Отговори
Рублейкин преди 1 година
Това хасковлийче нищо не разбира от енергетика! Не му вярвайте на нито една дума.
27
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Дилиянчо го казва значи не е истина. Той до сега все едни странни сметки прави дето нито веднъж не излезнаха, ама кокво да прави като е ужасно зависим и въжето вече е надянато на врата му. Просто няма друг изход за него. Съжалявам го.
26
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя бузестия, разбира от енергетика колкото свинкя от кладенчова вода. Ама то тиквата ги избираше всякакви, само да са по-прости от него.
25
6
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ТУК ПИШАТ ЕДНИ ПЛАТЕНИ ЗЛОБАРИ МРАЗЕЩИ СЕБЕ СИ И НЕДОВОЛНИ ОТ ЖИВОТА СИ СЕ ТЪРСЯТ КЪДЕ ДА СИ ИЗЛИВАТ ЗЛОБАТА И ОГРОМНИ РАЗБИРАЧИ ОТ ДЪРЖАВНИ ДЕЛА КАК ДА УСПЯВА БЪЛГАРИЯ КАТО ИМА ТАКИВА ЖИТЕЛИ ИМА И ТАКИВА УПРАВНИЦИ БКП ПЪПЪ ВЕЧНА ДРУЖБА
24
7
 
4
 
! Отговори
Когато се разбра, преди 1 година
че ще има избори и чекмеджетата станаха фалшиви, кюлчетата май са бронзови, а пачките са имитация само отгоре и отдолу по една истинска банкнота, а между тях вестници ! Те и номерата дори на еврото и кюлчетата не фигурират в никоя банка, биле нарисувани с перманентни химикали за да не се изтрият ? Минаха 3-4 години чак сега откриха "манипулацията", много бавно тези лаборатории бе, те технологиите се смениха няколко пъти.....с каква са ги излседвали ?
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според новите таван на горивата направо щяло да ни ощети понеже те щели да паднат, та за толкова грамотни ви имат белите якички, но иначе са притеснени семптемрври да не сте на море, че направо едните маскари не минават 4%.
22
4
 
8
 
! Отговори
Боже, преди 1 година
на къде върви тази манипулация в България към какви висоти, вече имало и петторна експертиза която казвала, че чекмеджето е манипулирано ? Значи американците с техните най-високи технологии в криминалистиката паднаха толкова ниско, че "европейските" пачки на Тиквата победиха и техните технологиите, не само българската прокуратура ?
21
16
 
6
 
! Отговори
555 преди 1 година
Надявам се всички чухте по новините , че 5 европейски лаборатории са изследвали дадените им материали по въпроса за пачките, кюлчетата,снимковия материал злепоставящ Б. Борисов. Всички са със заключението, че снимките са манипулирани. Така , че всички излъгани камили , да си запишат час при Бойко за да му се извинят. Това разбира се беше една от многото манипулации , на която много шарани на гола кука се хванаха, спирайки възходящия път на развитие на България.
20
4
 
15
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Защо когато стане дума за енергетика виждаме само този крадец да се изказва, нали Тиквата го замени с теменужката именно заради некадърност и корупция ? Знаят ли ге*р*беругите изобщо, че живеят на земята ?
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Газът е скъп, но за сметка на това го няма" __________________________________ Това са две лъжи, произнесени в едно изречение. Газ има в изобилие. Той е в Русия. Руски газ има и в България, в тръбопровода "Турски поток". Руският тръбопроводен природен газ е без посредници и е евтин. Единственото задържително условие е Ние да се съгласим да го плащаме с рубли. Както направи Орбан.
18
9
 
6
 
! Отговори
Новини преди 1 година
Петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция "Бояна" показва, че те са били манипулирани. Това оповести председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април Томаш Здеховски. Той поясни, че информацията е предоставена от българската прокуратура. "Експертизата показа, че снимките и видеото са манипулирани. Има много несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките, на водните знаци, холографските стикери, све
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие провалихте държавата във всички области,а тия само в енергетиката,затова ще го преживеем.
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Погледнете го това на снимката,дето още не му е мутирало гласчето,и което ви беше пишман министър,както и наследничката му Теменужка и се опитайте да повярвате на лъжите им и на капацитета им.
15
3
 
12
 
! Отговори
Cartman1912 преди 1 година
В допълнение точно решенията на ГЕРБ сега ни поставят в неизгодна позиция. Първо спряха АЕЦ Белене, който при сегашните цени на електроенергия щеше да се избие за 5 години дори при преувеличената себестойност, която ГРЕБ вадеше. Второ построиха с наши пари газопровод на Русия, а те за благодарсност ни обявиха за неприятелска държава и ни спряха газа. Трето умишлено бавеха с години газовата връзка с Гърция, за да може да се звисими от Русия.