Мъж на 94 г. от старческия дом в Русе успя да пребори COVID-19

Неизлекуваните обитатели са 12, а 66 преодоляха заразата
Обновена: 25 авг 2020 13:58 | 25 авг 2020 13:57, Ния Христова
11
Мъж на 94 г. от старческия дом в Русе успя да пребори COVID-19
Снимка: Pixabay
Мъж на 94 години от старческия дом "Възраждане" в Русе успя да пребори COVID-19. На 23 юли там беше открито огнище на заразата. До момента там 86 обитатели са диагностицирани с вируса, предаде "Монитор".
 
Само 12 от обитателите са тези, които все още не са се излекували от COVID-19. Осем души от заразените починаха, а от останалите 78 души инфекцията вече са преодолели общо 66. На болнично лечение се намират шестима обитатели. Други шест с положителен PCR тест са настанени във вилата на общината в лесопарка "Липник". Преодолелите инфекцията се настаняват в кризисния център на организацията "Каритас" в Русе или на четвъртия етаж в старческия дом, където трябва да изкарат задължителна 14-дневна карантина.
Още по темата
 
10 от персонала са диагностицирани с COVID-19. Шестима са преодолели инфекцията, а четирима – две санитарки, социален работник и социален асистент, са поставени под домашна изолация.
 
Общо 15 души с коронавирус са починали в Русенска област. Сред тях са и осемте обитатели от старческия дом. През последното денонощие битката с COVID-19 загуби 76-годишна жена от град Ветово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е конспирацията на века . Целта да заробят хората с кредити и да изкупят бизнеси с напечатани пари. Поне още 2 години ще е този цирк
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бря..в портала ,да нема грешка,докторя и гербаджии големи лъжи ,кога ще пукне някой министър или депутат или милионер,тогава че вярваме )
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи щом той може не е страшно, не се умира лесно.
5
11
 
2
 
! Отговори
Салим преди 3 години
Сега тоя още ще го гледаме до памперс!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да е жив и здрав още толкова!
3
2
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Щом от дъртаците са оцелели 66, а само 8 са починали, толкова опасен ли е този вирус, че затварят граници, държави, икономиката буксува, деца не се раждат, че не смеят младите ...Да са живи и здрави дядовците и бабите още дълги години напук на "генерала" и неговия банкянски ментор !!!
2
7
 
9
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Друго в тази държава не се ли случва? Само КОРОНАВИРУС всеки ден по много пъти! Не ви ли писна вече?
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да празнува 104-и рожден ден.Истинския лакмус колко е устойчив българина на средна възраст на КОВИД-19 ще даде министър Кралев -типичният българин сега е дебел, алкохолик, водещ застоял живот и пробягал последите си 10км когато е бил тийнеджър.