Застрахователи не предлагат полица "чума по животните"

Причината била, че нямало търсене на подобна услуга
18 юли 2018 08:30, Петя Славова
20

Три от най-големите застрахователни компании у нас не предлагат полица, която защитава стопаните от появата на чума по животните.

Още по темата

Причината - нямало търсене на подобна услуга. Данните са на най-големия застрахователен брокер у нас.

Допреди дни стопанка отглеждала близо 130 животни. Заради чумата, ветеринарите умъртвили всичките. Нито едно от тях обаче не е било застраховано, тъй като фермата била съвсем нова, съобщава Bulgaria ON AIR.

Списъкът с болести, които покрива застраховката е ограничен. Стопаните плащат като застраховка около 11% от стойността на всяко животно. Или за стадо от 20 овце, полицата би струвала около 500 лв. годишно.

Ако стопанинът изрично пожелае, компанията може да включи заболяването в покриваните от тях щети. Ако го прецени обаче като твърде рисково, е в правото си да поиска повече пари или да откаже сключването й.

Ако застрахователите обаче се съгласят, задължително условие е животните да са здрави. И още една уловка: В рамките на 15 дни след подписването й, застрахователят не носи отговорност за заболявания, които могат да се появят.

И както сочи практиката след предишни епидемии, сега се очаква бум на търсенето на застраховки срещу чума.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ИМА ЛИ ЗАСТРАХОВКА СРЕЩУ ЧЕРВЕНА Ч У М А
17
0
 
0
 
! Отговори
Alek преди 5 години
До АнонименВидно е ,че нямате опит в застраховането :D Застрахователите си плащат стига събието което сте претърпели да е включено в полицата Ви. Когато се сключва застраховка се посочват какви рискове иска клиента. Повечето пъти клиента ,за да заплати възможно най ниска премия изключва голяма част от рисковете по договора и при събитие сочи с пръст и плюе по посока на застрахователните компании. АКо имаш право по договор и не ти е платено обезщетение много бързо КФН ще се намесят.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чумата Борисов
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност въобще такава болест и във разновидноста й африканска има ли я описана в световни,международни ветеринарски,медецински практики,справочници,статии,симпозиуми,конгреси на организации здравни,ветеринарни,инфекционни,епидемиологични,бактериологични с описания от къде се появявава и как се поема от тревопасно и воднопитаещо,млекобозаещо-бозаиник като много останали други даже употребяващи месо по хранителната верига щом като уж бе посочен район,а болеста неизвестна и как изглежда на много.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Застрахователите няма да платят и стотинка по застрахователната полица. Дори да застраховаш 100 овце, 99 да умрат, една да остане жива, ще кажат- "Не са умрели овцете ти, ето тази е жива" и край.Мои близки земеделци бяха застраховали засетите си площи. Градушка- всичко унищожено. Дошли застрахователите. огледали и им казали- "Я, тука има едно листо. Реколтата не е унищожена" и не им платили нищо.Застраховката значи да не вземеш нищо от застраховател и от държавата.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Застраховки срещу чума!? Да разбирам, че застраховката лекува чума?
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като хиени налазиха тия "застрахователи" ... няма да е учудващо, ако имат пръст в чумата... Тая държава няма да свърши добре ...
11
0
 
4
 
! Отговори
Застрахован преди 5 години
Ха-ха-ха, не предлагат сега... ако ги бяхте питали преди 6 месеца или 1 година - друга песен щяха да пеят
10
3
 
4
 
! Отговори
А преди 5 години
Защо да има такава застраховка след като има ваксина? Но българския животновъд отглежда животните си като през 12 век.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8 Пич, фермите са масово ръководени от хора, за които е немислимо, да дават повече от 600 лева на "работник", камо ли, да дават пари за професионални съвети и насоки и не говоря за малките фермери с под 50 крави и 200 овце. Говоря за едрите стопанства, пред които има техника, струваща половин софийски квартал. Точат се едни пари, правят се едни "врътки" и индустрията си заминава.
8
1
 
13
 
! Отговори
Застрахователите преди 5 години
/мутри/ освен да предлагат"нови"полици за рекет,да си спазват и споразуменията за изплащане на щети,а не човек да се чуди кой да мобилизира да му съдейства техни величества да си изпълнят ангажимента много след изтичане на срока.Ако обаче обикновен човек закъснее с плащане,след 2 часа започва тормоз...
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ч.ум.а в България, защото учените и ветернарите я напуснаха и отидоха на запад да работят и гледат животните на западяка.Тука останаха едни прости и крастави пенсионери да се прават на животновъди
6
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има чума в България, защото учените и ветернарите я напуснаха и отидоха на запад да работят и гледат животните на западяка.Тука останаха едни прости и крастави пенсионери да се прават на животновъди
5
2
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Има нема примерно казано
4
0
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Истински застраховател би застраховал дори топките на Баце, па той нека си ги отреже ако ще за 1 000 000
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А " чу.*** по политиците "
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България е важно политическата чума да се финансира .
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След това ще има бум на измислянето на причини да не изплатят парите. Тази формула, която се наложи в посткомунистическа България - "дай за да дадем", трябва да се преразгледа нацяло, от всеки един човек тук.