Край на безплатното паркиране, шофьори осъмнаха със скоби на колите

Отмяната на таксите за "синята" и "зелената" зона беше временна мярка
31

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Синята" и "зелена" зона за паркиране в София вече се заплащат.

Нарушителите ще бъдат глобявани, а паркираните автомобили, които пречат на движението, ще бъдат репатрирани принудително.

Още по темата

Заради неспазване на правилника за движение в града се налага да бъдат отворени зоните за платено паркиране, обясни зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев пред БНР.

"Вече са стотици жалбите, свързани със "зелената" и "синята" зона. И те не са само от граждани, които са ползватели, живущи в съответните зони. Изключително много нарушения на Закона за движение по пътищата се случват. Създават се предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Мерките, които ние предприемаме са и нашата отговорност и към финансирането на транспорта, защото е ясно, че приходите от "зелена" и "синя" зона подпомагат дейността на градския транспорт, а нашата идея е да имаме по-чист, по-екологичен транспорт и съответно това да се случва в дългосрочен аспект, а не да гледаме краткосрочно за месец-два", обясни той.
Безплатното паркиране в центъра на София беше въведено като временна мярка в борбата със заразата от коронавирус.

Тази сутрин много автомобили в столицата осъмнаха с поставени скоби.

Голяма част от шофьорите в София не знаеха, че днес "синята" и "зелената" зона за платено паркиране в града отново работят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
тигъра преди 3 години
Трябваше няколко дена да съобщавате ,че зоните почват да работят и да ги пусните от понеделник 11.05.
27
3
 
4
 
! Отговори
Незнанието на закони преди 3 години
не освобожбава от тяхното действие.Има Държавен дестник, всичко е обнародвано.
26
2
 
8
 
! Отговори
Няма лошо от зоната преди 3 години
Живея в зелената зона и плащам 100лв на година за винетка. По-скъпо ми излиза да обикалям с колата да търся място да паркирам, когато няма зона. Ако няма зона НИКОЙ няма да може да паркира НИКЪДЕ в центъра, защото всеки иска да влезне с колата там където е тръгнал.
25
5
 
11
 
! Отговори
Чудесно е преди 3 години
От зоната се оплакват само хората, които не живеят в центъра. Два месеца не можех да паркирам пред вкъщи. Сега имаше 8 свободни места в пресечката ми :)
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Заради неспазване на правилника за движение в града се налага да бъдат отворени зоните за платено паркиране, обясни зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев"*Едното няма нищо общо с другото. Да ги е... и Калинките.
23
0
 
7
 
! Отговори
f e психопат преди 3 години
Ако не вярвате в качеството на водата, което поне в София е най-доброто в страната, можете да ползвате калиев перманганат за дезинфекция. Само в природата, обаче. За дезинфекция на вода от локви, малки блата, застояли водоеми.Но той се ползва само ако знаете как. И предимно от специалните части на армията по цял свят, за да се дезинфекцира вода от очевидно замърсени източници. Тя се познава по мехурчетата, които стоят над нея, помътнелият и цвят и т.н.В България това е измислен проблем.
22
4
 
4
 
! Отговори
f преди 3 години
друг начин да пречистите водата е, да дрънчите по изключително плътно с плътно предметче и твърдо, за да има потенциална енергия и звук, след това пускате предмета да потъне във водата и с времето се почиства, но и да е затворена с капачка, и пак малко я мърсят с течение на времето, с невидимите си джаджички омазани с кал, минаващи малко през стени!
21
4
 
4
 
! Отговори
f преди 3 години
другият начин да пречистите водата, е да светите синя светлина в нея, за да е синя светлината, може би волфрамовата жичка трябва да е силно нагъната на къси вълни!
20
5
 
5
 
! Отговори
f преди 3 години
Пълнете големи шишета от минерална вода с чиста чешмяна вода и ги слагайте в колата, карайте и движете колата, това ще пречисти водата и тя ще започне да антимагнити колата, няма да могат да ви я спират с иемпита, няма да ви следят, и няма да ви катастрофират с иемпита невидими, закачени под колата или под капака! Движиш се, и като спреш да се движиш, започва да свети, светлината пречиства водата и върши чудеса, най-добре ускорение и спирачки да има къси вълни! Може да имат ключове от колата ви!
19
3
 
4
 
! Отговори
f преди 3 години
Разбира се, че топлината лекува коронавируса! Топлината звучи! Положителната топлина може да достига до хиляди градуса температура без да пари, отрицателната топлина пари и изгаря, но или термометрите са отрицателни, или положителната топлина е по-бърза, ходи където си иска, и не се задържа в термометъра да не го пръсне! КАЧЕСТВЕН много басов звук допрян до тялото да видим какъв коронавирус ще остане в тялото! ...Има и отрицателен звук който дори пречи,мразнее!Басът работи по-бавно,но по-сигурно
18
3
 
6
 
! Отговори
До столичанин 10 преди 3 години
Да сложиш скоба на паркирал опасно с предпоставка за ПТП или пречиш на движението е висша форма на идиотизъм присъща за столичните институции. Това, че не си вършат работата ако нямат пряк интерес е съвсем друг проблем!!!
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпоставка за произшествие и платено паркиране нямат нищо общо.Значи ако не ви се плаща за зона не ви интересува дали има паркирал посредата на пътя или на тротоара така ли???
16
1
 
12
 
! Отговори
костанаа а преди 3 години
Ако държавата требва нещо да ти вземе ще прати $ъдебни !зпълнители и подобна $*** н0 ако тряббва да вземеш - некой лев от бюро по труд@ чакаш един месец и имаш задължителна дата за посещение за да ти говорят глупости и да ти намерат б***чкане щот немаш заради кобито дивтнайсии вирусчи с 3 карфички отгориии !!!
15
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 3 години
До Столичанин 10Казваим какво пише в закона. А това че не се спазва е всеобщ проблем
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина пара няма след 2 месеца сравнителна безработица, но на снимките нови Маздички, Фолксвагенчета, тук таме по някой Мерцедес или БМВ. Иначе НЯМАААААА.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Обединеното кралство и заплатите на лекарите са други без Б.джонсън да им обещава някакви допълнителни стимули да работят ,защото там трудът и на който и да е лекар е по-високо платен от този на таксиметровия шофьор например.Тук у нас няма заплащане според ценза ,защото ценз за министър-председател няма -така че зони цветни всякакви щом си търпиме е така
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимка 13: тоя добре си е спрял, какво. Половината кола в кръстовището.
11
12
 
11
 
! Отговори
Така трябва преди 3 години
В следстие на безплатното паркиране всички, които имахме работа в центъра, се въртяхме по 40 минути под часовник, за да паркираме и да си свършим работа за 20 минути в някоя администрация.Синя, зелена, лилава и кавява зона да сложат. Който няма пари - има метро. Има пари - пак не става за повече от 2 часа. Какво по-справедливо от това?Едно паркомясто в Лондон преди Брекзит се продаде миналата година за 500 000 паунда...Колата е лукс, за тези, които могат да си го позволят. Тя не право.
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е това може да се случи само у нас без предупреждение -например -имате 24часа да си изтеглите колите от синята зона айде тя вече е платена и на вас ще ви вземеме колите елате да си платите глобата -никакво време хората да реагират и да се съобразят с новите мерки -това е България Б.Б реши така и на минутата всеки трябва да реагира -ами съдете ги -съдете държавата -защото само така ще въдворим някакъв ред -съдете -консултирайте се с адвокати -те по-добре знаят
9
2
 
12
 
! Отговори
Столичанин преди 3 години
До 8Ела в Лозенец да видиш как е забранено, даже багажниците им стърчат в кръстовището, звъним на центъра за адска мобилност и КАТ, никой не санкционират. Иначе ако си в очертана зелен а или синя зона и не си заплатил, за около 30 Мин си със скоба