Мъж получи хематом, след като падна в дупка на тротоар в Русе

Живеещи в близкия блок и общината си прехвърлят отговорността
4 фев 2021 08:09, Петя Славова
18

В Русе част от тротоар се срути под краката на мъж и образува дупка от близо два метра. Живеещи в близкия блок и общината си прехвърлят отговорността.

Васил Симеонов вървял по тротоара, когато той започнал да пропада. Изведнъж плочките, върху които стъпва, поддали и се образувала голяма яма.

"Близо 5 или 6 метра от пропастта, която се е отворила пропаднах и последствията бяха хематом под коляното, разправии с медицинския персонал в спешното",  споделя Васил пред Bulgaria ON AIR.

Наложило се е Васил сам да обезопаси мястото, тъй като никой друг не е взел мерки.

"Като стана инцидентът, постарах се по най-елементарния начин с подръчни средства да предотвратя повторен инцидент като сложих дървета, лента опънах. За да няма потърпевши като мен", разказа той.

Според живеещи в блока преди около година е имало ремонт, но са останали пукнатини. А в непосредствена близост са мазетата им.

"Това пропадане беше тръгнало и вече от дъждове, от атмосферни условия се получи това. То не се води към блока, така че би трябвало община, или кой.. не ми е ясно вече кой. Някакви мерки да се вземат", коментира Борис Грънчаров.

От общината обаче опровергават твърдението. Според тях пропадането се дължи на отместване на стената на съществуващия английски двор, който не е бил поддържан от живеещите в блока.

На етажната собственост ще бъде предоставен констативен протокол с указания да вземат мерки за обезопасяване, ремонт и възстановяване на тротоарната настилка. Дотогава обаче дупката остава така.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: тротоарРусеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на комунето пенчо мишков, чийто дядо е колел и бесел елита на града!
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разправии в спешното имал.Ама е прегледан,въпреки че хематомът му не е спешен.Що не си потърси джипито.
11
4
 
9
 
! Отговори
Долу запад преди 3 години
Хората *** по стълбите, убиват се по тротоарите, Бойко управя Русия 'настоявайки освобождението на Навални...Пълен бълвоч.
10
1
 
7
 
! Отговори
защо преди 3 години
При ремонта на тротоара е имало архитект, строители и надзорен контрол. Как е започнал ремонта като от едната страна е било неукрепено /без значение кой трябва да го укрепи/?
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички е ясно, че това си е общинско място и отговорността за него е на общината.Както и вината за пропадането и раняването на Васил. Това си е чиста проба общинска ОБЩЕСТВЕНА БЕЗОТГОВОРНОСТ, за която Васил може и трябва да съди общината за вреди.33386
8
1
 
12
 
! Отговори
Ядосан преди 3 години
Я си гледайте работата! Английски двор, бла бла бла! Ако си сложа три саксии с цветя на перваза пред витрината за красота, моментално ще довтасат мозъчните инвалиди от общината да ми правят акт, че не съм платил "троторно право" !!! А точно пък този блок /бившите виетнамски общежития"/ са построени на ОБЩИНСКА ЗЕМЯ! Така, че съд до дупка за общната! Ама съд докато фалира!
7
0
 
17
 
! Отговори
malart преди 3 години
За първи път чувам хората в блок да са отговорни з аремонт на тротоар. Но в територията е така
6
0
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Общинарските raдини се опитват да пазят пари за премии, някой друг да им плаща за лошата им работа.
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При комуниста и кмет на русе Пенчо Милков - потомец на дясната ръка на мракобесния *** мирчо спасов, затрил щелита на Русе, това е нормално! Важното е, че кметЯ синвдигна заплатата на 4000 лева!
4
3
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Дупклата е в непосредствена близост до блока, най-вероятно е грижа на живеещите там?!Но там е или беше един от големите магазини в Русе. Тези плочки не са сложени от живеещите в блока, най-вероятно от общината?!Та ако живеещите искат да ремонтират там, трябва да искат разрешение от Общината. Или както всеки би го помислил - Общината да се погрижи, щото е нейна грижа !!!
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тротоарите са си общински. Русенският кмет да си свърши работата!
2
9
 
5
 
! Отговори
Държавен хрантутник преди 3 години
Въри и спи. Вместо да припка като джеки чан, сега ще лежи натъртен.
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото което може да получи Индиана джоунс при подобно приключение е лек ерекшънТа та та та а а Та та та .(музика на филма)