Транспортното министерство готви одит на ремонта на гарата в Стара Загора

Ремонтните дейности трябва да приключат до 13 май
Обновена: 8 яну 2022 21:04 | 8 яну 2022 21:03, Красимир Ангелов
15
Транспортното министерство готви одит на ремонта на гарата в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Министерството на транспорта ще извърши одит на ремонта на гарата в Стара Загора, който се превърна в гореща тема за града в последните месеци. Това стана ясно от отговор на министъра на транспорта Николай Събев в социалната мрежа Facebook на запитване на политолога Първан Симеонов.

Още по темата
Преди ден по време на парламентарния контрол Събев посочи, че ремонтът на гарата в Стара Загора, който трябваше да приключи до края на 2021 година, ще бъде окончателно завършен до 13 май тази година.

Цените за ремонта са определени в тръжната документация и няма повишение на цените след това, уточни транспортният министър в отговор на поставен въпрос от депутата Атанас Михнев от "Продължаваме промяната".

В своя отговор на запитването от петък Николай Събев коментира още, че забавянето на ремонта е и заради факта, че гарата е паметник на културата. Самата сграда обаче няма такъв статут.

"Моля да приемете моите извинения. Благодаря за незабавната реакция. Много помогна. С подалият тази информация се разделяме. Започваме одит по този обект на НКЖИ. Ще бъдете информирани за развитието. Благодаря и на Атанас Михнев за съдействието. Заедно можем повече", написа днес транспортният министър Николай Събев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Старият машинист преди 2 години
АБСУРД! Гара Стара Загора била "Паметник на културата", но самото приемно здание нямало такъв статут! Тук трябва да си изясним какво е това "гара" и какво е "приемно здание". "Гара" е огромното 2 километра дълго съоръжение, включващо приемно здание, коловози, перони, стрелки, семафори, осигурителна инсталация, товаро-разтоварни рампи и т.н. Та, как всичко това ще е "паметник на културата" и какво му е културното, не е ясно. Паметник на културата може да бъде само някоя уникална сграда на гарата.
5
6
 
4
 
! Отговори
Мехмет преди 2 години
Прав е бай Ламби, тоя паша да се хваща за съществена работа, че ще ядат бахура с другите кокорчовци! Зимата се очертава почти като Виденовата, а февруари ще е макята си йебааалу
4
1
 
5
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
А на гара Подуене кога??
3
0
 
6
 
! Отговори
абе преди 2 години
как ли ше разбираме новините ако спре фейЗбуко ?!
2
5
 
14
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Тоя щеше да развива високоскоростни влакове,днеска пише че щял да маха стикерите по колите,сега с одити на гари се занимава, абе байо ти не видиш ли че по пътищата маркировка няма бре аркадаш?С тия мъгли зимно врем по тия пътища без маркировка се едно караме в нищото през ноща.Са претрепим нейде бе ефенди, ти за сттикери и одити си тръгнал да ми гавариш.Я хващай баданарката и блажната боя и марш да чертаеш маркировка.....маскара с маскара.
1
7
 
22
 
! Отговори
Бивш от Еконт преди 2 години
В Стара Загора и София са двете най важни и стратегически спирки за Еконта.Стара Загора приблизително центъра на България и там се събирахме половината камиони от цялата страна да разтоварваме и товарим.Аиде сетете се защо почва първо там оправя гарата.Жокер:Не от любов към хората в СЗ