В "Топлофикация Разград" си купиха машина за броене на монети

Причината - много от клиентите им плащат сметките си именно така
1 ное 2019 22:12,
10
В "Топлофикация Разград" си купиха машина за броене на монети
Снимка: Pixabay

3 800 са абонатите на Топлофикация в Разград, а в града има една-единствена каса. Често обаче недоволни от високите си сметки за парно клиенти решават да се издължат на дружеството с жълти стотинки. За да не се губи време при броенето се стига до решението за купуването на машина, която да улесни работата на служителите.

"Наложи се купуването на тази машина, за да е по-лесно за нашата обработка на плащанията от клиенти. В случая тя ни помага да смятаме по-бързо плащанията от клиенти с монети", обясни пред БНТ Полина Георгиева, служител на "Топлофикация - Разград"

За по-малко от минута машината преброява 100 лв. на монети от различен номинал. Така тя помага на касиерките при срещи с клиенти като Филип Филипов. Той решава да плаща само със стотинки, след като частен съдебен изпълнител изисква от неговия тъст над 4 хил. лв. дълг за отопление в апартамент с отдавна изключени и дори премахнати радиатори.

Филип Филипов не е бил уведомен по никакъв начин, че е имало някакво дело, в което е осъден, се оказва пред свършен факт, че трябва да се плаща.

Той е категоричен, че новата придобивка на "Топлофикация" няма да го откаже да плаща с монети и преди дни се появил пред касата с 40 килограма по 1 и 2 стотинки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В "Топлофикация Разград" си купиха машина за броене на монети ... цената на машината ще бъде добавена към сметките на абонатите .... както и канцеларските материали ... командировъчните на шефа и разходите за новогодишния банкет .
8
0
 
33
 
! Отговори
свинята преди 4 години
ако не е топлофикация всички *** ще станат милионери
7
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не си плащат сметките навреме, почват да се сърдят като им се натрупат. После си правят херния, да носят чували със стотинки и да правят панаири по гишетата. Сякаш като наказват касиерките и клиентите, които чакат на опашка, вършат нещо народоугодно.Такива са правилата - плащаш. Като не ти отърва продаваш панелката с парното и си купуваш друга без парно. Иначе е голям кеф да се топлиш на тръбите на аванта, а?
6
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха , бафти селджуците сте останали из Вецеландия, предпочита докато преброят 40кг да загуби часове от собственото си и времето на чакащите след него, но не да отиде и да свърши нещо полезно, после се чудите що сте най-бедни. Времето е пари .
5
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Топлофикация най-омразната фирма в България.Дано ги закрия а кожодерите в нея да изпукат от рак
4
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те хората плащат със стотинки, за да не ви е лесно.
3
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези торби с монети трябва да се стоварят върху главите на някои управници!
2
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toва навремето беше отмъщение за сметките, но явно няма прошка:("Топлофикация не вярва на сълзи" - български документален филм.
1
6
 
49
 
! Отговори
Сина преди 4 години
Намериха им цаката