Роми крадат и дрехи от простори, пропищяха в "Западен парк"

Кварталът е потънал в изпражнения на коне и кози
Обновена: 25 май 2015 10:47 | 25 май 2015 10:30, Камелия Цветанова
149
Роми крадат и дрехи от простори, пропищяха в "Западен парк"
Снимка: Булфото, архив

Хората от столичния район "Западен парк" пропищяха от набезите на ромите, които живеят в съседния "Факултета".

В "Западен парк" вечер не можеш да се движиш сам, ако ли пък се ремонтира нещо, веднага след това е счупено, оплакват се хората от блоковете там.

"Качват се на балконите посред бял ден и крадат, не можем да си отворим вратите, крадат ни и дрехите от простора. Идват с коли, с коне с каруци на игрището, пътеката тук е цялата в изпражнения от техните добитъци, това не е редно, ако искаме да живеехме на село, ще отидем, но не може това да  се случва в една европейска столица", оплака се жена от района по bTV.

"Тук се играе, пикае, ходят коне, кози", допълни я възрастен мъж, който живее в съседство до игрище, което по думите му и ден, и нощ е пълно с роми, които ритат футбол.

"Счупиха ми стъклата, замеряха ме с камъни. Обгазяват ни, горят гуми, музиката е непрекъсната, гюрултия страшна", продължи с жалбите той.

Едно от момчетата от квартала обяви, че заради ромите няма как другите деца да играят на игрището.

"Те идват на групи. Тръгват си 30 човека, идват нови 30 и за нас не оставя място", обясни той. Освен това кражбите в "Западен парк" се ежедневие и жалбите на хората в Трето районно управление са непрекъснати.

Районният кмет на "Красна поляна" Иван Чакъров призна, че и да него има подадени сигнали от хората в "Западен парк" заради денонощния шум. Според него обаче проблемът е свързан със сигурността, а има ли полиция, ще има и ред.

На фона на бунта на жителите на "Западен парк" той защити ромите. "Ние трябва да свикнем да живеем с тях, къде да играят ромските деца, да ги пратим в концлагер ли?!", обръсна се той към недоволните хора.

В същото време обаче призна, че 80% от постройките във "Факултета" са незаконни. 

"Кой го построи тези къщи, бяха 33 преди години, а сега са 3300, кой им разрешава да строят", попита го жена, а  кметът й отговори, че ромите няма разрешение за строеж и дори ги санкционират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"... и дори ги санкционират."ДОРИ!!!безочливи страхливци!
74
1
 
4
 
! Отговори
Володя преди 8 години
Незабавна кастрация на тези не еволюирали същества. Санитарна сеч на лошия мат'рял. Екарисажа да работи нон стоп.
73
1
 
5
 
! Отговори
не разбрах преди 8 години
" ...обръсна се той към недоволните хора ... "Кое си обръсна към хората и те станаха ли доволни?
72
14
 
2
 
! Отговори
NoHope преди 8 години
Станишев и шайка окрадоха милиарди и ГЕРБ не ги пипа с пръст. За какви ромски кражби говорите, то България би откраднала и себе си ако можеше.
71
2
 
29
 
! Отговори
КАК? преди 8 години
Как е възможно да протестирате против , незнайно защо наричани "роми"? Нима не знаете,че те са на по-високо ниво от българите и на тях всичко е позволено-да не работят, да не плащат данъци, да правят каквото си искат,да крадат и убиват ,но за сметка на това държавата т.е. ние сме длъжни да им осигурим издръжка и жилище!
70
1
 
28
 
! Отговори
Бай Коста преди 8 години
Ега ти изтървания кмет. Политиците вече бранят с голи гърди своите гласоподаватели. Защо ги няма президентът, премиерът, баш кметовете и областните управители?
69
2
 
19
 
! Отговори
калашник преди 8 години
не ние да се учим да живеем по техен тертип а те трябва да се научат да живеят по законите които важат за нас.,в тази държава,която добра или лоша ние си я тачим.а кмета на красна поляна да се научи да тълкува закона както трябва,а не да ни учи на покорство,защото в неговият район,до виетнамските общежития на един мой познат му разкостиха къщата през март ,и знаете ли какво му казаха полицаите,що не я продадеш,така и не можеш да я опазиш..това става в красна поляна в софия.
68
3
 
39
 
! Отговори
1111111111111 преди 8 години
Няма никога повече да отида на протест срещу преди 3 седмици бях на протеста в градинката срещи Софийския университет от 20 000 потвърдили бяхме едва 300 човека.Всяко чудо за 3 дни и това ще отшуми сега,а ще стават повече и повече.А вие псевдо патриотчета сте силни само зад компютрите и телефоните,но не и да се надигнете от дивана,знаете само да псувате и хулите и се надявате друг да ни оправи положението.СРАМ МЕ Е да си нарека българин заради такива,като вас!
67
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека ви крадат щом ги търпите.
66
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И всички знаеме много да пишеме тука, ама сме мишки и затова ще ни. Защо като се организира протест против своеволия, при заявили участие 19000, имаше 300 човека. Защо бе мишки. Драскайте си тука и се оплаквайте, ама ако стане време за действие, всички ще си мишкувате пак. Ще се бяга от тука, то е ясно заради тоя *** народ!!!
65
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво да кажем за Разсадника. Квартал на 10 мин. от центъра. Ромското гето на Константин Величков. Баба ми има къща отзад и ви казвам, че е страшно. Застроиха си къщи по тротоарите, а нас за паркиране на тротоар-200лв. особено кмета на Красна поляна. Ходихме и като му казваме, че съседа строи незаконно, че си е построил и къща на техния общински тротоар, той ти вика пуснете си жалба, но нищо няма да стане.Докато не стане революция, да има правила, които важат и за тях, тежко ни
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека ви крадат щом ги търпите.
63
2
 
26
 
! Отговори
АНОНИМНА БЪЛГАРКА преди 8 години
Господа управляващи и господа кметове докажете ни , че не сте корумпирани като задействате машината на 360 градуса.Стига привилегии за едни , за тези които не са положили и 1 ден труд , а за другите, които работят и на минимални заплати- терор и дискриминация.Ние сме българи- дискриминирани в собствената си държава. Какво трябва да стане за да се събудите?!
62
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
беше хубав квартал
61
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За това избягахме от БГ, заради такива мижави кметове като тоя! Дано му окрадат всичко магналите ! И да остнае гол и бос на улицата, да ходи да живее с тях !
60
2
 
44
 
! Отговори
край преди 8 години
Българите там са на предната линия -не ги ли подкрепим ние. Утре в двора до вас ще горят гуми.
59
2
 
33
 
! Отговори
край преди 8 години
Той кмет е типичния ни управленец в момента. Лапане без отговорности му дай. Държавата трябва да се преинсталира не са обаче тия дето ще го направят.
58
4
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Дъното не е стигнато още. Още няколко години и хората ще започнат да бягат и да продават жилищата си и в тях да се настяняват . Лека полека ще завладеят всичко. Тъжно и реално...
57
2
 
26
 
! Отговори
една преди 8 години
Идват избори! Пак си изберете кмета, за да ни говори за ромската интеграция! Всички, който ги защитават да бъдат изпратени във Факултета за поживеят известно време. И не сами, а с целите си семейства, да видим дали ще говорят после так.
56
1
 
36
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
Според кмета на Община Красна поляна : "Ние трябва да свикнем да живеем с тях....", а защо те не свикнат да живеят с нас и да са съобразяват с всички закони и задължения за гражданите в Зепублика България, не може да имат само права, а ние само задължения или идват местни избори и трябва да се купува електорат.